Predutrim 20 mg/ml picături orale, soluţie

Producător: S.C. Rompharm Company S.R.L.,
Substanță activa
diclorhidrat de trimetazidină
Clasa ATC
C01EB
Format
soluţie
Afecțiuni
angina pectorala
Producător
S.C. Rompharm Company S.R.L.,
Acțiune terapeutică
in afectiuni cardiace

Ce este Predutrim şi pentru ce se utilizează

Acest medicament este destinat utilizării la adulţi, în asociere cu alte medicamente pentru tratamentul anginei pectorale (durere în piept cauzată de boala coronariană)

Înainte să utilizaţi Predutrim

Nu utilizaţi Predutrim

–          dacă sunteţi alergic la trimetazidină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

–          dacă aveţi boală Parkinson: boală a creierului care afectează mişcările (tremurături, poziţie rigidă, mişcări încetinite şi mers târşâit şi dezechilibrat);

–          dacă aveţi probleme severe ale rinichilor.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Predutrim

Înainte să utilizaţi Predutrim, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistulului.

Acest medicament nu constituie un tratament curativ (de vindecare) pentru crizele de angină pectorală. Nu este indicat ca tratament iniţial atunci când angina pectorală este instabilă sau aveţi infarct de miocard.

În cazul crizelor de angină pectorală, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Poate fi necesară efectuarea unor teste, iar tratamentul dumneavoastră poate fi modificat.

Acest medicament poate provoca sau înrăutăţi simptome cum sunt: tremurături, poziţie rigidă, mişcări încetinite, mers târşâit şi dezechilibrat, în special la pacienţii vârstnici; aceste simptome trebuie investigate şi raportate medicului dumneavoastră, care poate să reevalueze tratamentul.

Apariţia unor tulburări de echilibru poate fi legată de scăderea tensiunii arteriale (vezi punctul 4. Reacţii adverse posibile).

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală. Până în prezent nu au fost raportate interacţiuni cu alte medicamente.

Utilizarea Predutrim împreună cu alimente şi băuturi

Predutrim trebuie administrat în timpul mesei.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi sau dacă credeţi că sunteţi gravidă sau doriţi să aveţi un copil, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament vă poate face să vă simţiţi ameţit şi somnolent, ceea ce vă poate afecta capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Predutrim

Predutrim conţine parahidroxibenzoat de metil şi parahidroxibenzoat de propil. Aceştia pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

Cum să utilizaţi Predutrim

Utilizaţi întotdeauna Predutrim exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată de Predutrim este de 23 picături administrate de trei ori pe zi, în timpul meselor.

Dacă aveţi probleme cu rinichii sau dacă aveţi vârsta peste 75 de ani, medicul dumneavoastră vă poate modifica doza recomandată.

Mod de administrare

–                 Deschideţi capacul flaconului.

–                întoarceţi flaconul cu picurătorul în jos şi ţineţi-l în poziţie verticală deasupra unui pahar umplut pe jumătate cu apă.

–                Apăsaţi pe picurătorul flaconului şi număraţi picăturile.

–                 Beţi întregul conţinut al paharului.

–                 Închideţi flaconul.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Predutrim nu este recomandat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 18 ani.

Dacă aţi utilizat mai mult Predutrim decât trebuie

Dacă aţi luat mai mult Predutrim trebuie să spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Predutrim

Dacă aţi uitat să utilizaţi Predutrim, luaţi doza următoare conform programului de tratament obişnuit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Predutrim

Continuaţi tratamentul cu Predutrim atât timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră. Dacă doriţi să opriţi tratamentul, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Predutrim poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente (acestea pot afecta mai puţin de 1 din 10 pacienţi)

Ameţeli, durere de cap, dureri abdominale, diaree, indigestie, greaţă, vărsături, erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi, urticarie şi senzaţie de slăbiciune.

Reacţii adverse rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi):

Bătăi rapide sau neregulate ale inimii (numite şi palpitaţii), bătăi suplimentare ale inimii, bătăi accelerate ale inimii, scădere bruscă a tensiunii arteriale la ridicarea în picioare care poate produce ameţeli, senzaţie de confuzie sau leşin, stare generală de rău, ameţeli, căderi, înroşire trecătoare la nivelul feţei şi gâtului.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţă care nu poate fi estimată din datele disponibile):

Simptome extrapiramidale (mişcări neobişnuite, inclusiv tremurături şi scuturare a mâinilor şi degetelor, mişcări de răsucire a corpului, mers târşâit, înţepenire a mâinilor şi picioarelor), de obicei reversibile după întreruperea tratamentului.

Tulburări ale somnului (dificultăţi de adormire, somnolenţă), constipaţie, erupţii generalizate grave pe piele (pielea devine roşie şi apar vezicule), umflare a feţei, buzelor, gurii, limbii sau gâtului care poate provoca dificultăţi la înghiţire sau la respiraţie.

Scădere severă a numărului de celule albe din sânge, care face mai posibile infecţiile, reducere a trombocitelor din sânge, fapt care determină creşterea riscului de sângerare sau învineţire.

O boală a ficatului (greaţă, vărsături, pierdere a poftei de mâncare, senzaţie generală de rău, febră, mâncărimi, îngălbenire a pielii şi a albului ochilor, materii fecale deschise la culoare, urină închisă la culoare).

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Cum se păstrează Predutrim


A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.


Nu utilizaţi Predutrim după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original.


A nu se utiliza Predutrim mai mult de 25 de zile de la prima deschidere a flaconului.


Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Predutrim

–       Substanţa activă este diclorhidrat de trimetazidină. Fiecare mililitru picături orale, soluţie, conţine diclorhidrat de trimetazidină 20 mg.

–       Celelalte componente sunt: propilenglicol, parahidroxibenzoat de metil, parahidroxibenzoat de propil şi apă purificată.

Cum arată Predutrim şi conţinutul ambalajului

Predutrim este o soluţie limpede, incoloră sau slab gălbuie cu tentă brună.

Medicamentul este disponibil într-o cutie ce conţine un prospect şi un flacon cu 50 mililitri soluţie, prevăzut cu picurător. Un mililitru soluţie conţine 23 picături.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

S.C. Rompharm Company S.R.L.,

Str. Eroilor, nr. 1A, Otopeni, jud. Ilfov, România.

Acest prospect a fost aprobat în Octombrie 2012.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica