Candida si vaginita in sarcina
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Da, eu va recomand sa luati doar un antimicotic pentru moment si sa repetati analiza cand... citește

Cele mai

Caută în:

Ursofalk, 500 mg, comprimate filmate

Companie: Dr. Falk Pharma GmbH
Cuprins
Ce este Ursofalk 500 mg şi pentru ce se utilizează
Înainte să utilizaţi Ursofalk 500 mg
Cum să utilizaţi Ursofalk 500 mg
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Ursofalk 500 mg
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Ursofalk 500 mg şi pentru ce se utilizează

Acidul ursodeoxicolic, substanţa activă din Ursofalk 500 mg, este un acid al bilei obţinut pe cale naturală ce se găseşte în cantităţi mici în bila umană.

Ursofalk 500 mg este folosit pentru:

 • tratamentul simptomatic al cirozelor biliare primitive (CBP este o inflamaţie a ductelor biliare asociată cu ciroza hepatică) cu condiţia inexistenţei unei ciroze hepatice decompensate (boală gravă a ficatului, în faza în care ţesutul funcţional al ficatului nu mai poate compensa funcţia redusă a acestuia).
 • dizolvarea calculilor biliari colesterolici. Funcţia veziculei biliare nu trebuie să fie afectată.
sus

Înainte să utilizaţi Ursofalk 500 mg

Nu utilizaţi Ursofalk 500 mg dacă:

-sunteţi alergic, sau vi s-a spus că sunteţi hipersensibil (alergic) la acizii biliari (ca şi acidul

ursodeoxicolic) sau la oricare dintre componentele Ursofalk 500 mg (vezi pct. 6 Informaţii suplimentare)

-aveţi o inflamaţie acută a colecistului sau căilor biliare;

-aveţi o obstrucţie a tractului biliar sau cistic (obstrucţia căilor biliare)

-aveţi frecvent crampe - dureri în partea superioară a abdomenului (colică biliară)

-medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi pietre in colecist.

-suferiţi de o insuficientă contractilitate a vezicii biliare.

întrebaţi medicul despre oricare dintre condiţiile menţionate mai sus. Trebuie să discutaţi cu medicul dacă aţi avut oricare dintre condiţiile menţionate mai sus.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Ursofalk 500 mg

Ursofalk 500 mg se administrează sub supraveghere medicală.

Trebuie să monitorizaţi funcţiile ficatului, periodic, la fiecare 4 săptămâni în primele 3 luni de tratament. După această perioadă, monitorizarea se va face la intervale de 3 luni.

Informaţi medicul imediat dacă aveţi diaree, deoarece poate fi necesară reducerea dozelor sau întreruperea tratamentului cu Ursofalk 500 mg.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală. Efectele acestor medicamente pot fi influenţate (interacţiuni):

 • colestiramina, colestipol (pentru reducerea lipidelor din sânge) sau hidroxid de aluminiu, smectită (oxid de aluminiu) conţinând antiacide (medicamente care leagă acidul clorhidric din sucul gastric). Dacă trebuie să luaţi medicamente care conţin aceste substanţe active, acestea trebuie luate cu cel puţin două ore înainte sau după ce aţi luat Ursofalk 500 mg.
 • Ciprofloxacină, dapsonă (antibiotice), nitrendipină (administrată pentru tratamentul tensiunii crescute a sângelui) şi alte medicamente care sunt metabolizate în acelaşi fel. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă crească doza acestor medicamente.

Ursofalk 500 mg poate creşte efectele următoarelor medicamente:

 • ciclosporina (pentru reducerea activităţii sistemului imunitar). Dacă urmaţi tratament cu ciclosporină, medicul dumneavoastră trebuie să monitorizeze conţinutul de ciclosporină din sânge. Medicul dumneavoastră poate să vă ajusteze doza de ciclosporină, dacă este necesar.

Dacă luaţi Ursofalk 500 mg pentru dizolvarea calculilor, informaţi medicul dacă luaţi alte medicamente care conţin hormoni estrogeni sau medicamente care scad colesterolul din sânge cum ar fi clofibratul. Aceste medicamente pot creşte formarea de calculi, care este un efect contrar al tratamentului cu Ursofalk 500 mg.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Tratamentul cu Ursofalk 500 mg poate fi permis în continuare. Medicul dumneavoastră ştie ce tratament este potrivit pentru dumneavoastră.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Luaţi Ursofalk 500 mg dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi numai dacă medicul dumneavoastră v-a spus că este absolut necesar să îl utilizaţi. Chiar dacă nu sunteţi gravidă trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră deoarece femeile de vârstă fertilă trebuie să folosească metode de contracepţie. Sunt recomandate măsuri contraceptive non-hormonale sau contraceptive orale cu conţinut mic de estrogen. Oricum, dacă luaţi Ursofalk 500 mg pentru dizolvarea calculilor, trebuie să utilizaţi măsuri contraceptive non-hormonale, deoarece contraceptivele hormonale pot stimula formarea calculilor. Medicul dumneavoastră vă va face un test de sarcină înainte de a vă prescrie Ursofalk 500 mg. Nu există suficientă experienţă referitoare la administrarea de Ursofalk 500 mg în primele 3 luni de sarcină. Studiile la animale nu au relevat efecte teratogene la administrarea medicamentului în fazele de început ale gestaţiei.

Nu trebuie să luaţi Ursofalk 500 mg dacă alăptaţi. Nu se cunoaşte dacă Ursofalk 500 mg trece în laptele matern. Dacă tratamentul cu Ursofalk este absolut necesar, trebuie să întrerupeţi alăptarea.

Administrarea la copii

Nu există limită de vârstă pentru administrarea de Ursofalk 500 mg. Administrarea de Ursofalk 500 mg se face în funcţie de greutatea corporală şi de condiţiile medicale. Pentru copiii care nu pot înghiţi comprimatele filmate sau care au greutatea mai mică de 47 kg sunt disponibile produsele Ursofalk capsule şi Ursofalk 250mg/5ml suspensie (formă de administrare lichidă).

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu sunt necesare precauţii speciale.

sus

Cum să utilizaţi Ursofalk 500 mg

Utilizaţi întotdeauna Ursofalk 500 mg exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza zilnică se stabileşte în funcţie de indicaţia terapeutică.

Tratamentul simptomatic al cirozelor biliare primitive: doza zilnică recomandată se stabileşte în funcţie de greutatea corporală şi este cuprinsă între 1 şi 3 comprimate filmate Ursofalk (aproximativ 10 - 15 mg acid ursodeoxicolic/kg şi zi).

In timpul primelor 3 luni de tratament, Ursofalk 500 mg trebuie utilizată în doze divizate pentru întreaga zi. Dacă parametrii funcţiei hepatice se îmbunătăţesc, doza zilnică poate fi administrată o dată pe zi, în timpul serii.

Schema de tratament recomandată este următoarea:

Greutatea corporală

Doza zilnică

Dimineaţa

Prânz

Seara

47 - 62 kg

1 şi 1/2 comprimate filmate

1/2

1/2

1/2

63 - 78 kg

2 comprimate

1/2

1/2

1

79 - 93 kg

2 şi 1/2 comprimate filmate

1/2

1

1

94 - 109 kg

3 comprimate

1

1

1

> 110 kg

3 şi 1/2 comprimate filmate

1

1

1 1/2

 

Utilizarea Ursofalk 500 mg în ciroza biliară primitivă poate fi continuată pe termen nelimitat.

La pacienţii cu ciroză biliară primitivă, în cazuri rare, simptomele clinice se pot înrăutăţi la începutul tratamentului, de exemplu pruritul se poate intensifica. In acest caz, tratamentul trebuie mai întâi realizat cu o doză zilnică mai mică de Ursofalk 500 mg şi apoi doza trebuie crescută treptat (creşterea dozei zilnice săptămânal), până când doza indicată în respectiva schemă de dozare este din nou obţinută.

Dizolvarea calculilor biliari: doza recomandată este de aproximativ 10 mg acid ursodeoxicolic/kg şi zi, corespunzând în funcţie de greutate la:

 • < 60 kg - 1 comprimat filmat Ursofalk 500 mg
 • < 80 kg - 1 şi 1/2 comprimate filmate Ursofalk 500 mg
 • < 100 kg - 2 comprimate filmate Ursofalk 500 mg
 • > 100 kg - 2 şi 1/2 comprimate filmate Ursofalk 500 mg.

Timpul necesar pentru dizolvarea calculilor biliari variază între 6 şi 24 de luni, în funcţie de dimensiunea şi compoziţia acestora.

Colecistografii sau ecografiile de control pot fi utile din 6 în 6 luni, până la dispariţia calculilor.

Tratamentul trebuie continuat până la absenţa calculilor pe 2 colecistografii şi/sau ecografii succesive, efectuate după 4-12 săptămâni, deoarece aceste tehnici nu permit vizualizarea calculilor cu dimensiuni mai mici de 2 mm. Probabilitatea recurenţelor calculilor biliari după tratamentul cu dizolvanti de acizi biliari a fost estimat ca fiind 50% la 5 ani. Eficacitatea Ursofalk 500 mg în tratamentul calculilor biliari radio-opaci sau parţial radio-opaci nu a fost testată, dar aceştia sunt în general consideraţi ca fiind mai puţin solubili decât calculii radiotransparenţi. Calculii non-colesterolici, responsabili pentru 10-15% din calculii radio- opaci pot să nu fie dizolvaţi de acizii biliari.

Vârstnici: Nu există dovezi care să sugereze că este necesară modificarea dozelor pentru adulţi.

Copii: Calculii bogaţi în colesterol sunt rar întâlniţi la copii, dar când acestia apar, dozele de administrare trebuiesc adaptate greutăţii corporale.

Pentru copiii care nu pot înghiţi comprimatele filmate sau care au greutatea mai mică de 47 kg sunt disponibile produsele Ursofalk capsule şi Ursofalk 250 mg/5ml suspensie.

Dacă aţi utilizat mai mult Ursofalk 500 mg decât trebuie

În cazul unei supradoze de Ursofalk 500 mg pot să apară stări de diaree. Informaţi de urgenţă medicul dacă stările de diaree persistă, asiguraţi-vă că beţi suficiente lichide pentru a reface echilibrul electrolitic.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Ursofalk 500 mg

Nu luaţi mai multe doze de Ursofalk 500 mg data următoare, doar continuaţi tratamentul cu doza prescrisă.

Dacă încetaţi să utilizaţi Ursofalk 500 mg

întotdeauna consultaţi medicul dacă v-aţi hotărât să opriţi tratamentul cu Ursofalk 500 mg sau înainte de a opri tratamentul.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Ursofalk 500 mg poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse obişnuite (apar la mai puţin de 1 din 10 dar la mai mulţi de 1 din 100 de pacienţi): - scaune moi, diaree;

Reacţii adverse foarte rare (care apar la mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi):

 • în timpul tratamentului pentru ciroză biliară primară: dureri severe în partea dreaptă superioară a abdomenului, înrăutăţire severă (decompensare) a cirozei ficatului care parţial regresează după întreruperea tratamentului
 • calcificarea calculilor
 • erupţie trecătoare pe piele (urticaria).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Ursofalk 500 mg

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Ursofalk 500 mg după data de expirare înscrisă pe cutie.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Ursofalk

 • Substanţa activă este acidul ursodeoxicolic. Fiecare comprimat filmat conţine 500 mg acid ursodeoxicolic.
 • Celelalte componente sunt: nucleu-celuloză microcristalină, povidonă K25, crospovidonă tip A, talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, polisorbat 80; film-hipromeloză, talc, macrogol 6000.

Cum arată Ursofalk şi conţinutul ambalajului

Ursofalk 500 mg se prezintă sub formă de comprimate filmate de formă oblongă, de culoare albă, prevăzute cu o linie mediană pe ambele feţe.

Cutie cu 2 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 25 comprimate filmate. Cutie cu 4 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 25 comprimate filmate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Dr. Falk Pharma GmbH Leinenweberstrasse 5 D-79108, Freiburg Germania

Acest prospect a fost aprobat în Mai 2012.

 

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Gemeni Gemeni 22 mai - 21 iunie

În luna mai veţi avea o stare de spirit destul de echilibrată şi nu veţi accepta ca nicio problemă să vă afecteze dispoziţia pozitivă pe care o aveţi. Natura acestei luni este una de introvertire...citește mai departe

×

Zf.ro
Ce se întâmplă cu magazinele Profi în România. Reţeaua face anunţul care dă toate calculele peste cap Ce se întâmplă cu magazinele Profi în...
Cine vrea să devină milionar? Fraţii...
Este OFICIAL! Avem un nou miliardar în...
BusinessMagazin.ro
Ce s-a întâmplat cu imperiul de milioane de euro construit de unul dintre cei mai importanţi antreprenori români după ce acesta a decedat Ce s-a întâmplat cu imperiul de milioane...
Decizia Guvernului în legătură cu românii...
Cine este sortivul român care şi-a CUMPĂRAT...
Mediafax.ro
E OFICIAL: Ce se întâmplă cu Radu Mazăre. Autorităţile din România, surprinse de mişcara DECISIVĂ făcută de fostul primar E OFICIAL: Ce se întâmplă cu Radu Mazăre....
„Vestul sălbatic digital”. Instrumente...
De ce ar trebui să mâncăm ce creşte...
Gandul.info
Un elev de liceu a văzut două profesoare tinere care stăteau de vorbă. A mers la ele sub pretextul că le întreabă ceva despre şcoală, iar ce a urmat e SCANDALOS. Adolescentul, prins accidental de poliţie/ Cadrele didactice sunt ŞOCATE Un elev de liceu a văzut două profesoare...
Noi detalii în cazul celor doi soţi care...
Şi-a cumpărat un Audi R8 de 130.000 de...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
BREAKING NEWS: Clipe de groază pentru această tânără care şi-a chemat un Uber pentru a merge acasă. A fost la un pas să fie răpită: "Avem grijă, e o lume nebună!" FOTO | BOMBĂ chiar în ziua protestului de la Piaţa Victoriei BREAKING NEWS: Clipe de groază pentru această...
Fiul marelui Gică Hagi, luat prin surprindere!...
BREAKING NEWS: România, în doliu! A murit...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Telefoanele HUAWEI nu vor mai folosi ANDROID. Donald Trump a dat lovitura FATALĂ companiei Telefoanele HUAWEI nu vor mai folosi ANDROID....
Lilium Jet, primul vehicul de zbor pentru...
A fost LANSAT telefonul cu cea mai performantă...
ProMotor.ro
VIDEO - Ai văzut vreodată un IMPACT LA 200 KM/ORĂ? Este cel mai înfricoşător lucru din lume... VIDEO - Ai văzut vreodată un IMPACT LA...
VIDEO - ACCIDENT RAR în Bucureşti. Şoferul...
VIDEO - În mai ştiţi pe ŞMECHERUL CU...
Descopera.ro
PROBLEMA sexuală majoră pe care o au din ce în ce mai multe românce. Cum se poate REZOLVA simplu PROBLEMA sexuală majoră pe care o au din...
De câte ORI pe lună trebuie să FACI sex...
Locul dezmăţului şi al ORGIILOR sexuale....
ULTIMA ORĂ
Mazăre, prima reacţie după ce a fost prins. Fostul primar vorbeşte despre viaţa pe care a dus-o în Africa. „O să supravieţuiesc în puşcăriile din România”

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.