Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

Mezym forte 10000, comprimate gastrorezistente, 125 mg

Companie: Berlin-Chemie AG
Cuprins
Ce este Mezym forte 10000 şi pentru ce se utilizează
Înainte să luaţi Mezym forte 10000
Cum să luaţi Mezym forte 10000
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Mezym forte 10000
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Mezym forte 10000 şi pentru ce se utilizează

Mezym forte 10000 conţine enzime digestive din pancreas (enzime pancreatice).

Mezym forte 10000 se foloseşte în substituţia enzimelor digestive din tulburările de digestie şi absorbţie a alimentelor cauzate de insuficienta producere a enzimelor digestive de către pancreas. Aceasta se poate asocia cu:

 • Inflamaţia cronică a pancreasului (pancreatită cronică) care nu este acutizată
 • Fibroza chistică,
 • Îngustarea canalului pancreatic cauzat de tumori sau calculi biliari,
 • Operaţii de pancreas
 • Operaţii anterioare ale stomacului sau intestinului
 • Tranzitul intestinal accelerat cauzat de stări de nervozitate sau de boli intestinale infecţioase.
 • Deficienţe digestive cu pierderea poftei de mâncare, eructaţii, regurgitări şi diaree (dispepsie)
 • Consumul unor legume greu digerabile, alimente grase sau cu care nu sunteţi obişnuit
 • Tulburări ale sistemului hepatic/vezicii biliare
 • Boala celiacă (o afecţiune autoimună a intestinului subţire)
 • Boală inflamatorie a intestinului (în special, boala Crohn)
 • Diabetul zaharat
 • Sindromul imunodeficienţei dobândite (SIDA)
 • Sindromul Shwachmann (o boală moştenită care afectează, printre altele, pancreasul) - Sindromul Sjogren (o boală autoimună care afectează, printre altele pancreasul).
sus

Înainte să luaţi Mezym forte 10000

Nu utilizaţi Mezym forte 10000:

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la enzimele pancreatice de origine porcină, azorubină lac sau la oricare dintre componente.

- dacă aveţi pancreatită acută şi acutizări ale pancreatitei cronice în stadiul cel mai avansat al bolii. Totuşi dacă pancreatita acută sau cronică dar agravată, dă semne că se ameliorează, medicul dumneavoastră poate decide să vă prescrie ocazional Mezym forte 10000.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Mezym forte 10000

Dacă aveţi fibroză chistică, medicul vă va instrui să fiţi atent(ă) la orice simptom care ar putea fi cauzat de blocarea intestinului (ocluzia intestinală). Dacă observaţi un astfel de simptom, trebuie să nu mai luaţi Mezym forte 10000 şi să contactaţi medicul imediat.

Evitaţi să mestecaţi comprimatele de Mezym forte 10000, întrucât ele conţin enzime active ce pot răni mucoasa gurii. Aveţi aşadar grijă să înghiţiţi întregi comprimatele de Mezym forte 10000.

Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Absorbţia acidului folic (o vitamină esenţială) din suplimente cu acid folic sau din alimente poate fi diminuată de pulberea pancreatică (substanţa activă din Mezym forte 10000). Medicul ar putea să vă prescrie acid folic suplimentar.

Medicamentele care scad zahărul din sânge (antidiabetice orale) care conţin substanţa activă acarboză sau miglitol ar putea să fie mai puţin eficace dacă utilizaţi în acelaţi timp Mezym forte 10000.

Sarcina şi alăptarea

Puteţi utiliza Mezym forte 10000 în timpul sarcinii şi alăptării după ce aţi consultat medicul. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu sunt necesare precauţii speciale.

Informaţii importante privind unele componente din Mezym forte 10000

Mezym forte 10000 conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Datorită conţinutului în azorubină lac (E122), medicamentul poate provoca reacţii alergice.

sus

Cum să luaţi Mezym forte 10000

Luaţi întotdeauna Mezym forte 10000 exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze

Dacă nu există o altă recomandare doza uzuală este de: 2 -4 comprimate comprimate gastrorezistente Mezym forte 10000 administrate în timpul meselor (echivalentul a 20000 - 40000 unităţi de lipază la o masă).

Poate fi nevoie de doze mai mari decât cea de mai sus, pentru că ele trebuie stabilite în funcţie de severitatea afecţiunii dumneavoastră digestive (insuficienţă pancreatică exocrină). Medicul dumneavoastră ar putea aşadar să vă crească doza pentru a vă ameliora simptomele (de exemplu să normalizeze frecvenţa sau consistenţa scaunelor sau să amelioreze durerile abdominale) şi pentru a menţine o greutate corporală normală.

Doza zilnică maximă este în funcţie de greutatea corporală. Nu trebuie depăşită doza de 15000 - 20000 unităţi de lipază pe fiecare kilogram de masă corporală.

Doza la copii este indicată de către medic.

Modul de administrare

Comprimatele de Mezym forte 10000 trebuie înghiţite întregi cu lichid suficient (apă sau suc), în timpul meselor (vezi pct. 2).

Durata tratamentului

Durata utilizării Mezym forte 10000 depinde de evoluţia afecţiunii şi este stabilită de medicul dumneavoastră.

Adresaţi-vă unui medic dacă, în 7 - 14 zile, simptomele nu vi se ameliorează sau se agravează.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă vi se pare că efectul Mezym forte 10000 este prea puternic sau prea slab.

Dacă aţi utilizat mai mult Mezym forte 10000decât trebuie

Nu sunt aşteptate efecte dăunătoare dacă luaţi mai mult Mezym forte 10000 decât trebuie. Totuşi, trebuie să luaţi cantitatea recomandată la momentul administrării dozei următoare.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Mezym forte 10000

Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Mezym forte 10000

Dacă încheiaţi tratamentul cu Mezym forte 10000 înainte de termen sau întrerupeţi tratamentul este de aşteptat ca efectul terapeutic să nu apară sau starea de „digestie proastă" să reapară.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Mezym forte 10000 poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Atenţie: Dacă sunteţi afectat(ă) de oricare dintre următoarele reacţii adverse, nu mai luaţi Mezym forte 10000 şi mergeţi la medic cât mai repede posibil.

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta mai puţin de 1 pacient din 10000)

Stomac şi aparat digestiv:

La pacienţii cu fibroză chistică, a fost descrisă îngustarea regiunilor inferioare ale intestinelor după administrarea de doze mari de pulbere pancreatică (substanţa activă din Mezym forte 10000).

Au fost descrise diaree, disconfort gastric şi greaţă după utilizarea pulberii pancreatice.

Sistem imun:

Reacţii alergice, inclusiv erupţii pe piele, strănut, lăcrimare excesivă şi crize de astm bronşic (tulburări respiratorii), au fost descrise după utilizarea pulberii pancreatice.

Frecvenţă necunoscută a reacţiilor adverse (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

Rinichi şi sistem urinar:

La pacienţii cu fibroză chistică, poate apărea o excreţie crescută de acid uric în urină, mai ales când se utilizează doze mari de pulbere pancreatică. Dacă aveţi fibroză chistică, medicul dumneavoastră vă va controla nivelul acidului uric din urină pentru a evita formarea de pietre de acid uric.

Sistem imun:

Azorubina (E 122) poate cauza reacţii alergice. Nu utilizaţi Mezym forte 10000 dacă sunteţi alergic(ă) la azorubină.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Mezym forte 10000

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi MEZYM FORTE 10000 după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister după "EXP". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere.

întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Mezym forte 10000

 • Substanţa activă este pancreatina (pulbere de pancreas de porc) 125 mg cu o activitate minimă: lipolitică 10000 U, amilolitică 7500 U şi proteolitică 375 U.
 • Celelalte componente sunt: nucleu: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru, crospovidonă, stearat de magneziu; film gastrorezistent: hipromeloză 5 mPa^s, copolimer acid metacrilic:etilacrilat 1:1, 250000 suspensie 30%, trietilcitrat, dioxid de titan (E171), talc, simeticonă emulsie (ca substanţă uscată), macrogol 6000, carmeloză sodică 30 mPa^s, polisorbat 80, azorubină lac (E122), hidroxid de sodiu.

Cum arată Mezym forte 10000 şi conţinutul ambalajului

Comprimate gastrorezistente cu feţe plane şi margini rotunjite, de culoare roz

Conţinutul ambalajului

Cutie cu un blister din Al-PVC-PA/Al a 10 comprimate gastrorezistente. Cutie cu un blister din PVC-PVDC/Al a 10 comprimate gastrorezistente.

Cutie cu 2 blistere din Al-PVC-PA/Al a câte 10 comprimate gastrorezistente. Cutie cu 2 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 comprimate gastrorezistente. Cutie cu 5 blistere din Al-PVC-PA/Al a câte 10 comprimate gastrorezistente. Cutie cu 5 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 comprimate gastrorezistente. Cutie cu 10 blistere din Al-PVC-PA/Al a câte 10 comprimate gastrorezistente. Cutie cu 10 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 comprimate gastrorezistente

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

BERLIN-CHEMIE AG (MENARINI GROUP) Glienicker Weg 125 D-12489 Berlin, Germania

Fabricantul

Berlin-Chemie AG (Menarini Group) Glienicker Weg 125 D-12489, Berlin, Germania

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2011

 

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Peşti Peşti 19 februarie - 20 martie

În această lună ai parte de o atmosferă excelentă în familie, datorită unui succes care îi priveşte pe toţi cei ai casei. Se anunţă o veste bună pentru viitorul tău alături de cei dragi...citește mai departe

×

Zf.ro
S-a terminat! Decizia CRUCIALĂ luată de PSD în urmă cu câteva ore. S-a terminat! Decizia CRUCIALĂ luată de...
RĂSTURNARE uriaşă de teatru de la unul...
BREAKING NEWS: Metoda LEGALĂ prin care...
BusinessMagazin.ro
Catastrofă la graniţa cu România: Moartea şi degradarea sunt omniprezente. Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină care moare şi dispare Catastrofă la graniţa cu România: Moartea...
Cele mai bune locuri de muncă. Bugetari...
Mediafax.ro
Ca „muritorii de rând”. Ce nume de familie vor purta Harry şi Meghan după ce renunţă la titulatura „Alteţa sa regală” Ca „muritorii de rând”. Ce nume de...
Preşedintele USR Găvojdia, acuzată că...
Avion prăbuşit în Kazahstan. Bilanţul...
Gandul.info
E VESTEA dimineții! ADEVĂRATUL MOTIV pentru care DANA GRECU (Chera) a PLECAT de la Antena 3 E VESTEA dimineții! ADEVĂRATUL MOTIV pentru...
Virusul mortal din China, coronavirsul,...
O nouă televiziune în România. Ce programe...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ApropoTv.ro
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor "Îmi pare rău că iubitul tău se uită...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită...
Go4it.ro
NETFLIX nu mai asigură gratuitate utilizatorilor din România. Ce oferă Netflix în schimb NETFLIX nu mai asigură gratuitate utilizatorilor...
O companie britanică lansează în 2020...
Cum arată adidaşii de 400 de dolari în...
ProMotor.ro
Cum merge Dacia Duster cu motorul de MERCEDES. Merită banii? Cum merge Dacia Duster cu motorul de MERCEDES....
Noua SKODA OCTAVIA are un preț imbatabil...
Este atât de UȘOR să aduci o mașină...
Descopera.ro
De ce este BINE ca bărbaţii să ATINGĂ sânii femeilor. Beneficiul uriaş a fost confirmat acum de ştiinţă De ce este BINE ca bărbaţii să ATINGĂ...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE...
Maria cea SÂNGEROASĂ, regina de o frumuseţe...
ULTIMA ORĂ
Povestea cutremurătoare a unei femei, transformată la doar 12 ani în „soţia” tatălui său

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.