Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

HAEMACCEL, soluţie perfuzabilă, 3,5%

Companie: TheraSelect GmbH,
Cuprins
Compoziţie
Indicaţii terapeutice/ Contraindicaţii
Interacţiuni/ Atenţionări speciale
Doze şi mod de administrare
Reacţii adverse/ Supradozaj
Alte informatii
sus

Compoziţie

1000 ml soluţie perfuzabilă conţin poligelină [polipeptide obţinute prin degradarea gelatinei (obţinută din oase de bovine) legate prin punţi de uree (echivalent cu 6,3 g nitrogen)] 35 g şi excipienţi: ioni sodiu (Na+) 3,33 g (145 mmol), ioni potasiu (K+) 0,20 g (5,1 mmol), ioni calciu (Ca2+) 0,25 mg (6,25 mmol), ioni clor (Cl-) 5,14 g (145 mmol), urme de ioni fosfat (PO43-) ioni sulfat, (SO42-), polipeptide anionice până la punctul izoionic, apă pentru preparate injectabile.

Grupa farmacoterapeutică: substituenţi de sânge şi fracţiuni proteice plasmatice; produse pe bază de gelatină

sus

Indicaţii terapeutice/ Contraindicaţii

Indicaţii terapeutice

Haemaccel este un substituent de plasmă utilizat pentru a corecta sau a preveni insuficienţa circulatorie prin deficit de volum plasmatic/sanguin, absolut (de exemplu ca urmare a hemoragiilor) sau relativ (de exemplu ca urmare a unui transfer/schimb de volum plasmatic între diferite compartimente ale organismului).

Haemaccel este indicat în:

-şoc hipovolemic;

-profilaxia şocului în stări hipovolemice datorate pierderilor de sânge şi plasmă (de exemplu prin traumatism, arsuri, donare autologă de sânge sau plasmă înaintea unei intervenţii chirurgicale);

-by-pass cardio-pulmonar (circulaţie extracorporeală);

-soluţie de transport pentru insulină.

Contraindicaţii

-hipersensibilitate la poligelină, la alte soluţii perfuzabile pe bază de gelatină sau la oricare din excipienţii medicamentului

-în prezenţa de reacţii anafilactice sau anafilactoide

Precauţii

Datorită conţinutului de calciu al Haemaccel, în cazul perfuzării rapide de cantităţi mari de soluţie, concentraţia plasmatică a calciului poate fi uşor crescută temporar; nu s-au raportat cazuri însoţite de semne clinice ale hipercalcemiei.

sus

Interacţiuni/ Atenţionări speciale

Interacţiuni

In cazul pacienţilor care primesc concomitent glicozide cardiace, efectul sinergic al calciului din Haemaccel trebuie luat în considerare.

Asocierea cu alte medicamente cu potenţial histamino-eliberator trebuie evitată (vezi Reacţii adverse).

Perfuzia cu Haemaccel poate determina o creştere temporară a vitezei de sedimentare a eritrocitelor (VSH).

Atenţionări speciale

Haemaccel se va administra numai după o atentă evaluare a raportului risc/beneficiu şi cu deosebită prudenţă în toate situaţiile în care creşterea volumului intravascular şi consecinţele sale (de exemplu creşterea volumului-bătaie cardiac, a tensiunii arteriale), creşterea volumului interstitial sau hemodiluţia pot reprezenta un risc deosebit pentru pacient şi anume insuficienţă cardiacă congestivă, hipertensiune arterială, varice esofagiene, edem pulmonar, diateze hemoragice, anurie renală şi postrenală.

Se va administra de asemenea cu prudenţă în cazul pacienţilor alergici sau care au primit în ultimele 7 zile medicamente cu acţiune histamino-eliberatoare.

Sarcina şi alăptarea

Administrarea fluidelor şi a substituenţilor de volum se va face cu prudenţă în perioada sarcinii şi alăptării.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Haemaccel nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

sus

Doze şi mod de administrare

Doza şi viteza perfuziei trebuie ajustate corespunzător situaţiei individuale şi vor depinde printre altele de valoarea tensiunii arteriale. Gradul şi durata efectului obţinut depind de volumul perfuzat, de ritmul perfuziei şi de deficitul de volum existent. În cazul în care nu există şi altă patologie asociată, se recomandă administrarea următoarelor doze:

  • profilaxia şocului 500 -1500 ml
  • şoc hipovolemic până la 2000 ml

Poate înlocui singur pierderi de sânge până la 1500 ml; pentru pierderi mai mari se va asocia perfuzia cu sânge integral.

Tensiunea arterială va fi permanent monitorizată.

Se pot administra volume mai mari decât cele de mai sus, asigurându-se că elementele figurate sanguine se menţin deasupra limitei critice de diluţie şi că hipervolemia şi hiperhidratarea sunt evitate.

In general, administrarea de masă eritrocitară sau de factori de coagulare se ia în considerare când hematocritul scade sub 25%.

În cazul stărilor de hipovolemie, la alegerea substituentului plasmatic trebuie ţinut cont de faptul că sugarii, copii şi vârstnicii au rezerve inadecvate de proteine.

Mod de administrare: Haemaccel se administrează numai in perfuzie intravenoasă. Viteza şi durata perfuziei depind de necesităţile pacientului, fiind ajustate în principal în funcţie de valorile monitorizate ale tensiunii arteriale.

În mod normal se recomandă ca 500 ml soluţie să fie perfuzată în interval de 1 oră. In urgenţe Haemaccel poate fi perfuzat în perfuzie rapidă (de exemplu 500 ml în 5 până la 15 minute).

Măsuri de precauţie pentru administrare: Se vor perfuza numai soluţii clare, încălzite la temperatura corpului; în urgenţe se poate administra şi la temperatura mediului ambiant. Reacţiile provocate de eliberarea de histamină pot fi evitate prin administrarea profilactică de antagonişti ai receptorilor H1 şi H2 (de exemplu dimetinden 0,1 mg/Kg i.v. şi cimetidină 5 mg/Kg i.v.). Din raţiuni tehnice există un volum rezidual de aer în flacon. Astfel, perfuziile sub presiune în cazul flacoanelor din polietilenă trebuie administrate în condiţii perfect controlate, deoarece riscul unui embolism aerian nu poate fi exclus.

sus

Reacţii adverse/ Supradozaj

Reacţii adverse

In cursul sau după perfuzia cu substituenţi de plasmă pot apare ocazional reacţii cutanate tranzitorii (urticarie, papule), hipotensiune arterială, tahicardie, bradicardie, greaţă, vărsături, dispnee, creşterea temperaturii şi/sau frisoane. Foarte rar au fost observate cazuri de reacţii severe de hipersensibilitate, potenţial letale. In cazul apariţiei reacţiilor adverse administrarea Haemaccel trebuie imediat întreruptă şi dacă este necesar instituit tratament simptomatic şi suportiv ( în funcţie de gravitatea acestora se administrează i.v. catecolamine, corticoizi, alţi substituenţi de volum, oxigen, resuscitare cardio-respiratorie).

S-a dovedit că substratul fiziopatologic al reacţilor anafilactoide asociate cu administrarea de Haemaccel este reprezentat de eliberarea de histamină. Probabilitatea apariţiei reacţiilor induse de histamină este crescută în cazul administrării rapide a soluţiei şi la pacienţii normovolemici.

Aceste reacţii pot fi amplificate în cazul sumării efectului histamino-eliberator şi al altor medicamente administrate concomitent (de exemplu anestezice, relaxante musculare, analgezice, blocante ganglionare şi agenţi anticolinergici).

Supradozaj

Dacă se administrează cantităţi mari de Haemaccel, pacienţii trebuie monitorizaţi cu atenţie pentru a se putea corecta efectele supraîncărcării circulatorii şi a hemodiluţiei.

sus

Alte informatii

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 10 flacoane din PE a câte 500 ml soluţie perfuzabilă

Cutie cu 14 flacoane din PE a câte 500 ml soluţie perfuzabilă

Producător

TheraSelect GmbH, Germania

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

TheraSelect GmbH,

Pettenkoferstrasse 22, 80336, München, Germania

Data ultimei verificări a prospectului

Ianuarie, 2006

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Săgetător Săgetător 22 noiembrie - 20 decembrie

Este o lună ideală pentru a vă răsfăţa, fie la coafăr sau cosmetică. De asemenea, o vizită prin magazine vă va ajuta să vă îmbunătăţiţi garderoba. O întâlnire neaşteptată provoacă...citește mai departe

×

Zf.ro
eMag te ajută să faci bani. Cum poţi să câştigi zeci de mii de lei prin eMag eMag te ajută să faci bani. Cum poţi...
Se vinde TOT! Cum puteţi cumpăra imobiliare...
S-a terminat cu cozile la stat şi cu aşteptatul...
BusinessMagazin.ro
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care i-a şocat pe clienţi SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele...
Vrei sa iţi cumperi o MAŞINĂ IEFTINĂ?...
BREAKING NEWS: Este oficial! Începe construcţia...
Mediafax.ro
Caz tulburător de „bullying”. O adolescentă  de 16 ani s-a sinucis pentru că nu mai suporta să fie hărţuită de două colege de şcoală Caz tulburător de „bullying”. O adolescentă...
Orban a concediat consiliera care câştiga...
Ciocolata care creşte virilitatea, o „Viagra...
Gandul.info
Un nou medicament ar putea trata leucemia fără reacţiile toxice ale tratamentelor actuale Un nou medicament ar putea trata leucemia...
Rămâi fără cuvinte! Cea mai emoţionantă...
„Şefule, de ieri vreau să dau de tine....
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
Șocant: ce a ajuns să facă Sorina în America, la familia adoptivă! A fost filmată în timp ce fuma și mima scene obscene. Imagini revoltătoare cu fetița de etnie romă Șocant: ce a ajuns să facă Sorina în...
Cum arată acum Ioan Neculaie, fostul patron...
FOTO. CE IMAGINI: Oana Roman divorţează...
ApropoTv.ro
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat...
Destinaţii alternative de Crăciun care...
Go4it.ro
Voia să îi facă o surpriză iubitului de ziua lui, dar o notificare de pe telefon a dat totul peste cap. „Nu vreau să mai aud de el” Voia să îi facă o surpriză iubitului...
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI...
Pericolul de pe birou. Îl folosesti zi...
ProMotor.ro
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA...
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit...
TIPA a alimentat şi s-a dus să plătească....
Descopera.ro
Descoperirea SECOLULUI în România, după nouă ani de săpături arheologice. ''Este de trei ori mai mare decât TROIA'' Descoperirea SECOLULUI în România, după...
Nichita Stănescu, geniul RĂSFĂŢAT de...
Cel mai REVOLUŢIONAR proiect de infrastructură....
ULTIMA ORĂ
Fosta iubită a unui mare fotbalist român, în comă la spital, după ce a fost găsită pe liniile de cale ferată

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.