SORBIFER DURULES Comprimate filmate

Substanță activa
sulfat feros anhidru
Clasa ATC
B03AE
Format
comprimat
Afecțiuni
deficienţa prelatenta de fier
Producător
EGIS Pharmaceuticals Ltd.,
Acțiune terapeutică
antianemic

Ce este SORBIFER DURULES ?

Grupa farmacoterapeutică: antianemice, produse cu fier, produse pentru administrare orală
Indicaţii terapeutice
Tratamentul profilactic al deficienţei prelatente de fier, tratamentul deficienţei latente sau manifeste de fier (anemie feriprivă). Este, de asemenea, util în situaţiile în care există un necesar crescut de fier (de exemplu: sarcină, pubertate, adolescenţă).

Contraindicatii si precautii

Contraindicaţii
Nu trebuie să utilizaţi Sorbifer Durules dacă:
– aveţi hipersensibilitate la oricare dintre componenţii produsului;
– suferiţi de boală obstructivă a tractului digestiv superior;
– aveţi acumulare crescută de fier.
Precauţii
Înainte de începerea tratamentului, medicul dumneavoastră vă va recomanda efectuarea unui control al hemoleucogramei, sideremiei şi capacităţii totale de legare a fierului.
Sorbifer Durules trebuie utilizat doar dacă v-a fost prescris de către medicul dumneavoastră. Ţineţi minte: tratamentul nu este eficace în cazul altor tipuri de anemie.
Interacţiuni
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi sau aţi utilizat recent alte medicamente, chiar dintre cele ce pot fi obţinute fără prescripţie medicală.
Evitaţi să utilizaţi Sorbifer Durules în asociere cu:
– tetracicline, D-penicilamină (se formează un nou compus ce reduce absorbţia atât a fierului cât şi a celuilalt medicament);
– antiacide ce conţin aluminiu, magneziu sau săruri de calciu (aceste produse reduc absorbţia fierului).
Dacă tratamentul dumneavoastră necesită asocierea antiacidelor sau a tetraciclinelor cu Sorbifer Durules, administrarea celor 2 medicamente trebuie făcută la un interval de timp de cel puţin 2 ore.

Atenţionări speciale

Copii
Produsul nu se administrează noilor-născuţi sau copiilor cu vârste sub 12 ani.
Sarcina şi alăptarea
Vezi pct. ,,Doze şi mod de administrare”.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Produsul nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare

Utilizaţi întotdeauna Sorbifer Durules întocmai cum v-a prescris medicul dumneavoastră.
La adulţi şi adolescenţi peste 12 ani doza recomandată este de câte un comprimat filmat Sorbifer Durules de 2 ori pe zi. Nu mestecaţi comprimatul filmat şi înghiţiţi-l întreg cu un pahar cu apă cu cel puţin 30 minute înaintea mesei.
În primele 2 trimestre de sarcină luaţi un comprimat filmat Sorbifer Durules pe zi aşa cum este prezentat mai sus. În al treilea trimestru de sarcină şi în perioada de alăptare luaţi câte un comprimat filmat Sorbifer Durules de 2 ori pe zi.
Medicul dumneavoastră vă va monitoriza hemoleucograma şi va decide în legătură cu perioada de efectuare a tratamentului.
Hemoglobinemia dumneavoastră poate să revină la valori normale dar trebuie să continuaţi efectuarea tratamentului până la refacerea depozitelor de fier.
În general durata medie a tratamentului poate fi de 3-6 luni, mai ales dacă aţi suferit pierderi importante de sânge.

Reacţii adverse

Datorită utilizării Sorbifer Durules puteţi observa apariţia oricăreia dintre următoarele manifestări: greaţă, diaree sau constipaţie, durere gastrică.
Puteţi observa colorarea în negru a materiilor fecale.
Dacă observaţi oricare altă reacţie adversă care nu este menţionată în acest prospect trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.


Supradozaj
Dacă, dumneavoastră sau un copil, aţi luat prea multe comprimate filmate, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau prezentaţi-vă imediat la camera de gardă a celui mai apropiat spital. Luaţi cu dumneavoastră comprimatele filmate rămase şi acest prospect.
Simptomele producerii supradozajului sunt: paloare sau cianoză, ameţeli, durere abdominală, greaţă şi vărsături datorită iritaţiei gastrointestinale. Tratamentul necesar constă în lavaj gastric şi administrarea unui agent chelator obişnuit (de exemplu: desferoxamina), dacă sideremia este peste 5 μg/ml. Şocul şi deshidratarea beneficiază de tratament simptomatic.

Pastrare

Păstrare
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.


Ambalaj
Cutie cu un flacon din sticlă brună a 50 comprimate filmate.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Prospecte medicamente din aceeași clasă
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal