Irinotecan PharmaSwiss

Producător: PharmaSwiss Česká Republika s.r.o.
Substanță activa
Clorhidrat de irinotecan trihidrat
Clasa ATC
L01XX
Format
concentrat pentru soluţie perfuzabilă
Afecțiuni
neoplasm avansat de colon sau rect
Producător
Haupt Pharma GmbH, Docpharma N.V.
Acțiune terapeutică
citotoxic

Ce este Irinotecan PharmaSwiss şi pentru ce se utilizează

Irinotecan PharmaSwiss aparţine unei clase de medicamente denumite citotoxice (medicamente împotriva cancerului).

Irinotecan PharmaSwiss este utilizat la adulţi în tratamentul neoplasmului avansat de colon sau rect , fie împreună cu alte medicamente fie singur.

Înainte să utilizaţi Irinotecan PharmaSwiss

Nu utilizaţi Irinotecan PharmaSwiss:

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de irinotecan trihidrat sau la oricare dintre celelalte componente ale Irinotecan PharmaSwiss;

– dacă suferiţi de orice altă boală intestinală sau aveţi antecedente de obstrucţie intestinală;

– dacă alăptaţi;

– dacă aveţi valori ale bilirubinemiei de peste trei ori mai mari decât valorile normale;

– dacă suferiţi de insuficienţă severă a măduvei osoase;

– dacă sunteţi foarte slăbit (status de performanţă OMS >2)

– dacă utilizaţi suplimentar preparate pe bază de plante medicinale care conţin sunătoare (Hypericum perforatum).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Irinotecan PharmaSwiss

Acest medicament este destinat exclusiv utilizării de către adulţi. Dacă acest medicament a fost prescris unui copil verificaţi aceasta cu medicul dumneavoastră.

De asemenea, este necesară prudenţă sporită în cazul pacienţilor vârstnici.

Deoarece Irinotecan PharmaSwiss este un medicament antineoplazic, el vă va fi administrat într-o unitate medicală specializată şi sub supravegherea unui medic specializat în utilizarea medicamentelor antineoplazice. Personalul medical din aceste clinici vă va explica de ce trebuie să aveţi grijă deosebită pe durata tratamentului şi după terminarea acestuia. Acest prospect vă poate ajuta să vă reamintiţi aceste informaţii.

1) Primele 24 de ore după administrarea de Irinotecan PharmaSwiss

În timpul administrării de Irinotecan PharmaSwiss (30-90 de minute) şi la scurt timp după administrare, puteţi avea unele dintre următoarele simptome:

– diaree

– transpiraţii

– dureri abdominale

– lăcrimare

– tulburări de vedere

– salivaţie excesivă

Termenul medical al acestor simptome este sindrom colinergic acut care poate fi tratat (cu atropină). Dacă aveţi oricare dintre aceste simptome anunţaţi imediat medicul dumneavoastră care vă va administra tratamentul necesar.

2) Începând din prima zi după întreruperea tratamentului cu Irinotecan PharmaSwiss şi până la următorul ciclu de tratament

În această perioadă puteţi avea diferite simptome simptome, care pot fi grave şi pot necesita tratament imediat, precum şi supraveghere mai atentă. Acestea pot fi:

Diaree

Dacă diareea vă apare la mai mult de 24 de ore de la administrarea de Irinotecan PharmaSwiss („diaree tardivă”), aceasta poate fi gravă. De obicei, apare la aproximativ 5 zile de la administrare. Diareea trebuie tratată imediat şi trebuie supravegheată îndeaproape.

Imediat după primele scaune cu consistenţă lichidă procedaţi după cum urmează:

1. Luaţi orice tratament antidiareic recomandat de către medicul dumneavoastră, exact aşa cum v-a spus medicul. Tratamentul nu trebuie modificat fără recomandarea medicului. Tratamentul antidiareic recomandat este cel cu loperamidă (doza iniţială 4 mg, iar apoi câte 2 mg la intervale de 2 ore; se procedează la fel şi în timpul nopţii). Tratamentul antidiareic trebuie continuat timp de cel puţin 12 ore după ultimele scaune cu consistenţă lichidă. Doza recomandată de loperamidă nu trebuie luată pe o perioadă mai mare de 48 de ore.

2. Beţi imediat cantităţi mari de apă şi de lichide de rehidratare (adică apă plată, apă minerală, băuturi carbogazoase, supă sau tratament oral de rehidratare).

3. Informaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră care vă supraveghează tratamentul şi spuneţi-i despre diaree. Dacă nu îl puteţi contacta pe medic, adresaţi-vă departamentului spitalului unde vi se administrează tratamentul cu Irinotecan PharmaSwiss . Este foarte important ca personalul medical să fie informat despre apariţia diareei.

Trebuie să spuneţi imediat medicului sau personalului din departamentul spitalului care se ocupă de supravegherea tratamentului cu irinotecan dacă:

aveţi greaţă şi vărsături sau febră, precum şi diaree

continuaţi să aveţi diaree la 48 de ore de la începerea tratamentului antidiareic.

Atenţie! Nu luaţi niciun alt tratament împotriva diareei, în afară de cel care v-a fost recomandat de medicul dumneavoastră şi nu beţi alte lichide enumerate mai sus. Urmaţi recomandările medicului.

Tratamentul antidiareic nu trebuie luat preventiv, chiar dacă aţi mai avut diaree tardivă în ciclurile de tratament anterioare.

Febră

Dacă temperatura corpului creşte peste 38°C, acesta poate fi un semn de infecţie, în special dacă aveţi diaree. Dacă aveţi febră (mai mare de 38°C), adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau departamentului spitalului unde vi se administrează Irinotecan PharmaSwiss, pentru a primi tratamentul necesar.

Greaţă şi vărsături

Dacă aveţi greaţă şi/sau vărsături adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau departamentului spitalului unde vi se administrează irinotecan.

Neutropenie

Irinotecan PharmaSwiss poate determina o scădere a numărului unora dintre globulele albe din sângele dumneavoastră, care au un rol important în lupta împotriva infecţiilor. Această afecţiune se numeşte neutropenie. Neutropenia apare adesea pe durata tratamentului cu Irinotecan PharmaSwiss şi este reversibilă. Medicul dumneavoastră trebuie să vă solicite să efectuaţi în mod regulat analize ale sângelui, pentru a monitoriza numărul acestor globule albe. Neutropenia este gravă şi trebuie tratată imediat şi urmărită cu atenţie.

Dificultăţi la respiraţie

Dacă aveţi dificultăţi la respiraţie, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Tulburări ale funcţiei ficatului

Înainte de începerea tratamentului cu Irinotecan PharmaSwiss şi înaintea fiecărui ciclu de tratament ulterior, medicul dumneavoastră vă va urmări funcţia ficatului (prin analize ale sângelui).

Dacă la întoarcerea de la spital prezentaţi unul sau mai multe dintre simptomele prezentate, trebuie să contactaţi imediat medicul dumneavoastră sau departamentului spitalului unde vi se administrează tratamentul cu Irinotecan PharmaSwiss .

Tulburări ale funcţiei rinichiului

acest medicament nu a fost testat la pacienţi, vă rugăm să medicului dumneavoastră dacă aveţi orice.

Deoarece acest medicament nu a fost testat la pacienţii cu probleme ale rinichilor, vă rugăm să verificaţi împreună cu medicul dumneavoastră dacă aveţi orice fel de probleme ale rinichilor.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului de la spital dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. De asemenea, acest lucru este valabil şi pentru medicamentele pe bază de plante medicinale, vitaminelor şi mineralelor.

Unele medicamente pot influenţa efectul Irinotecan PharmaSwiss, de exemplu ketoconazolul (pentru tratamentul infecţiilor fungice), rifampicina (pentru tratamentul tuberculozei) şi unele medicamente utilizate în tratamentul epilepsiei (carbamazepină, fenobarbital şi fenitoină).

Medicamentele pe bază de plante medicinale care conţin sunătoare (Hypericum perforatum) nu trebuie utilizate pe durata tratamentului cu Irinotecan PharmaSwiss şi nici între ciclurile de tratament deoarece sunătoarea poate să scadă efectele Irinotecan PharmaSwiss .

În cazul în care este necesar să vi se efectueze o intervenţie chirurgicală, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau medicului anestezist dacă utilizaţi irinotecan, deoarece acesta poate modifica efectele unor medicamente utilizate în timpul intervenţiei chirurgicale.

Sarcina şi alăptarea

Cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua orice medicamente. Femeile aflate la vârsta fertilă trebuie să evite să rămână gravide.

Atât femeile cât şi bărbaţii aflaţi la vârstă fertilă trebuie să utilizeze metode contraceptive eficace în timpul tratamentului şi timp de cel puţin 3 luni după întreruperea acestuia. Cu toate acestea, dacă rămâneţi gravidă în această perioadă, trebuie să informaţi imediat medicul dumneavoastră.

Alăptarea trebuie întreruptă în timpul tratamentului cu Irinotecan PharmaSwiss.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În unele cazuri, Irinotecan PharmaSwiss poate determina reacţii adverse care pot afecta capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

În primele 24 de ore de la administrarea Irinotecan PharmaSwiss este posibil să vă simţiţi ameţit sau să aveţi tulburări de vedere. Dacă vi se întâmplă aceste lucruri, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi unelte sau utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Irinotecan PharmaSwiss

Irinotecan PharmaSwiss conţine sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a vi se administra acest medicament.

Irinotecan PharmaSwiss conţine mai puţin de 1 mmol de sodiu (23 mg) per ml, deci este practic „fără sodiu”.

Cum să utilizaţi Irinotecan PharmaSwiss

Acest medicament este destinat exclusiv adulţilor.

Irinotecan PharmaSwiss se administrează sub formă de perfuzie într-una din venele dumneavoastră pe o perioadă de 30 până la 90 de minute.

Cantitatea de irinotecan care vi se administrează depinde de vârstă, greutatea şi starea dumneavoastră generală de sănătate. De asemenea, doza va depinde şi de alte tratamente pe care este posibil să le fi utilizat pentru cancer. Medicul dumneavoastră vă va calcula suprafaţa corpului în metri pătraţi (m²).

· Dacă anterior aţi fost tratat cu 5-flurouracil, în mod normal veţi fi tratat numai cu Irinotecan PharmaSwiss , începând cu o doză de 350 mg/m2 la intervale de 3 săptămâni.

· Dacă nu aţi fost tratat anterior cu chimioterapie, în mod normal vi se va administra o doză de Irinotecan PharmaSwiss de 180 mg/m2 la intervale de două săptămâni. În continuare, vi se va administra de acid folinic şi 5-flurouracil.

Dacă vi se administrează Irinotecan PharmaSwiss în asociere cu cetuximab, Irinotecan PharmaSwiss nu trebuie administrat mai devreme de 1 oră după terminarea perfuziei cu cetuximab.

Vă rugăm să urmaţi recomandările medicului dumneavoastră cu privire la tratamentul actual.

Durata întregului tratament depinde de evoluţia bolii şi de cât de bine vă simţiţi. Medicul dumneavoastră vă va spune cât de mult poate dura tratamentul dumneavoastră.

Aceste doze pot fi ajustate de către medicul dumneavoastră în funcţie de starea dumneavoastră şi de oricare dintre reacţiile adverse pe care le puteţi avea.

Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă credeţi că vi s-a administrat o doză prea mare de Irinotecan PharmaSwiss .

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Irinotecan PharmaSwiss poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Medicul va discuta cu dumneavoastră despre aceste reacţii adverse şi vă va explica riscurile şi beneficiile tratamentului dumneavoastră.

Unele dintre aceste reacţii adverse pot fi grave. Dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse, spuneţi imediat medicului dumneavoastră deoarece este posibil să necesitaţi asistenţă medicală de urgenţă (vezi şi informaţiile de la punctul „Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Irinotecan PharmaSwiss „).

Reacţii adverse foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 pacienţi)

– Neutropenie (scădere a numărului anumitor celule albe din sânge), anemie

– În terapia asociată: trombocitopenie (scădere a numărului de trombocite din sânge),

– În monoterapie: febră şi infecţii

– Diaree tardivă severă

– În monoterapie: greaţă şi vărsături severe

– Cădere a părului (părul creşte din nou după încetarea tratamentului)

– În terapia asociată: creştere trecătoare a valorilor concentraţiilor plasmatice ale enzimelor hepatice (ASAT, ALAT, fosfatază alcalină) sau bilirubinei

Reacţii adverse frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 pacienţi, dar la mai mult de 1 din 100 de pacienţi)

– Sindrom colinergic acut, trecător, sever: principalele simptome sunt reprezentate de diaree precoce şi diferite alte simptome cum ar fi dureri abdominale, ochi roşii, dureroşi, cu mâncărimi sau înlăcrimaţi (conjunctivită), curgerea nasului (rinită), scădere a tensiunii arteriale (hipotensiune arterială), dilatare a vaselor de sânge, transpiraţie abundentă, frisoane, o stare generală de disconfort şi de boală, ameţeli, tulburări de vedere, contractare a pupilelor, lăcrimare şi salivaţie în exces, care apar în timpul sau în decursul primelor 24 de ore de la perfuzarea de Irinotecan PharmaSwiss.

– În monoterapie: trombocitopenie (scădere a numărului de trombocite din sânge),

– În terapia asociată: febră, infecţii

– Infecţii asociate cu o scădere severă a numărului anumitor celule albe din sânge (neutropenie) care au dus la deces în 3 cazuri

– Febră asociată cu o scădere severă a numărului unora dintre celulele albe din sânge (neutropenie), care au dus la deces în trei cazuri

– Deshidratare, frecvent asociată cu diaree şi/sau vărsături

– Constipaţie

– În terapia asociată: greaţă şi vărsături severe

– Oboseală (astenie)

– În monoterapie: creştere trecătoare, uşoară până la moderată, a valorilor serice ale enzimelor hepatice (cum sunt transaminazele, fosfataza alcalină) şi a valorii bilirubinei în sânge

– În terapia asociată: creştere trecătoare şi marcată a bilirubinei în sânge

– Creştere a concentraţiei de creatinină în sânge

Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 de pacienţi)

– Reacţii alergice uşoare inclusiv mâncărime şi înroşire a pielii, urticarie, conjunctivită, rinită

– Reacţii uşoare la nivelul pielii, reacţii uşoare la nivelul locului de administrare a perfuziei

– Efecte precoce cum sunt dificultăţi la respiraţie (dispnee)

– Boală pulmonară manifestată prin scurtarea respiraţiei, tuse seacă şi respiraţie zgomotoasă (boală pulmonară interstiţială)

– Blocarea parţială sau totală a intestinului (obstrucţie intestinală, ileus), sângerări la nivelul stomacului şi intestinului

– Inflamaţie intestinală care determină dureri abdominale şi/sau diaree (o afecţiune cunoscută sub numele de colită pseudo-membranoasă)

– Insuficienţă renală, tensiune arterială mică sau insuficienţă cardio-circulatorie, ca urmare a deshidratării asociate cu diaree şi/sau vărsături sau la pacienţi care au prezentat septicemie.

Reacţii adverse rare (apar la mai puţin de 1 din 1000 de pacienţi dar la mai mult de 1 din 10000 de pacienţi)

– Reacţii alergice severe (reacţie anafilactică/anafilactoidă), incluzând umflarea mâinilor, picioarelor, gleznelor, feţei, buzelor, gurii sau gâtului, care pot determina dificultăţi la înghiţire şi dificultăţi marcate la respiraţie. Dacă acestea apar, trebuie să spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

– Efecte precoce cum sunt contracţii musculare sau crampe şi amorţeli (parestezie)

– Inflamaţie a intestinului gros , care produce dureri abdominale (colită, incluzând tiflită, colită ischemică şi ulcerativă)

– Perforaţie intestinală

– Pierdere a apetitului alimentar (anorexie), dureri abdominale, inflamare a mucoaselor

– Inflamare a pancreasului cu sau fără simptome

– Tensiune arterială mare în timpul administrării şi după

– Concentraţii mici de potasiu şi sodiu în sânge, în general având legătură cu diareea şi vărsăturile

Reacţii adverse foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi)

– Tulburări temporare de vorbire

– Creştere a concentraţiilor din sânge ale unor enzime digestive care descompun glucidele (amilază) şi grăsimile (lipază)

– Un caz la care s-a raportat număr mic de plachete în sânge, determinat de prezenţa anticorpilor antiplachetari.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Irinotecan PharmaSwiss

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Irinotecan PharmaSwiss nu trebuie utilizat după data de expirare înscrisă pe etichetă după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină. A nu se congela.

Conţinutul flaconului trebuie utilizat imediat după prima deschidere a flaconului.

Stabilitatea chimică şi fizică în timpul perioadei de utilizare a fost demonstrată la temperaturi cuprinse între 15°C şi 25°C timp de 12 ore sau la temperaturi cuprinse între 2°C şi 8°C timp de 24 de ore. Din punct de vedere microbiologic, soluţia perfuzabilă trebuie utilizată imediat. Dacă nu este utilizat imediat, intervalele de păstrare în perioada de utilizare şi condiţiile de păstrare înainte de utilizare sunt responsabilitatea utilizatorului şi nu trebuie să depăşească, în mod normal, 24 de ore la temperaturi cuprinse între 2°C şi 8°C, cu excepţia cazului în care diluarea a fost efectuată în condiţii aseptice controlate şi validate.

Dacă se observă vreun precipitat în interiorul flacoanelor sau după diluare, medicamentul trebuie eliminat în conformitate cu procedurile standard pentru eliminarea medicamentelor citotoxice.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Irinotecan PharmaSwiss

· Substanţa activă este clorhidratul de irinotecan trihidrat.

· Un mililitru de concentrat pentru soluţie perfuzabilă conţine clorhidrat de irinotecan trihidrat 20 mg (echivalent cu irinotecan 17,33 mg.)

· Fiecare flacon a 2 ml conţine clorhidrat de irinotecan trihidrat 40 mg

· Fiecare flacon a 5 ml conţine clorhidrat de irinotecan trihidrat 100 mg

· Celelalte componente sunt: sorbitol E420, acid lactic, hidroxid de sodiu şi apă pentru preparate injectabile.

Cum arată Irinotecan PharmaSwiss şi conţinutul ambalajului

Irinotecan PharmaSwiss concentrat pentru soluţie perfuzabilă se prezintă sub formă de soluţie limpede, incoloră până la uşor galben-verzuie.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

PharmaSwiss Česká Republika s.r.o.

Praha 7, Holesovice, Jankovcova 1569/2c, PSC

17000, Republica Cehă

Producători

Haupt Pharma GmbH

Pfaffenrieder Strasse 5, 82515 Wolfratshausen,

Germania

Docpharma N.V.

Ambachtenlaan 13H/interleuvenlaan 66, 3001 Heverlee,

Belgia

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Austria Irinotecan Docpharma 20 mg/ml Konzentrat zur Herstellung einer Infusionslösung

Bulgaria Irinotecan PharmaSwiss

Belgia Irinotecan Docpharma

Republica Cehă Irinotecan PharmaSwiss 20 mg/ml

Estonia Irinotecan PharmaSwiss

Germania Latecan

Grecia Irinotecan PharmaSwiss

Italia Irinotecan Docpharma

Letonia Irinotecan PharmaSwiss

Lituania Irinotecan PharmaSwiss 20 mg/ml, koncentratas infuziniam tirpalui.

Marea Britanie Irinotecan Docpharma

Olanda Irinotecan A

Polonia Irinotecan Docpharma

Portugalia Irinotecano Docpharma

România Irinotecan PharmaSwiss

Slovacia Irinotecan PharmaSwiss 20 mg/ml

Slovenia Irinotecan PharmaSwiss

Spania Irinotecan Docpharma

Ungaria Irinotecan PharmaSwiss

Acest prospect a fost aprobat în decembrie 2009

————————————————————————————————————–

Următoarele informaţii sunt destinate numai medicilor şi personalului medical:

INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE PENTRU MEDICAMENTE CITOTOXICE

Manipularea Irinotecan PharmaSwiss

Similar altor medicamente antineoplazice, prepararea şi manipularea Irinotecan PharmaSwiss trebuie să se facă cu precauţie. Diluarea trebuie efectuată de personal educat corespunzător, în condiţii de asepsie, în zone destinate special pentru aceasta. Trebuie acordată atenţie pentru a evita contactul cu tegumentele şi mucoasele.

Instrucţiuni de protecţie pentru prepararea soluţiei perfuzabile de Irinotecan PharmaSwiss

1. Prepararea trebuie să aibă loc într-o cameră de protecţie, purtând mănuşi de protecţie şi halat de protecţie. În cazul în care nu este disponibilă o cameră de protecţie, trebuie utilizate măşti şi ochelari de protecţie.

2. Recipientele deschise, cum ar fi flacoanele şi recipientele soluţiilor perfuzabile şi canulele, siringile, cateterele sau tuburile folosite şi orice reziduu de substanţă citotoxică trebuie considerate materiale periculoase şi trebuie să fie eliminate în conformitate cu procedurile standard pentru eliminarea materialelor periculoase.

3. Respectaţi următoarele instrucţiuni în caz de vărsare:

– trebuie purtată îmbrăcăminte de protecţie

– sticla spartă trebuie colectată şi pusă în containerele destinate materialelor periculoase

– suprafeţele contaminate trebuie spălate corespunzător cu cantităţi mari de apă rece

– suprafeţele spălate trebuie apoi şterse bine iar materialele utilizate la ştergere trebuie eliminate ca orice material periculos.

4. În cazul în care Irinotecan PharmaSwiss întră în contact cu pielea, zona afectată trebuie clătită cu cantităţi mari de apă şi apoi spălată cu apă şi săpun. În cazul contactului cu mucoasele, spălaţi bine cu apă zona de contact.

Dacă simţiţi orice senzaţie de disconfort, contactaţi un medic.

5. În cazul în care Irinotecan PharmaSwiss intră în contact cu ochii, spălaţi-i imediat cu apă din abundenţă. Luaţi imediat legătura cu un medic oftalmolog.

Prepararea soluţiei perfuzabile

Irinotecan PharmaSwiss concentrat pentru soluţie perfuzabilă este destinat perfuzării intravenoase doar după după diluare cu solvenţi recomandaţi, fie cu soluţie de clorură de sodiu 0,9%, fie cu soluţie de glucoză 5%. Printr-o tehnică aseptică, se extrage cu ajutorul unei seringi calibrate cantitatea necesară de Irinotecan PharmaSwiss concentrat pentru soluţie perfuzabilă din flacon şi se injectează într-o pungă sau întrun recipient pentru perfuzie cu capacitatea de 250 ml. Soluţia perfuzabilă trebuie amestecată prin mişcări de rotaţie, efectuate manual. Dacă în flacon sau după reconstituire se observă orice precipitat, medicamentul trebuie eliminat în conformitate cu procedurile standard pentru eliminarea medicamentelor citotoxice.

Irinotecan PharmaSwiss nu trebuie administrat în bolus intravenos sau ca perfuzie intravenoasă pe o perioadă de timp mai scurtă de 30 de minute sau mai lungă de 90 de minute.

Eliminare

Toate obiectele utilizate la prepararea, administrarea sau care au venit în alt mod în contact cu Irinotecan PharmaSwiss trebuie eliminate în conformitate cu procedurile standard intraspitaliceşti aplicate pentru eliminarea medicamentelor citotoxice şi cu reglementările locale.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica