PREDUCTAL MR 35 mg comprimate cu eliberare modificată

Substanță activa
diclorhidratul de trimetazidină
Clasa ATC
C01EB
Format
comprimate cu eliberare modificată
Afecțiuni
angina pectorala
Producător
Les Laboratoires Servier Industrie, Servier (Ireland) Industries Ltd, Anpharm Przedsiebiorstwo Farmaceutyczne S.A.
Acțiune terapeutică
in afectiuni cardiace

Ce este PREDUCTAL MR şi pentru ce se utilizează

Acest medicament este destinat utilizării la adulţi, în asociere cu alte medicamente pentru tratamentul anginei pectorale (durere în piept cauzată de boala coronariană).

Înainte să utilizaţi PREDUCTAL MR

 Nu utilizaţi PREDUCTAL MR :

–                  dacă sunteţi alergic la trimetazidină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6)

–                  dacă aveţi boală Parkinson: boală a creierului care afectează mişcările (tremurături, poziţie rigidă, mişcări încetinite şi mers târşâit şi dezechilibrat)

–                      dacă aveţi probleme severe ale rinichilor.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi PREDUCTAL MR

înainte să utilizaţi PREDUCTAL MR, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acest medicament nu constituie un tratament curativ pentru crizele de angină pectorală şi nici nu este indicat ca tratament iniţial pentru angina instabilă. Nu este un tratament pentru infarctul miocardic. în cazul unei crize de angină pectorală, adresaţi-vă medicului dumneavoastră; pot fi necesare analize şi este posibilă modificarea tratamentului.

Acest medicament poate provoca sau înrăutăţi simptome cum sunt: tremurături, poziţie rigidă, mişcări încetinite, mers târşâit şi dezechilibrat, în special la pacienţii vârstnici; aceste simptome trebuie investigate şi raportate medicului dumneavoastră, care poate să reevalueze tratamentul.

Dacă aveţi orice nelămurire despre utilizarea acestui produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări.

Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Nu au fost identificate interacţiuni cu alte medicamente.

Copii şi adolescenţi

PREDUCTAL MR nu este recomandat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 18 ani.

Sarcina şi alăptarea

Nu este recomandat să utilizaţi acest medicament în timpul sarcinii. Dacă descoperiţi că sunteţi însărcinată în timpul tratamentului cu acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru că doar acesta poate hotărî necesitatea continuării tratamentului.

Dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi sau dacă credeţi că sunteţi gravidă sau doriţi să aveţi un copil, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

In absenţa datelor privind excreţia medicamentului în laptele matern, alăptarea nu este recomandată pe durata tratamentului.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament vă poate face să vă simţiţi ameţit şi somnolent, ceea ce vă poate afecta capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale PREDUCTAL MR

Nu este cazul.

Cum să utilizaţi PREDUCTAL MR

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată de PREDUCTAL MR 35 mg este un comprimat de două ori pe zi, în timpul meselor, dimineaţa şi seara.

Dacă aveţi probleme cu rinichii sau dacă aveţi vârsta peste 75 de ani, medicul dumneavoastră vă poate modifica doza recomandată.

PREDUCTAL MR este destinat administrării orale. Comprimatele trebuie înghiţite cu un pahar cu apă în timpul meselor.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din PREDUCTAL MR

Dacă aţi luat mai multe comprimate decât trebuie, adresaţi-vă imediat medicului sau farmacistului. Dacă uitaţi să utilizaţi PREDUCTAL MR

Dacă aţi uitat să luaţi o doză din PREDUCTAL MR, luaţi doza următoare la momentul obişnuit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi PREDUCTAL MR

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, PREDUCTAL MR poate provoca reacţii adverse, deşi nu apar la toate persoanele.

Pentru evaluarea reacţiilor adverse, s-au utilizat următoarele categorii de frecvenţă

–  foarte frecvente la mai mult de 1 din 10 pacienţi;

–  frecvente  la mai mult de 1 pacient din 100, dar la mai puţin de 1 din 10 pacienţi;

–  mai puţin frecvente la mai mult de 1 din 1000 pacienţi, dar la mai puţin de 1din 100 pacienţi;

–  rare la mai mult de 1 din 10000 de pacienţi, dar la mai puţin de 1 din 1000 pacienţi;

–  foarte rare la mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi;

–  cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

Frecvente

Ameţeli, durere de cap, dureri abdominale, diaree, indigestie, greaţă, vărsături, erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi, urticarie şi senzaţie de slăbiciune.

Rare

Bătăi rapide sau neregulate ale inimii (numite şi palpitaţii), bătăi suplimentare ale inimii, bătăi accelerate ale inimii, scădere bruscă a tensiunii arteriale la ridicarea în picioare care poate produce ameţeli, senzaţie de confuzie sau leşin, stare generală de rău, ameţeli, căderi, înroşire trecătoare la nivelul feţei şi gâtului.

Cu frecvenţă necunoscută

Simptome extrapiramidale (mişcări neobişnuite, inclusiv tremurături şi scuturare a mâinilor şi degetelor, mişcări de răsucire a corpului, mers târşâit, înţepenire a mâinilor şi picioarelor), de obicei reversibile după întreruperea tratamentului.

Tulburări ale somnului (dificultăţi de adormire, somnolenţă), constipaţie, erupţii generalizate grave pe piele (pielea devine roşie şi apar vezicule), umflare a feţei, buzelor, gurii, limbii sau gâtului care poate provoca dificultăţi la înghiţire sau la respiraţie.

Scădere severă a numărului de celule albe din sânge, care face mai posibile infecţiile, reducere a trombocitelor din sânge, fapt care determină creşterea riscului de sângerare sau învineţire. O boală a ficatului (greaţă, vărsături, pierdere a poftei de mâncare, senzaţie generală de rău, febră, mâncărimi, îngălbenire a pielii şi a albului ochilor, materii fecale deschise la culoare, urină închisă la culoare).

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Cum se păstrează PREDUCTAL MR

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A nu se utiliza PREDUCTAL MR după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data expirării se referă la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine PREDUCTAL MR

Substanţa activă este diclorhidratul de trimetazidină. Fiecare comprimat conţine 35 mg diclorhidrat de trimetazidină, ce corespund la 27,47 mg trimetazidină.

Celelalte componente sunt:

Nucleu: hidrogenofosfat de calciu dihidrat, hipromeloză, povidonă, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.

Film: dioxid de titan (E171), glicerol, hipromeloză, macrogol 6000, oxid roşu de fer (E172), stearat de magneziu.

Cum arată PREDUCTAL MR şi conţinutul ambalajului

PREDUCTAL MR se prezintă sub formă de comprimate filmate lenticulare, de culoare roz, cu diametru de 8 mm şi înălţime de aproximativ 4 mm.

Mărimea ambalajului:

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 30 comprimate cu eliberare modificată Cutie cu 50 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate cu eliberare modificată Cutie cu 100 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate cu eliberare modificată

Deţinătorul Autorizaţiei de Punere pe Piaţă şi Fabricantul

Deţinătorul Autorizaţiei de Punere pe Piaţă

LES LABORATOIRES SERVIER

50 Rue Carnot, 92284 Suresnes Cedex, Franţa

Fabricanţii

Les Laboratoires Servier Industrie 905 route de Saran, 45520 Gidy, Franţa

şi

Servier (Ireland) Industries Ltd.(SII) Gorey Road, Arklow – Co.Wicklow, Irlanda

şi

Anpharm Przedsiebiorstwo Farmaceutyczne S.A. 03-236 Warszawa, uI.Annopol 6B, Polonia

Pentru informaţii suplimentare despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a Deţinătorului Autorizaţiei de punere pe piaţă:

România

Servier Pharma SRL Tel: +4 021 528 52 80

Acest prospect a fost aprobat în Octombrie 2012

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal