IVRYX 37,5 mg/ 75 mg/ 150 mg, capsule cu eliberare prelungită

Producător: SC Romastru Trading SRL
Substanță activa
Venlafaxină
Clasa ATC
N06AX
Format
capsule cu eliberare prelungită
Afecțiuni
depresie, tulburari de anxietate
Producător
Cemelog BRS Kft
Acțiune terapeutică
antidepresiv

Ce este IVRYX şi pentru ce se utilizează

IVRYX este un antidepresiv care face parte dintr-un grup de medicamente denumite inhibitori de preluare a serotoninei şi norepinefrinei (SNRI). Acest grup de medicamente este utilizat pentru a trata depresia şi alte probleme cum ar fi tulburările anxioase. Se consideră că persoanele care suferă de depresie şi/sau anxietate au niveluri mai scăzute de serotonină şi noradrenalină în creier. Modul de acţiune al antidepresivelor nu este pe deplin înţeles, dar ele pot fi benefice prin creşterea nivelurilor de serotonină şi noradrenalină din creier.

IVRYX este un tratament destinat adulţilor cu depresie. IVRYX este totodată şi un tratament destinat adulţilor cu următoarele tulburări de anxietate: tulburare de anxietate generalizată, tulburare de anxietate socială (teamă faţă de situaţiile sociale sau evitarea acestora) şi tulburare de panică (atacuri de panică). Tratamentul corespunzător al depresiei sau al tulburărilor de anxietate este important pentru a vă ajuta să vă simţiţi mai bine. Dacă acestea nu sunt tratate, starea dumneavoastră ar putea persista, devenind mai gravă şi mai greu de tratat.

Înainte să luaţi IVRYX

Nu luaţi IVRYX

· Dacă sunteţi alergic la venlafaxină sau la oricare dintre celelalte componente ale IVRYX.

· Dacă luaţi sau aţi luat de asemenea, în ultimele 14 zile, oricare din medicamentele denumite inhibitori de monoaminoxidază (IMAO) ireversibili, care sunt utilizate pentru tratamentul depresiei sau bolii Parkinson. Luarea IMAO ireversibili concomitent cu alte medicamente, inclusiv IVRYX, poate cauza reacţii adverse severe sau chiar care pot ameninţa supravieţuirea. De asemenea, trebuie să aşteptaţi cel puţin 7 zile după ce încetaţi să mai luaţi

IVRYX înainte de a lua orice IMAO (vezi şi pct. „Sindromul serotoninergic” şi „Utilizarea altor medicamente”).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi IVRYX

· Dacă utilizaţi alte medicamente care, luate concomitent cu IVRYX, pot creşte riscul de apariţie a sindromului serotoninic (vezi pct. „Utilizarea altor medicamente”)

· Dacă aveţi probleme oculare precum unele tipuri de glaucom (presiune crescută în interiorul ochiului).

· Dacă aţi avut în trecut hipertensiune arterială.

· Dacă aţi avut în trecut probleme cu inima.

· Dacă aţi avut în trecut accese (atacuri).

· Dacă aţi avut în trecut niveluri prea mici de sodiu în sânge (hiponatremie).

· Dacă aveţi tendinţa de a face vânătăi sau de a sângera cu uşurinţă (istoric de tulburări de sângerare) sau dacă luaţi alte medicamente care pot creşte riscul de sângerare.

· Dacă nivelurile colesterolului dumneavoastră cresc.

· Dacă aţi avut în trecut manie sau tulburare bipolară (stare supraexcitată sau euforică) sau dacă cineva din familia dumneavoastră a avut asemenea probleme.

· Dacă aţi avut în trecut un comportament agresiv.

IVRYX poate cauza o senzaţie de nelinişte sau incapacitatea de a rămâne aşezat sau nemişcat. Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă vi se întâmplă acest lucru.

Dacă oricare din cele de mai sus vi se aplică, vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a lua IVRYX.

Gânduri de sinucidere şi înrăutăţirea depresiei sau a tulburării anxioase

Dacă suferiţi de depresie şi/sau tulburare anxioasă, puteţi avea uneori gânduri de a vă face rău singur sau a vă lua viaţa. Acestea pot deveni mai frecvente atunci când începeţi să luaţi antidepresive, întrucât aceste medicamente au nevoie de un anumit timp pentru a intra în acţiune, de obicei două săptămâni, dar uneori mai mult.

Aveţi o probabilitate mai mare de a avea asemenea gânduri:

· Dacă aţi avut în trecut gânduri de a vă face rău singur sau a vă lua viaţa.

· Dacă sunteţi un adult tânăr. Informaţiile obţinute din studiile clinice au indicat un risc crescut de comportament suicidar la adulţii tineri (cu vârste mai mici de 25 de ani) cu probleme psihice, care au fost trataţi cu un antidepresiv.

Dacă, în orice moment, aveţi gânduri de vă face rău singur sau a vă lua viaţa, contactaţi imediat medicul dumneavoastră sau mergeţi la spital.

S-ar putea să vă fie de ajutor să spuneţi unui prieten apropiat sau unei rude că sunteţi deprimat sau că suferiţi de o tulburare anxioasă şi să le cereţi să citească acest prospect. Puteţi să le cereţi să vă spună dacă cred că depresia sau anxietatea dumneavoastră se înrăutăţeşte sau dacă sunt îngrijoraţi de schimbările apărute în comportamentul dumneavoastră.

Gură uscată

Au fost înregistrate cazuri de gură uscată la 10% dintre pacienţii trataţi cu venlafaxină. Aceasta poate creşte riscul apariţiei cariilor. Prin urmare, trebuie să acordaţi o importanţă deosebită igienei dentare.

Utilizarea la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani

În mod normal, IVRYX nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi cu vârste mai mici de 18 ani. De asemenea, trebuie să ştiţi că pacienţii cu vârste mai mici de 18 ani prezintă un risc crescut de reacţii adverse precum tentativele de sinucidere, gândurile de sinucidere şi comportamentul ostil (în principal agresivitate, comportament opoziţional şi mânie) atunci când au luat medicamente din această clasă.

Cu toate acestea, medicul dumneavoastră ar putea prescrie IVRYX la pacienţi cu vârste mai mici de 18 ani dacă decide că este în interesul acestora. Dacă medicul dumneavoastră a prescris IVRYX la un pacient cu vârsta mai mică de 18 ani şi vreţi să discutaţi acest lucru, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră. Trebuie să informaţi medicul dumneavoastră dacă oricare din simptomele prezentate mai sus apar sau se agravează la pacienţi cu vârste mai mici de 18 ani care iau IVRYX. De asemenea, în acest grup de vârstă nu au fost încă demonstrate efectele pe termen lung ale IVRYX referitoare la siguranţă în ceea ce priveşte creşterea, maturizarea şi dezvoltarea cognitivă şi comportamentală.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Medicul dumneavoastră este cel care va decide dacă puteţi lua IVRYX împreună cu alte medicamente.

Nu începeţi şi nu încetaţi să luaţi alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, remedii naturiste sau herbale, înainte de a vă consulta cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

· Inhibitorii de monoaminoxidază (IMAO: Vezi pct. „Înainte să luaţi IVRYX”)

· Sindromul serotoninergic:

Sindromul serotoninergic, o afecţiune care poate pune viaţa în pericol (vezi pct. „Reacţii adverse posibile”), poate apărea în cursul tratamentului cu venlafaxină, în special dacă aceasta este luată cu alte medicamente. Exemple de asemenea medicamente includ:

· Triptani (utilizaţi pentru migrenă)

· Medicamente pentru tratarea depresiei, de exemplu SNRI, SSRI, triciclice sau medicamente care conţin litiu

· Medicamente care conţin linezolid, un antibiotic (utilizat pentru tratarea infecţiilor)

· Medicamente care conţin moclobemid, un IMAO reversibil (utilizat pentru tratarea depresiei)

· Medicamente care conţin sibutramină (utilizată pentru scăderea în greutate)

· Medicamente care conţin tramadol (un medicament împotriva durerii)

· Produse care conţin sunătoare (Hypericum perforatum, un remediu naturist utilizat în tratamentul depresiilor uşoare)

· Produse care conţin triptofan (utilizate pentru tratarea problemelor cu somnul şi a depresiei)

Semnele şi simptomele sindromului serotoninergic pot include o combinaţie a următoarelor:

nelinişte, halucinaţii, pierderea coordonării, accelerarea bătăilor inimii, creşterea temperaturii corporale, modificări rapide ale tensiunii arteriale, exagerarea reflexelor, diaree, comă, greaţă, vărsături. Dacă credeţi că suferiţi de sindrom serotoninergic solicitaţi imediat asistenţă medicală.

De asemenea, medicamentele de mai jos pot interacţiona cu IVRYX şi trebuie utilizate cu precauţie. În mod deosebit, este important să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi medicamente care conţin:

· Ketoconazol (un medicament antifungic)

· Haloperidol sau risperidonă (pentru tratarea problemelor de ordin psihiatric)

· Metoprolol (un betablocant destinat tratamentului hipertensiunii arteriale şi problemelor de inimă)

·

Utilizarea IVRYX cu alimente şi băuturi

IVRYX trebuie luat cu alimente (vezi pct. 3 „CUM SĂ LUAŢI VENLAFAXINĂ ER

SUN”).

Trebuie să evitaţi consumul de alcool pe perioada cât luaţi IVRYX.

Sarcina şi alăptarea

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă sau dacă încercaţi să rămâneţi gravidă. Trebuie să folosiţi IVRYX numai după ce discutaţi beneficiile potenţiale şi potenţialele riscuri pentru copilul dumneavoastră nenăscut cu medicul dumneavoastră.

Asiguraţi-vă că moaşa şi/sau medicul dumneavoastră ştiu că urmaţi tratamentul cu IVRYX. Dacă sunt utilizate în timpul sarcinii, medicamentele similare (ISRS) pot creşte riscul de apariţie a unei afecţiuni severe la copil, denumită hipertensiunea pulmonară persistentă a nou-născutului (HAPPN), care determină la copil o respiraţie rapidă şi un aspect albastrui al pielii. Aceste simptome apar de obicei în timpul primelor 24 de ore de la naşterea copilului. În cazul în care copilului dumneavoastră i se întâmplă acest lucru, trebuie să vă adresaţi imediat moaşei şi/sau medicului dumneavoastră.

Dacă luaţi IVRYX în timp ce sunteţi gravidă, alte simptome pe care le poate avea copilul dumneavoastră la naştere sunt incapacitatea de a se hrăni corect, precum şi dificultăti in respiraţie.. În cazul în care copilul dumneavoastră are aceste simptome la naştere şi acest lucru vă îngrijorează, contactaţi medicul dumneavoastră şi/sau moaşa, care vă vor putea sfătui.

IVRYX trece în laptele matern. Există riscul apariţiei unor efecte asupra copilului. Prin urmare, trebuie să discutaţi acest lucru cu medicul dumneavoastră iar acesta va decide dacă trebuie să întrerupeţi alăptarea sau tratamentul cu IVRYX.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi scule şi utilaje decât după ce deveniţi conştient de modul în care vă afectează IVRYX.

{Informaţii importante privind unele componente ale IVRYX 150 mg capsule cu eliberare prelungită}

Acest medicament conţine excipientul galben amurg (E 110) care poate provoca reacţii alergice.

Cum să luaţi IVRYX

Utilizaţi întotdeauna IVRYX exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală iniţială recomandată pentru tratamentul depresiei, tulburării anxioase generalizate şi a tulburării anxioase sociale este de 75 mg pe zi. Doza poate fi crescută treptat de către medicul dumneavoastră, după necesităţi, până la o doză maximă de 375 mg pe zi pentru depresie. Dacă urmaţi tratament pentru tulburare de panică, medicul dumneavoastră va începe cu o doză mai mică (37,5 mg), apoi va creşte doza treptat. Doza maximă pentru tulburarea anxioasă generalizată, tulburarea anxioasă socială şi tulburarea de panică este de 225 mg pe zi.

Luaţi IVRYX aproximativ la aceeaşi oră a zilei, fie dimineaţa, fie seara. Capsulele trebuie înghiţite întregi, cu lichid, şi nu trebuie deschise, zdrobite, mestecate sau dizolvate.

IVRYX trebuie luat împreună cu alimente.

Dacă aveţi probleme cu ficatul sau rinichii, discutaţi cu medicul dumneavoastră, deoarece este posibil să aveţi nevoie de o doză diferită de IVRYX.

Nu încetaţi să luaţi IVRYX fără să discutaţi cu medicul dumneavoastră (vezi pct. „Dacă încetaţi să luaţi IVRYX”).

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din IVRYX

Apelaţi imediat medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă aţi luat o cantitate de IVRYX mai mare decât cea prescrisă de medicul dumneavoastră.

Simptomele unui posibil supradozaj pot include bătăi rapide ale inimii, modificări ale nivelului de alertă (mergând de la somnolenţă la comă), vedere înceţoşată, accese sau atacuri şi vomă.

Dacă uitaţi să luaţi IVRYX

În cazul în care aţi uitat o doză, luaţi-o deîndată ce vă aduceţi aminte. Dacă, însă, este timpul să luaţi următoarea doză, săriţi doza uitată şi luaţi numai o singură doză, ca de obicei. Nu luaţi o cantitate zilnică de IVRYX mai mare decât cea care v-a fost prescrisă pentru o zi.

Dacă încetaţi să luaţi IVRYX

Chiar dacă vă simţiţi mai bine, nu încetaţi să luaţi tratamentul şi nu reduceţi doza fără a fi sfătuit în acest sens de către medicul dumneavoastră. Atunci când medicul dumneavoastră va considera că nu mai aveţi nevoie de tratamentul cu IVRYX, vă va cere să reduceţi treptat doza până la oprirea completă a tratamentului. Se ştie că la oprirea tratamentului cu IVRYX apar reacţii adverse, în special atunci când tratamentul cu IVRYX este oprit brusc sau doza este redusă prea rapid. Unii pacienţi pot avea simptome cum ar fi oboseală, vertij, ameţeală, dureri de cap, insomnie, coşmaruri, gură uscată, pierderea poftei de mâncare, greaţă, diaree, nervozitate, agitaţie, confuzie, zgomote în urechi, senzaţie de furnicături sau, rareori, de şoc electric, slăbiciune, transpiraţii, accese sau simptome de tip gripal.

Medicul dumneavoastră vă va sfătui cu privire la felul cum trebuie să opriţi treptat tratamentul cu IVRYX. Dacă aveţi oricare din aceste simptome sau oricare alte simptome supărătoare, cereţi sfatul medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, IVRYX poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii alergice

În cazul în care intervine vreunul din evenimentele de mai jos, nu mai luaţi IVRYX. Spuneţi imediat medicului sau mergeţi la serviciul de urgenţă al celui mai apropiat spital:

· Apăsare în piept, respiraţie şuierătoare, dificultăţi de înghiţire sau de respiraţie

· Tumefierea feţei, gâtului, mâinilor sau picioarelor

· Stare de nervozitate sau anxietate, ameţeală, senzaţie de palpitaţii, înroşire bruscă a pielii şi/sau senzaţie de încălzire

· Erupţii grave pe piele, mâncărime sau urticarie (zone ridicate de piele, înroşite sau palide, care adeseori dau senzaţie de mâncărime)

Reacţii adverse grave

Dacă observaţi semne ale oricăreia dintre următoarele reacţii, aţi putea avea nevoie de asistenţă medicală de urgenţă:

· Probleme cu inima, cum ar fi bătăi de inimă rapide sau neregulate, creşterea tensiunii arteriale

· Probleme cu ochii, cum ar fi vedere înceţoşată, pupile dilatate

· Probleme cu nervii cum ar fi ameţeală, furnicături, tulburări de mobilitate, accese sau atacuri

· Probleme de ordin psihiatric cum ar fi hiperactivitate şi euforie

· Probleme date de oprirea tratamentului (vezi pct. „CUM SĂ LUAŢI IVRYX”, „Dacă încetaţi să luaţi IVRYX”).

Lista completă a reacţiilor adverse

Frecvenţa (probabilitatea apariţiei) reacţiilor adverse este clasificată după cum urmează:

Foarte frecvente Afectează mai mult de 1 utilizator din 10
Frecvente Afectează 1 până la 10 utilizatori din 100
Mai puţin frecvente Afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000
Rare Afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000
Cu frecvenţă necunoscută Frecvenţa nu poate fi estimată pe baza datelor disponibile

· Tulburări ale sângelui

Mai puţin frecvente: vânătăi; scaune (fecale) negre de culoarea şi consistenţa gudronului, sau sânge în scaun, care pot fi un semn de sângerare internă

Cu frecvenţă necunoscută: reducerea numărului de plachete sanguine, ceea ce generează un risc crescut de apariţie a vânătăilor şi sângerărilor; tulburări sanguine care pot genera un risc crescut de infecţie

· Tulburări de metabolism/nutriţie

Frecvente: scădere în greutate, creşterea colesterolului

Mai puţin frecvente: creştere în greutate

Cu frecvenţă necunoscută: modificări minore ale nivelurilor enzimelor hepatice în sânge; scăderea nivelurilor de sodiu în sânge; mâncărimi, îngălbenirea pielii sau ochilor, urină de culoare închisă sau simptome de tip gripal, toate acestea putând fi simptome ale inflamaţiei ficatului (hepatită); stare de confuzie, acumulare excesivă de apă în organism (sindrom cunoscut şi sub denumirea de SIADH); producţie anormală de lapte

· Tulburări ale sistemului nervos

Foarte frecvente: gură uscată; dureri de cap

Frecvente: vise anormale; scăderea libidoului; ameţeală; creşterea tonusului muscular; insomnie; nervozitate; furnicături; sedare; tremor; confuzie; senzaţia de separare (sau detaşare) de propria persoană şi de realitate

Mai puţin frecvente: lipsa sentimentelor sau emoţiilor; halucinaţii; mişcări involuntare ale muşchilor; agitaţie; tulburări de coordonare şi echilibru

Rare: o senzaţie de nelinişte sau incapacitatea de a rămâne aşezat sau nemişcat; accese sau atacuri; stare de supraexcitare sau de euforie

Cu frecvenţă necunoscută: temperatură ridicată asociată cu rigiditate musculară, confuzie sau agitaţie şi transpiraţii precum şi mişcări spasmodice ale muşchilor, care nu pot fi controlate – toate acestea pot reprezenta simptomele unor stări grave precum sindromul neuroleptic malign; stare de euforie, somnolenţă, mişcări rapide susţinute ale ochilor, stângăcie în mişcări, stare de nelinişte, senzaţie de beţie, transpiraţii sau rigiditate musculară, care reprezintă simptomele sindromului serotoninergic; stare de dezorientare şi confuzie, adesea însoţită de halucinaţii (delir); rigiditate, spasme şi mişcări involuntare ale muşchilor; gânduri de a vă face rău singur sau a vă lua viaţa

· Tulburări ale văzului şi auzului

Frecvente: vedere înceţoşată

Mai puţin frecvente: alterarea simţului gustativ; zgomote în urechi (tinnitus)

Cu frecvenţă necunoscută: dureri oculare severe şi scăderea sau înceţoşarea vederii

· Tulburări cardiace şi circulatorii

Frecvente: creşterea tensiunii arteriale; înroşire; palpitaţii

Mai puţin frecvente: senzaţie de ameţeală (în special atunci când vă ridicaţi prea repede în picioare), leşin, bătăi de inimă rapide

Cu frecvenţă necunoscută: scăderea tensiuni arteriale; bătăi de inimă anormale, rapide sau neregulate, care pot conduce la leşin

· Tulburări de respiraţie

Frecvente: căscat

Cu frecvenţă necunoscută: tuse, respiraţie şuierătoare, respiraţie dificilă şi temperatură ridicată, care reprezintă simptome de inflamaţie a plămânilor, asociate cu o creştere a celulelor albe în sânge (eozinofilie pulmonară)

· Tulburări digestive

Foarte frecvente: greaţă

Frecvente: scăderea apetitului; constipaţie; vomă

Mai puţin frecvente: scrâşnirea dinţilor; diaree

Cu frecvenţă necunoscută: durere gravă de abdomen sau de spate (care poate indica o problemă gravă a intestinului, ficatului sau pancreasului)

· Tulburări ale pielii

Foarte frecvente: transpiraţii (inclusiv transpiraţii nocturne)

Mai puţin frecvente: erupţii, cădere anormală a părului

Cu frecvenţă necunoscută: erupţii pe piele care pot conduce la apariţia de băşici şi descuamarea gravă a pielii; mâncărimi; erupţii uşoare pe piele

· Tulburări ale muşchilor

Cu frecvenţă necunoscută: durere, sensibilitate sau slăbiciune inexplicabilă la nivelul muşchilor (rabdomioliză)

· Tulburări ale sistemului urinar

Frecvente: dificultăţi la urinat; creşterea frecvenţei de urinare

Mai puţin frecvente: incapacitatea de a urina

· Tulburări reproductive şi sexuale

Frecvente: anomalii de ejaculare/orgasm (la bărbaţi); lipsa orgasmului; disfuncţie erectilă (impotenţă); tulburări menstruale cum ar fi sângerări crescute sau creşterea iregularităţii sângerărilor

Mai puţin frecvente: anomalii ale orgasmului (la femei)

· Tulburări generale

Frecvente: slăbiciune (astenie); frisoane

Mai puţin frecvente: sensibilitate la lumina solară

Cu frecvenţă necunoscută: umflarea feţei sau limbii, respiraţie grea sau dificilă, adeseori însoţite de erupţii pe piele (aceasta poate fi o reacţie alergică gravă)

Uneori, IVRYX cauzează efecte nedorite de care este posibil să nu fiţi conştient, cum ar fi creşteri ale tensiunii arteriale sau bătăi anormale ale inimii, sau modificări uşoare ale nivelurilor sanguine ale enzimelor hepatice, sodiului şi colesterolului. Mai rar, IVRYX poate reduce funcţia plachetelor sanguine din sângele dumneavoastră, ceea ce conduce la o creştere a riscului de apariţie a vânătăilor şi sângerărilor. Prin urmare, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande să faceţi din când în când analize de sânge, în special dacă aţi luat IVRYX o perioadă îndelungată.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează IVRYX

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi IVRYX după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare.

Informaţii suplimentare

Ce conţine IVRYX

Substanţa activă este venlafaxina.

Fiecare capsulă cu eliberare prelungită conţine 37,5 mg venlafaxină (sub formă de clorhidrat de venlafaxină 42,45 mg).

Fiecare capsulă cu eliberare prelungită conţine 75 mg venlafaxină (sub formă de clorhidrat de venlafaxină 84,9 mg).

Fiecare capsulă cu eliberare prelungită conţine 150 mg venlafaxină (sub formă de clorhidrat de venlafaxină 169,8 mg).

Celelalte componente sunt:

IVRYX 37,5 mg

Conţinutul capsulei: povidonă, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, etilceluloză, copovidonă

Corpul capsulei: oxid negru de fer (E 172), oxid roşu de fer (E 172), dioxid de titan (E 171), gelatină

Capacul capsulei: oxid negru de fer (E 172), oxid roşu de fer (E 172), oxid galben de fer

(E 172),dioxid de titan (E 171), gelatină

Cerneală de imprimare Red SB-1033 care conţine: shellac, propilenglicol, oxid roşu de fer

IVRYX 75 mg

Conţinutul capsulei: povidonă, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, etilceluloză, copovidonă

Capacul şi corpul capsulei: dioxid de titan (E 171), oxid roşu de fer (E 172), oxid negru de fer

(E 172), gelatină

Cerneală de imprimare Red SB-1033 care conţine: shellac, propilenglicol, oxid roşu de fer

IVRYX 150 mg

Conţinutul capsulei: povidonă, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, etilceluloză, copovidonă

Capacul şi corpul capsulei: albastru strălucitor (E 133), roşu Allura AC (E 129), galben amurg

(E 110), dioxid de titan (E 171), gelatină

Cerneală de imprimare White SB-0007P care conţine: shellac, propilenglicol, povidonă, dioxid de titan

Cum arată IVRYX şi conţinutul ambalajului

IVRYX 37,5 mg capsule cu eliberare prelungită sunt capsule nr. 3, de culoare gri opac/roz opac, având câte două benzi circulare radiale de culoare roşie, atât pe capac cât şi pe corp, care conţin mini-comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă.

IVRYX 37,5 mg este disponibil în cutii cu blistere care conţin 28 de capsule cu eliberare prelungită.

IVRYX 75 mg capsule cu eliberare prelungită sunt capsule nr. 1, de culoare roz opac/roz opac, având câte două benzi circulare radiale de culoare roşie, atât pe capac cât şi pe corp, care conţin mini-comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă.

IVRYX 75 mg este disponibil în cutii cu blistere care conţin 28 de capsule cu eliberare prelungită.

IVRYX 150 mg capsule cu eliberare prelungită sunt capsule nr. 0, de culoare cărămiziu

intens/cărămiziu intens, având cate două benzi circulare, de culoare albă, atât pe capac cât şi pe corp,

care conţin mini-comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă.

IVRYX 150 mg este disponibil în cutii cu blistere care conţin 28 de capsule cu eliberare prelungită.

Deţinǎtorul Autorizaţiei de Punere pe Piaţǎ

SC Romastru Trading SRL

Strada Biharia, nr. 67 – 77, Sector 1, Bucureşti, Romania

Producător

Cemelog BRS Kft

2040 Budaors, Vasut u. 13, Ungaria

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2010

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica