PULMEX® BABY

Substanță activa
ulei volatil de rozmarin
Clasa ATC
R05XN
Format
unguent
Afecțiuni
tuse
Producător
Novartis Consumer Health S.A,
Acțiune terapeutică
expectorante si antiseptice

Ce este Pulmex Baby şi pentru ce se utilizează

100 g ungvent conţin ulei volatil de rozmarin 5 g, ulei volatil de eucalipt 5 g, balsam de Peru sintetic 6 g.

Pulmex Baby se prezintă sub formă de unguent.

Ambalaj: Cutie cu un tub din aluminiu a 20 g ungvent.

Grupă farmacoterapeutică: Medicamente pentru tratamentul tusei, alte preparate. Pulmex Baby are efecte decongestionante, expectorante si antiseptice.

Indicaţii terapeutice:

Unguentul Pulmex Baby este util ca tratament adjuvant, uşurând respiraţia în infecţiile uşoare ale tractului respirator superior sau inferior cu simptome de nas înfundat, tuse, frisoane.

Înainte să utilizaţi Pulmex Baby

Nu utilizaţi Pulmex Baby

Pulmex Baby nu trebuie folosit la persoanele cu alergie la oricare din excipienţii unguentului. Ca şi pentru alte produse care conţin aceste substanţe, Pulmex Baby nu se foloseşte la pacienţii care au avut convulsii.

Produsul nu se administrează la nivelul feţei sau în regiunea nazală

Aveţi grijă deosebită cu Pulmex Baby

Unguentul Pulmex Baby nu trebuie utilizat la copiii sub 6 luni.

Administrarea produsului la nivelul feţei sau în regiunea nazală la copii până la vârsta de 7 ani, poate determina spasm glotic sau bronşic până la simptome asemănătoare astmului bronşic sau chiar insuficienţă respiratorie şi moarte prin asfixie.

Pulmex Baby nu se administrează la nivelul plăgilor sau a leziunilor produse prin arsură. Se va evita administrarea la nivelul mucoaselor.

In cazul administraţii accidentale la nivelul mucoasei conjunctivale sau a altei mucoase zona respectivă trebuie spalată cu apa rece. A nu se administra pe cale orală.

Pentru informaţii suplimentare în privinţa utilizării produsului adresaţi-vă medicului.

Puteţi să utilizaţi Pulmex Baby împreună cu alte medicamente?

Nu au fost raportate interactiuni medicamentoase pentru Pulmex Baby.

Întrebaţi medicul dvs. sau farmacistul înainte de a utiliza orice medicament impreuna cu Pulmex Baby Sarcina şi alăptarea Nu este cazul.

Puteţi să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje în timp ce utilizaţi Pulmex Baby?

Nu este cazul.

Cum se utilizează Pulmex Baby

Produsul este recomandat sugarilor peste 6 luni si copiilor până la 7 ani.

Doza recomandată este de 2 aplicatii/zi, de preferat inainte de culcare. Se aplică o cantitate mica de unguent în regiunea superioara si medie a spatelui şi pieptului. Se maseaza usor si se acopera cu îmbrăcăminte uscata si calda. Pulmex Baby nu este gras, nu pateaza hainele.

Datorită prezenţei balsamului de Peru în compoziţia produsului acesta nu trebuie administrat mai mult de o săptămână.

Dacă aţi utilizat mai mult ungvent Pulmex Baby decât ar trebui

Au fost raportate cazuri de supradozaj cu camfor (component natural al uleiului de rozmarin) in special la copii, dupa administrare orală, cutanata sau nazala. Supradozajul cu camfor sau ulei de eucalipt pot provoca greata, voma, colici, cefalee, ameteli, senzatie de caldura, dificultati de respiratie, delir, convulsii, depresia SNC si coma. In aceste cazuri trebuie administrat tratamentul uzual de urgenta (carbune activ, laxativ salin sau spalaturi gastrice in caz de administrare orală) şi eventual sunt necesare alte măsuri de urgenţă; de aceea adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Pulmex Baby

Chiar dacă aţi omis să administraţi o doză nu compensaţi prin a administra o doză în plus. Administraţi următoarele doze în mod obişnuit.

Reacţii adverse posibile

Au fost raportate cazuri foarte rare de înroşiri şi eruptii la nivelul pielii. Dacă apar aceste simptome întrerupeţi tratamentul cu Pulmex Baby şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Balsamul de Peru determină frecvent apariţia alergiilor de contact (urticarie, ulceraţii bucale aftoide recurente, edem Quincke, purpură difuză). Pot apare fotodermatoze, reacţii fototoxice. În cazul administrării externe a unor cantităţi mari de balsam de Peru pot apare afecţiuni renale (albuminurie, pielite sau necroză la nivelul ductelor renale.

Informaţi medicul sau farmacistul dumneavoastră dacă observaţi orice efect nedorit despre care credeţi că s-ar datora folosirii unguentului Pulmex Baby.

Cum se păstrează Pulmex Baby

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Cum puteţi afla mai multe despre Pulmex Baby ?

În acest prospect nu sunt prezentate toate informaţiile despre acest produs. Dacă după citirea prospectului mai aveţi întrebări sau dacă aveţi nelămuriri, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Producătorul:

Novartis Consumer Health S.A, Elveţia

Deţinătorul APP:

NOVARTIS CONSUMER HEALTH S.A, Route de l’Etraz, CH-1260 Nyon, Elveţia

Data ultimei verificări a prospectului

Aprilie, 2005

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Prospecte medicamente din aceeași clasă
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?