Întârziere ciclul menstrual
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Nu inteleg in ce privinta imi cereti sfatul. Nu are legatura frecventa contactelor sexuale... citește

Cele mai
Caută în:

Sulfat de atropină Nycomed 1 mg/ml, soluţie injectabilă

Companie: NYCOMED GmbH
Cuprins
Ce este Sulfat de atropină Nycomed şi pentru ce se utilizează
Înainte să utilizaţi Sulfat de atropină Nycomed
Cum să utilizaţi Sulfat de atropină Nycomed
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Sulfat de atropină Nycomed
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Sulfat de atropină Nycomed şi pentru ce se utilizează

Sulfat de atropină Nycomed aparţine unui grup de medicamente numite alcaloizi din belladonnă compuşi cuaternari de amoniu.
Acest medicament este utilizat pentru:
- Pregătirea anesteziei generale, pentru prevenirea stimulării vagale.
- Bloc atrio-ventricular.
- Infarct miocardic acut, pentru prevenirea şi tratamentul blocului atrio-ventricular şi al bradicardiei sinusale.
- Resuscitare cardio-pulmonară, pentru tratamentul bradicardiei sinusale.
- Spasme ale musculaturii netede a tractului gastro-intestinal, colică biliară, stări spastice ale tractului urinar.
- Antidot în intoxicaţii acute cu anticolinesterazice (compuşi organofosforici şi carbamaţi) sau cu parasimpatomimetice.

sus

Înainte să utilizaţi Sulfat de atropină Nycomed

Nu trebuie să vi se prescrie şi să vi se administreze Sulfat de atropină Nycomed
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la sulfat de atropină sau la oricare dintre celelalte componente ale Sulfat de atropină Nycomed;
- dacă aveţi glaucom cu unghi închis;
- dacă aveţi ileus paralitic;
- dacă aveţi forme severe de colită ulceroasă;
- dacă aveţi afecţiuni obstructive la nivelul tubului digestiv;
- dacă aveţi adenom de prostată;
- în stările febrile la copii.
Aceste contraindicaţii nu se aplică atunci când sulfatul de atropină trebuie folosit în situaţii care pun în pericol viaţa pacientului (de exemplu în asistolie ).

Aveţi grijă deosebită când când vi se administrează Sulfat de atropină Nycomed
Înainte să vi se administreaze Sulfat de atropină Nycomed, adresaţi-vă medicului dumneavoastră:
- dacă sunteţi copil, pacient în vârstă sau aveţi sindrom Down;
- dacă aveţi insuficienţă renală şi/sau hepatică;
- dacă aveţi anumite tipuri de afecţiuni ale inimii cum sunt: insuficienţa coronariană, tulburări de ritm, hipertensiune arterială şi în timpul chirurgiei cardiace;
- dacă aveţi hipertiroidie;
- dacă aveţi BPOC, datorită creşterii vâscozităţii secreţiei traheo-bronşice;
- dacă aveţi atonie intestinală (sunteţi pacient în vârstă), megacolon toxic, stenoză pilorică;
- dacă aveţi colită ulceroasă- exceptând formele severe;
- dacă aveţi miastenia gravis;
- dacă sunteţi adult şi aveţi febră.

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Tratamentul concomitent cu alte medicamente cu efect anticolinergic, cum sunt: antidepresive triciclice, antihistaminice H1 sedative, antiparkinsoniene anticolinergice centrale, disopiramidă, chinidină, mequitazină şi neurolepticele fenotiazinice, determină sumarea efectelor nedorite de tip atropinic (cum sunt: retenţie urinară, constipaţie, xerostomie, etc.).
Reducerea motilităţii gastro-intestinale determinată de atropină afectează absorbţia altor medicamente, cum sunt: metilxantina şi ketoconazolul. Atropina determinând xerostomie, împiedică dizolvarea medicamentelor cu administrarre sublinguală, cum sunt nitraţii, scăzându-le eficacitatea.
Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Studiile preclinice au evidenţiat efecte teratogene numai la o singură specie şi numai pentru doze foarte mari. Date obţinute de la un număr limitat de gravide cărora li s-a administrat atropină nu evidenţiază efecte teratogene sau fetotoxice. Cu toate acestea, pentru evaluarea consecinţelor utilizării medicamentului în timpul sarcinii sunt necesare studii suplimentare. Ca o măsură de precauţie, nu se recomandă administrarea atropinei în timpul sarcinii.
Excreţia atropinei în laptele matern poate determina apariţia simptomelor supradozajului la sugar, în special simptome neurotoxice. În plus, medicamentul scade secreţia lactată. De aceea, în cazul în care utilizarea medicamentului este absolut necesară, se va întrerupe alăptarea.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Dacă conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje trebuie să aveţi în vedere posibilitatea apariţiei tulburărilor de acomodare, care vă poate afecta capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

sus

Cum să utilizaţi Sulfat de atropină Nycomed

Utilizaţi întotdeauna Sulfat de atropină Nycomed exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Sulfatul de atropină trebuie să vi se administreze de către medicul dumneavoastră sau de către personalul medical specializat. Medicul dumneavoastră vă va injecta Sulfat de atropină Nycomed subcutanat, intravenos sau intramuscular, lent, în funcţie de indicaţii.
Medicaţie preanestezică
Adulţi: doza recomandată este de 1 mg sulfat de atropină (1 ml soluţie injectabilă), administrată subcutanat.
Copii cu vârsta cuprinsă între 30 luni şi 15 ani: doza recomandată este de 0,1-0,5 mg sulfat de atropină (0,1-0,5 ml soluţie injectabilă), administrată subcutanat.
Copii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 30 luni: doza recomandată este de 0,1-0,3 mg sulfat de atropină (0,1-0,3 ml soluţie injectabilă), administrată subcutanat.
Afecţiuni cardiace
Adulţi: doza recomandată este de 0,5-1 mg sulfat de atropină (0,5-1 ml soluţie injectabilă), administrată intravenos, lent.
Pentru resuscitare cardio-respiratorie doza recomandată este de 0,5 mg sulfat de atropină (0,5 ml soluţie injectabilă), administrată intravenos, lent, repetat la intervale de 5 minute până când este atinsă frecvenţa cardiacă dorită.
Antispastic
Adulţi: doza recomandată este de 0,25-1 mg sulfat de atropină (0,25-1 ml soluţie injectabilă), administrată subcutanat la intervale de 6 ore, fără a depăşi doza zilnică maximă de 2 mg sulfat de atropină.
Copii cu vârsta peste 6 ani: doza recomandată este de 0,5 mg sulfat de atropină (0,5 ml soluţie injectabilă), administrată subcutanat în doză unică.
Copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani: doza recomandată este de 0,25 mg sulfat de atropină (0,25 ml soluţie injectabilă), administrată subcutanat în doză unică.
Antidot în intoxicaţii acute
Doza recomandată este de 2 mg sulfat de atropină (2 ml soluţie injectabilă) administrată intravenos în bolus, apoi câte 1 mg sulfat de atropină la intervale de jumătate de oră, până la inhibarea secreţiei bronşice.
 

Dacă vi se administrează mai mult decât din Sulfat de atropină Nycomed
În caz de supradozaj pot să apară următoarele manifestări: uscăciunea mucoasei bucale, dilatarea pupilei, pierderea capacităţii de acomodare, inhibarea secreţiei lacrimale şi mai ales bătăi rapide ale inimii, agitaţie, confuzie şi halucinaţii, mergând până la delir, deprimare respiratorie, piele roşie şi caldă.
Tratamentul este simptomatic, cu supravegherea funcţiilor cardiace şi respiratorii; la nevoie trtebuie se administrate medicamente parasimpatomimetice (pilocarpina). Pacientul trebuie internat în spital.
 

Dacă uitaţi să utilizaţi Sulfat de atropină Nycomed
Acest medicament nu se administrează regulat, ci numai în caz de nevoie.
Nu vi se va administra o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Sulfat de atropină Nycomed poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Tulburări ale sistemului imunitar
Anafilaxie.
Rar, reacţii alergice.
Tulburări ale sistemului nervos
Ameţeli.
Tulburări psihice
La doze mari: halucinaţii, nelinişte, delir.
Iritabilitate, confuzie mintală la vârstnici.
Tulburări oculare
Midriază, cu pierderea capacităţii de acomodare şi fotofobie, tensiune intraoculară crescută, reducerea secreţiei lacrimale cu senzaţie de corp străin în ochi.
Tulburări cardiace
Rărirea trecătoare a bătăilor inimii, apoi bătăi rapide ale inimii, palpitaţii, aritmii.
Au fost raportate: bloc atrioventricular paradoxal sau oprire sinusală, în special la pacienţii cu transplant cardiac.
Tulburări vasculare
Bufeuri.
Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale
Scăderea secreţiei bronşice poate determina dopuri mucoase bronşice, care sunt dificil de eliminat din căile respiratorii.
Tulburări gastro-intestinale
Uscăciunea gurii, cu dificulate de a înghiţi, greaţă, vărsături, constipaţie. Inhibarea secreţiei gastrice, durere în capul pieptului, datorată refluxului gastric.
Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat
Uscăciunea pielii, urticarie, înroşirea tracătoare a pielii, descuamarea pielii.
Tulburări renale şi ale căilor urinare
Dificultate de a micţiona, retenţie urinară.
Tulburări ganerale
Sete, febră.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Sulfat de atropină Nycomed

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.
Nu utilizaţi Sulfat de atropină Nycomed după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Sulfat de atropină Nycomed
- Substanţa activă este sulfatul de atropină Nycomed. Un ml soluţie injectabilă (o fiolă) conţine 1 mg sulfat de atropină.
- Celelalte componente sunt: acid clorhidric, apă pentru preparate injectabile.

Cum arată Sulfat de atropină Nycomed şi conţinutul ambalajului
Sulfatul de atropină Nycomed se prezintă sub formă de soluţie limpede, fără particule vizibile şi este ambalat în cutii cu 5, respectiv 10 fiole, conţinând 1 ml soluţie injectabilă.

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Berbec Berbec 21 martie - 20 aprilie

Vă atrag foarte mult distracţiile şi v-aţi propus să nu pierdeţi niciun prilej în a le dovedi celorlaţi că ştiţi să trăiţi. Pe plas socio-profesional se bun ale baze ale evoluţiei dumneavoastră...citește mai departe

×

Zf.ro
V-aţi pregătit conturile? ANAF începe marea rambursare! 2,6 miliarde de lei sunt pe listă V-aţi pregătit conturile? ANAF începe...
Oraşul din România care tocmai a luat...
SOLUŢIA la criza forţei de muncă din...
BusinessMagazin.ro
Cum a reuşit o tânără de 23 de ani să strângă suficienţi bani pentru a-şi cumpăra o casă. Este o metodă simplă, la îndemâna tuturor Cum a reuşit o tânără de 23 de ani să...
Cel mai sărac oraş din România, adus...
Mediafax.ro
ISTORIC VEHICUL: Aplicaţie RAR prin care oricine poate verifica gratuit în ce stare este o maşină şi de ce reparaţii a avut nevoie ISTORIC VEHICUL: Aplicaţie RAR prin care...
Tânără ROMÂNCĂ, aproape desfigurată...
Momente de cumpănă pentru Liviu Dragnea....
Gandul.info
Au chemat preotul la o femeie muribundă, pentru a-i da ultima binecuvântare. Aceasta nu a murit, iar când şi-a mai revenit a povestit poliţiştilor clipele de COŞMAR prin care a trecut în compania bărbatului de 75 de ani/ Reacţia Bisericii Au chemat preotul la o femeie muribundă,...
Unui bărbat, care stătea la o terasă,...
Un bărbat din Brăila a vrut să îşi...
ProSport.ro
BREAKING NEWS: Fraudă de milioane de dolari în televiziune! Reţeaua, demascată de procurori după lungi investigaţii. Ani grei de închisoare pentru făptaşi BREAKING NEWS: Fraudă de milioane de dolari...
Se tem pentru viaţa lui! "Am trei copii...
BREAKING NEWS: GAME OVER! Renunţă la luptă...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Cele mai ieftine TELEFOANE mobile performante disponibile în România Cele mai ieftine TELEFOANE mobile performante...
Fiind ameninţat cu un arc cu săgeţi,...
Un tânăr de 18 ani ar putea sta în ÎNCHISOARE...
ProMotor.ro
PRIMA ŢARĂ unde toate taxiurile vor fi electrice, iar încărcarea lor se va face WIRELESS, din mers PRIMA ŢARĂ unde toate taxiurile vor fi...
RAR a lansat aplicaţia gratuită „ISTORIC...
Cum să foloseşti un motor DIESEL ca la...
Descopera.ro
Unul din doi români fac această chestie RUŞINOASĂ la serviciu. Tu ai prins vreun coleg? Unul din doi români fac această chestie...
Descoperire incredibilă despre ORGASM....
Fenomen ÎNGRIJORĂTOR: jumătate din cupluri,...
ULTIMA ORĂ
Tragedie în timpul filmărilor: Un artist s-a împuşcat mortal la înregistrările pentru noul său videoclip | VIDEO

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.