ISOPRINOSINE EWOPHARMA 500 mg, comprimate

Producător: Ewopharma International, s.r.o.
Substanță activa
Inosină acedoben dimepranol
Clasa ATC
J05AX
Format
comprimate
Afecțiuni
infecţii respiratorii virale, primare şi secundare, stari imunodepresive, gripă, infecţii cauzate de virusuri herpes, condiloame genitale, hepatita virală, varicelă severă, rubeolă severă, panencefalită sclerozantă subacută
Producător
Lusomedicamenta –Sociedade Técnica Farmacêutica S.A.
Acțiune terapeutică
este utilizat pentru tratamentul deprimării imunităţii mediate celular asociate cu infecţiile virale

Ce este Isoprinosine Ewopharma şi pentru ce se utilizează

Isoprinosine Ewopharma este utilizat pentru tratamentul deprimării imunităţii mediate celular asociate cu infecţiile virale:

– infecţii respiratorii virale, primare şi secundare, stari imunodepresive, gripă ;

– infecţii cauzate de virusuri herpes: virus Herpes simplex tip 1şi 2(HSV), virusul varicelo-zosterian (VZV), infecţii cauzate de Citomegalovirus (CMV) şi virusul Epstein-Barr (VEB)

– condiloame genitale (condyloma acuminata) – leziuni externe (excluzînd localizările perianale sau meatale) ca monoterapie sau ca adjuvant la procedeele convenţionale topice sau chirurgicale ;

– tratament adjuvant în infecţii cutaneo-mucoase, vulvo-vaginale (subclinice) sau endocervicale provocate de Papilomavirus uman (HPV) ;

– Hepatită virală

– Varicelă severă sau complicată; Rubeolă severă sau complicată;

– Panencefalită sclerozantă subacută (PESS)

Înainte să utilizaţi Isoprinosine Ewopharma

Nu utilizaţi Isoprinosine Ewopharma

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la inosină acedoben dimepranol sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;

-dacă aveţi un episod de exacerbări de gută;

-în cazul unei concentraţii mari de acid uric în plasmă.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Isoprinosine Ewopharma

-dacă dumneavoastră aveţi o boală renală;

-dacă suferiţi de orice altă boală;

În toate aceste cazuri vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră înainte de începerea tratamentului cu Isoprinosine.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Medicamente care trebuie utilizate cu precauţie:

-cu inhibitori ai xantinoxidazei sau cu uricozurice, inclusiv cu diuretice.

-poate fi administrat după, dar nu concomitent cu tratamentul cu imunosupresoare, deoarece poate apărea o influenţă farmacocinetică asupra efectelor terapeutice dorite.

-administrarea de AZT

Poate fi utilizat împreună cu alte medicamente, numai dacă medicul dumneavoastră vă recomandă, deoarece în acest caz efectul medicamentelor poate fi modificat.

Utilizarea Isoprinosine Ewopharma cu alimente şi băuturi

Utilizaţi comprimatele cu o cantitate suficientă de lichid. Pentru a face ingestia mai uşoară, puteţi să zdrobiţi comprimatele şi să le dizolvaţi într-o mică cantitate de lichid aromat.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Dacă ştiţi că sunteţi sau că este posibil să fiţi gravidă sau în caz de alăptare, adresaţi-vă întotdeauna medicului dumneavoastră. Puteţi să utilizaţi Isoprinosine Ewopharma în timpul sarcinii şi alăptării numai la recomandarea medicului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există date exacte/observaţii disponibile privind capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cu toate acestea, este puţin probabil ca Isoprinosine Ewopharma să influenţeze capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Isoprinosine Ewopharma

Adecvat pentru persoane cu boală celiacă. Pacienţii cu alergie la grâu (diferită de boala celiacă) nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Cum să utilizaţi Isoprinosine Ewopharma

Utilizaţi întotdeauna Isoprinosine Ewopharma exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală pentru adulţi şi vârstnici este de 6-8 comprimate fracţionate în 3-4 doze pe zi (50 mg/kg – 100 mg/kg, de obicei 3 g/zi până la maximum 4 g/zi).

Copii peste vârsta de 1 an

50 mg /kg zilnic

Datorită formei farmaceutice inadecvate, isoprinosina sub formă de comprimate nu este recomandată la copii cu vârsta sub 6 ani.

Utilizaţi comprimatele cu o cantitate suficientă de lichid. Pentru a face ingestia mai uşoară, puteţi să zdrobiţi comprimatele şi să le dizolvaţi într-o mică cantitate de lichid aromat.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Isoprinosine Ewopharma

Până acum nu au fost raportate cazuri de supradozaj. Dacă nu sunteţi sigur sau nu vă simţiţi bine, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă uitaţi să utilizaţi Isoprinosine Ewopharma

Dacă uitaţi să utilizaţi Isoprinosine Ewopharma, doar continuaţi dozarea normală aşa cum se menţionează în acest prospect. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Isoprinosine Ewopharma

Dacă încetaţi sau întrerupeţi prematur tratamentul trebuie să fiţi conştient că efectul dorit poate să nu fie obţinut sau că simptomele se pot înrăutăţi din nou.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Isoprinosine Ewopharma poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:

Foarte frecvente: care afectează mai mult de 1 pacient din 10
Frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi
Mai puţin frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi
Rare: care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi
Foarte rare: afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi
Cu frecvenţă necunoscută care nu poate fi estimată din datele disponibile

Cea mai frecventă şi unica reacţie adversă a medicamentului este creşterea concentraţiilor de acid uric din plasmă şi urină, dar acestea vor reveni la normal la câteva zile de la întreruperea tratamentului.

Mai puţin frecvente: greaţă cu sau fără vărsături, discomfort epigastric, creşterea valorilor transaminazelor, fosfatazei alcaline sau ale ureei sanguine, prurit, erupţii trecătoare pe piele, artralgii.

După punerea pe piaţă:

Rare: diaree, constipaţie, nervozitate, somnolenţă, insomnie, poliurie (diureză în cantitate mare)

Medicul care se ocupă de dumneavoastră trebuie informat despre apariţia reacţiilor adverse sau a oricăror alte simptome neaşteptate.

În perioadele stabilite de medicul care se ocupă de dumneavoastră pot fi necesare unele teste de laborator.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Isoprinosine Ewopharma

Nu utilizaţi Isoprinosine Ewopharma după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Isoprinosine Ewopharma

– Substanţa activă este inosină acedoben dimepranol. Fiecare comprimat conţine inosină acedoben dimepranol 500 mg.

– Celelalte componente sunt: manitol, amidon de grâu, povidonă, stearat de magneziu

Cum arată Isoprinosine Ewopharma şi conţinutul ambalajului

Isoprinosine Ewopharma se prezintă sub formă de comprimate de culoare albă până la aproape albă, cu miros slab, cu linie mediană de rupere pe una din feţe.

Linia mediană are numai rolul de a uşura ruperea comprimatului pentru a fi înghiţit uşor şi nu de divizare în doze egale.

Este disponibil în cutii cu 2 sau 5 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 comprimate

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Ewopharma International, s.r.o.

831 01 Bratislava,

Slovacia

Producătorul

Lusomedicamenta –Sociedade Técnica Farmacêutica S.A.

Estrada Consiglieri Pedroso, 69-B, Queluz de Baixo, 2730-055 Barcarena,

Portugalia

Acest prospect a fost aprobat în

Iunie 2011

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being