Klion-D 100, comprimate vaginale 100 mg/100 mg

Substanță activa
metronidazol nitrat de miconazol
Format
comprimate vaginale
Afecțiuni
infecţii vaginale
Producător
Gedeon Richter Ltd.
Acțiune terapeutică
antiinfectioasa

Ce este Klion-D 100 şi pentru ce se utilizează

Klion-D 100 este un medicament eficace în infecţiile vaginale provocate de protozoare şi/sau fungi. MetronidazoM este eficace în combaterea tricomoniazei, iar nitratul de miconazol este eficace în combaterea şi prevenirea infecţiilor fungice vaginale (provocate frecvent de metronidazol). Tratamentul acestor infecţii previne extinderea lor la organele genitale interne ale femeii, respectiv la trompele uterine, ovare sau uter.

Înainte să utilizati Klion-D 100

Nu utilizati Klion-D 100

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la metronidazol, la nitratul de miconazol sau la oricare dintre celelalte componente ale Klion-D 100;

– dacă sunteţi în primul trimestru de sarcină.

Aveti grijă deosebită când utilizaţi Klion-D 100

Trebuie evitat contactul sexual, pe durata tratamentului cu Klion-D 100.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea Klion-D 100 cu alimente şi băuturi

În timpul tratamentului cu Klion-D 100 şi cel puţin o zi după întreruperea acestuia este interzis consumul de băuturi alcoolice.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament, inclusiv Klion-D 100.

Klion-D 100 este contraindicat în primul trimestru de sarcină.

În funcţie de importanţa terapiei cu Klion-D 100 pentru dumneavoastră, medicul vă poate recomanda fie întreruperea alăptării la sân în timpul administrării medicamentului şi 1-2 zile după încetarea acesteia, fie întreruperea tratamentului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Klion-D 100 nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să utilizati Klion-D 100

Utilizaţi întotdeauna Klion-D 100 comprimate vaginale exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră şi pe durata recomandată de acesta.

Dacă medicul nu v-a recomandat altfel, se administrează zilnic câte un comprimat vaginal Klion-D 100. Acesta trebuie umezit puţin cu apă înainte de aplicare şi se introduce cât mai adânc în vagin (seara, înainte de culcare), timp de 10 zile consecutiv.

Dacă este necesar, la recomandarea medicului, tratamentul poate fi suplimentat cu administrarea de comprimate orale de metronidazol (2 comprimate a câte 250 mg zilnic, unul dimineaţa şi al doilea seara).

Pentru obţinerea efectului optim, este necesar ca şi partenerul sexual să fie tratat cu comprimate orale de metronidazol.

Dacă utilizati mai mult decât trebuie din Klion-D 100

Klion-D 100 comprimate vaginale se administrează numai pe cale vaginală. În caz de ingestie accidentală a comprimatelor vaginale, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau prezentaţi-vă la secţia de toxicologie a celui mai apropiat spital.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Klion-D 100 poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Rar, Klion-D 100 poate provoca iritaţie locală sau reacţii de sensibilitate ale mucoasei vaginale.

În cazul utilizării concomitente de metronidazol comprimate şi ovule vaginale pot să apară următoarele reacţii adverse:
Gastro-intestinale: greaţă, vărsături, lipsa poftei de mâncare, crampe abdominale, diaree, limbă încărcată şi gust metalic.

Hematopoietice: neutropenie reversibilă (leucopenie); rar, trombocitopenie reversibilă. Nervos-centrale: rar, se poate observa neuropatie periferică (amorţeli la nivelul extremităţilor), iar în cazul tratamentelor cu doze mari şi pe perioade îndelungate, pot să apară dureri de cap, convulsii, somnolenţă, ameţeli, lipsa coordonării mişcărilor, ataxie şi confuzie.

Reacţii alergice: erupţii cutanate, urticarie, mâncărime, eritem polimorf, foarte rar au fost raportate edem angioneurotic şi reacţii anafilactice.

Hepatice: ocazional, creşteri ale enzimelor hepatice, colestază şi icter.

Alte reacţii: pot să apară febră, culoare închisă a urinii determinată de metabolitul metronidazolului, fără importanţă clinică, suprainfectare fungică (de exemplu: Candida).

După reducerea dozelor sau întreruperea tratamentului, aceste manifestări dispar în mod spontan.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Klion-D 100

A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Klion-D 100 după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Klion-D 100

– Substanţele active sunt metronidazol 100 mg şi nitrat de miconazol 100 mg.

– Celelalte component sunt: laurilsulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, povidonă, hidrogenocarbonat de sodiu, acid tartric, amidonglicolat de sodiu tip A, crospovidonă, hipromeloză, lactoză monohidrat.

Cum arată Klion-D 100 şi conţinutul ambalajului

Klion-D 100 se prezintă sub formă de comprimate vaginale, biconvexe, de culoare aproape albă, sub formă de migdală, cu diametrul de 24 x 14 mm, având inscripţionat pe una dintre feţe „100”. Medicamentul este ambalat în cutii care conţin o folie termosudată din Al/PEJD a 10 comprimate vaginale.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Gedeon Richter Ltd.
Gyomroi ut 19-21, H-1103 Budapesta, Ungaria

Acest prospect a fost aprobat în Martie 2006

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being