Lomexin, capsule vaginale moi, 200 mg / 600 mg / 1000 mg

Producător: Recordati S.p.A.
Substanță activa
nitrat de fenticonazol
Clasa ATC
G01AF
Format
capsule vaginale moi
Afecțiuni
candidoze genitale, infecţii cu Trichomonas vaginalis, infecţii mixte cu Candida albicans şi Trichomonas vaginalis
Producător
Cardinal Health Italy 407 S.p.A
Acțiune terapeutică
activitate antifungică asupra dermatofiţilor (Trichophyton, Epidermophyton, Microsporum), Candidei albicans şi altor levuri, antibacteriană asupra bacteriilor Gram pozitive precum şi antiparazitară asupra Trichomonas vaginalis

Ce este Lomexin şi pentru ce este utilizat?

Lomexin conţine, ca substanţă activă, nitrat de fenticonazol. Acesta are activitate antifungică asupra dermatofiţilor (Trichophyton, Epidermophyton, Microsporum), Candidei albicans şi altor levuri, antibacteriană asupra bacteriilor Gram pozitive precum şi antiparazitară asupra Trichomonas vaginalis.

Lomexin 200 mg şi Lomexin 600 mg

Candidoze genitale (vulvo-vaginite, cervicite), suprainfectate sau nu cu bacterii Gram pozitive.

Lomexin 1000 mg

Candidoze genitale (vulvo-vaginite, cervicite), suprainfectate sau nu cu bacterii Gram pozitive.

Infecţii cu Trichomonas vaginalis.

Infecţii mixte cu Candida albicans şi Trichomonas vaginalis.

Ce trebuie să ştiţi înainte de a utiliza Lomexin?

Este contraindicată utilizarea Lomexin în caz de:

  • hipersensibilitate (alergie) la oricare dintre componenţii medicamentului sau sensibilitate încrucişată cu alte medicamente din grupa imidazolilor,
  • utilizare a prezervativelor sau diafragmelor din latex.

Recomandări practice

Igiena locală trebuie realizată utilizând un săpun cu pH neutru sau alcalin Nu este recomandată utilizarea săpunurilor cu pH acid, deoarece acesta favorizează înmulţirea fungilor. Tratamentul trebuie însoţit de măsuri de igienă (utilizarea lenjeriei din bumbac, evitarea duşului vaginal, etc.) şi, pe cât posibil, de eliminarea factorilor favorizanţi ai infecţiei. Pentru tratamentul extinderilor vulvare sau perianale ale micozei, se recomandă utilizarea unei creme antifungice cu administrare locală asociată tratamentului cu capsule vaginale moi. Tratamentul nu trebuie întrerupt în timpul menstruaţiei.

Precauţii speciale

În absenţa simptomatologiei clinice specifice, simpla evidenţiere a Candidei albicans la nivelul pielii sau mucoaselor nu reprezintă o indicaţie terapeutică.

După confirmarea diagnosticului de candidoză trebuie investigaţi factorii ecologici care au permis şi favorizat apariţia micozei.

Pentru evitarea reacutizărilor, este neapărat necesară eradicarea agentului patogen şi evidenţierea factorilor favorizanţi. În acest sens, tratamentul trebuie efectuat şi de către partener, după confirmarea diagnosticului. Concomitent trebuie tratate şi celelalte focare de candidoză cu alte localizări.

Toate cele 3 forme farmaceutice conţine etil p-hidroxibenzoat de sodiu şi propil p-hidroxibenzoat de sodiu, excipienţi ce pot determina reacţii alergice (chiar şi de tip întârziat).

Utilizarea altor medicamente

Este contraindicată utilizarea prezervativelor sau diafragmelor din latex în timpul tratamentului cu Lomexin deoarece există riscul de rupere a acestora.

Nu este recomandată utilizarea contraceptivelor locale cu efect spermicid deoarece acestea pot fi inactivate de către orice tratament vaginal.

Spuneţi întotdeauna medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi sau aţi utilizat recent alte medicamente chiar dintre cele pe care le puteţi obţine fară prescripţie medicală.

Sarcină

Dacă sunteţi sau credeţi că sunteţi gravidă adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Lomexin.

Alăptare

Dacă alăptaţi adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Lomexin.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Lomexin nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum trebuie să utilizaţi Lomexin?

Lomexin 200 mg

Doza zilnică recomandată este de 200 mg nitrat de fenticonazol (o capsulă vaginală moale Lomexin 200 mg), administrată seara, înainte de culcare, timp de 3 zile. În cazul micozei recidivante poate fi efectuată o a doua cură de tratament de 3 zile fie imediat după terminarea celei precedente fie la interval de o săptămână.

Lomexin 600 mg

Doza recomandată este de 600 mg nitrat de fenticonazol (o capsulă vaginală moale Lomexin 600 mg), în administrare unică, seara înainte de culcare. În cazul micozei recidivante sau rebele, poate fi efectuată o nouă administrare după un interval de 3 zile.

Lomexin 1000 mg

Pentru tratamentul candidozei, doza recomandată este de 1000 mg nitrat de fenticonazol (o capsulă vaginală moale Lomexin 1000 mg), în administrare unică, seara înainte de culcare. În cazul micozei recidivante sau rebele, poate fi efectuată o nouă administrare după un interval de 3 zile.

Pentru tratamentul infecţiei cu Trichomonas vaginalis, asociată sau nu cu Candida albicans, doza recomandată este de 1000 mg nitrat de fenticonazol (o capsulă vaginală moale Lomexin 1000 mg), în administrare unică, seara înainte de culcare, urmată, dacă este necesar, de o a doua administrare a 1000 mg nitrat de fenticonazol (o capsulă vaginală moale Lomexin 1000 mg) după un interval de 24 ore.

Mod de administrare

Întindeţi-vă pe spate, ridicaţi genunchii şi depărtaţi picioarele, apoi introduceţi capsula vaginală moale cât mai adânc în vagin. Spălaţi-vă întotdeauna pe mâini cu apă caldă şi săpun înainte şi după administrare.

Dacă ati utilizat mai mult Lomexin decât ar fi trebuit?

Dacă aţi utilizat mai mult Lomexin decât ar fi trebuit, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă ati omis să utilizati Lomexin?

Dacă aţi omis să utilizaţi Lomexin, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

De obicei, Lomexin este bine tolerat. Rareori pot să apară manifestări de intoleranţă locală precum senzaţie de arsură sau de exacerbare a pruritului, care se remit în timpul tratamentului. De asemenea, este posibilă apariţia reacţiilor alergice.

Tratamentul trebuie întrerupt în cazul apariţiei manifestărilor de intoleranţă locală sau a unei reacţii alergice.

În cazul în care observaţi apariţia unei reacţii adverse, chiar dacă nu a fost menţionată în acest prospect, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum trebuie să păstraţi Lomexin?

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Lomexin?

Lomexin 200 mg

O capsulă vaginală moale conţine 200 mg nitrat de fenticonazol şi excipienţi: trigliceride ale acizilor graşi saturaţi, dioxid de siliciu coloidal anhidru, gelatină, glicerol, dioxid de titan (E 171), etil p-hidroxibenzoat de sodiu, propil p-hidroxibenzoat de sodiu.

Lomexin 600 mg

O capsulă vaginală moale conţine 600 mg nitrat de fenticonazol şi excipienţi: parafină lichidă uşoară, vaselină albă, lecitină din soia, gelatină, glicerol, dioxid de titan (E 171), etil p-hidroxibenzoat de sodiu, propil p-hidroxibenzoat de sodiu.

Lomexin 1000 mg

O capsulă vaginală moale conţine 1000 mg nitrat de fenticonazol şi excipienţi: parafină lichidă uşoară, vaselină albă, lecitină din soia, gelatină, glicerol, dioxid de titan (E 171), etil p-hidroxibenzoat de sodiu, propil p-hidroxibenzoat de sodiu..

Cum este ambalat Lomexin?

Lomexin 200 mg

Cutie cu un blister din PVC/PVDC-Al a 6 capsule vaginale moi.

Lomexin 600 mg

Cutie cu un blister din PVC/PVDC-Al cu o capsulă vaginală moale. Cutie cu 2 blistere din PVC/PVDC-Al cu o capsulă vaginală moale.

Lomexin 1000 mg

Cutie cu un blister din PVC/PVDC-Al a 2 capsule vaginale moi.

Lomexin este produs de către:

Cardinal Health Italy 407 S.p.A, Italia

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă este:

Recordati S.p.A.

Via M. Civitali 1, 20148 Milano (MI), Italia

Data ultimei verificări a prospectului Decembrie 2005

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica