GINKGO BILOBA BIOFARM 40 mg, comprimate filmate

Substanță activa
Extract uscat din frunză de Ginkgo Biloba
Clasa ATC
N06DX, C04AX
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
demenţă din demenţa degenerativă primară, demenţa vasculară şi din formele mixte ale acestora, deficit de memorie, tulburări de concentrare, stare emoţională depresivă, deficit patologic cognitiv la pacienţii vârstnici, hipoacuzie, acufene, tinitus, vertij, stadiul II al arteriopatiei cronice obliterante a membrelor inferioare, sindrom Raynaud, acrocianoză şi sindrom postflebitic
Producător
S.C. Biofarm S.A.
Acțiune terapeutică
vasodilatator, are un efect relaxant asupra pereţilor vasculari, mărindu-le elasticitatea şi îmbunătăţind circulaţia sângelui

Ce este Ginkgo Biloba Biofarm şi pentru ce se utilizează

Extractul standardizat de Ginkgo Biloba are un efect relaxant asupra pereţilor vasculari, mărindu-le elasticitatea şi îmbunătăţind circulaţia sângelui, în special, la nivelul vaselor mici.

Combinaţia de substanţe active conţinute în extractul uscat obţinut din frunzele de Ginkgo Biloba creşte toleranţa ţesuturilor, inclusiv a ţesutului cerebral, la ischemie. Această combinaţie stimulează vasodilataţia, scade vîscozitatea sângelui şi agregarea plachetară, ducând la un flux crescut de sânge prin vasele mici de la nivelul ţesuturilor. Extractul obţinut din frunzele de Ginkgo Biloba neutralizează radicalii liberi şi creşte activitatea neuroprotectivă. Ginkgo Biloba Biofarm este recomandat în tratamentul simptomatic al:

  • insuficienţei cerebrovasculare uşoare până la moderată (sindromul de demenţă din demenţa degenerativă primară, demenţa vasculară şi din formele mixte ale acestora), cu următoarele simptome: deficit de memorie, tulburări de concentrare, stare emoţională depresivă;
  • deficitului patologic cognitiv la pacienţii vârstnici;
  • tulburărilor neurosenzoriale de origine vasculară (hipoacuzie, acufene, tinitus, vertij);
  • bolii arteriale periferice ocluzive (claudicaţie intermitentă (stadiul II al arteriopatiei cronice obliterante a membrelor inferioare), sindrom Raynaud, acrocianoză şi sindrom postflebitic).

Înainte să utilizaţi Ginkgo Biloba Biofarm

Nu utilizaţi Ginkgo Biloba Biofarm

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la Ginkgo Biloba sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului (vezi pct. 6).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Ginkgo Biloba Biofarm

Dacă suferiţi de hipertensiune arterială, trebuie să continuaţi tratamentul specific, deoarece Ginkgo Biloba Biofarm nu îl înlocuieşte. In cazul în care apar reacţii alergice, trebuie întreruptă administrarea medicamentului.

Pacienţii cu istoric de convulsii trebuie să evite utilizarea extractului de ginkgo.

Datorită unui posibil efect asupra coagulării sanguine, nu este recomandată utilizarea Ginkgo Biloba Biofarm înaintea unei intervenţii chirurgicale sau la pacienţi cu factori de risc pentru hemoragie intracraniană.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

  • disulfiram,
  • cefamandol, cefoperazonă, latamoxef (cefalosporine),
  • cloramfenicol,
  • clorpropamidă, glibenclamidă, glipizidă, tolbutamidă (hipoglicemiante orale),
  • griseofulvină,
  • derivaţi 5-nitro-imidazolici (metronidazol, ornidazol, tinidazol),
  • ketoconazol,
  • procarbazină (citostatic).
  • acid acetilsalicilic, ticlopidină, clopidogrel, dipiridamol, heparină, warfarină.
  • deprimante ale sistemului nervos central.

Dacă Ginkgo Biloba Biofarm 40 mg este utilizat concomitent cu un antiepileptic, pragul convulsivant poate scădea, iar riscul de convulsii creşte.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Ginkgo Biloba Biofarm este utilizat în special la persoanele vârstnice, la care posibilitatea instalării sarcinii este nulă.

Utilizarea medicamentului nu este recomandată în cazul gravidelor sau femeilor care alăptează. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Ginkgo Biloba Biofarm nu afectează capacitatea de a conduce autovehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Ginkgo Biloba Biofarm

Medicamentul conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi Ginkgo Biloba Biofarm

Utilizaţi întotdeauna Ginkgo Biloba Biofarm exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Ginkgo Biloba Biofarm se administrează pe cale orală, după masă, cu apă.

Adulţi (inclusiv vârstnici): doza zilnică recomandată este de un comprimat filmat Ginkgo Biloba Biofarm (40 mg extract uscat de Ginkgo Biloba) de 3 ori pe zi.

Copii cu vârsta sub 12 ani: medicamentul nu este recomandat datorită datelor insuficiente privind siguranţa şi eficacitatea.

Primele rezultate se pot observa după aproximativ 4 săptămâni de tratament. Tratamentul trebuie continuat pentru cel puţin 12 săptămâni.

După 3 luni de tratament, medicul vă va examina starea clinică şi va stabili dacă este sau nu necesară continuarea tratamentului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Ginkgo Biloba Biofarm

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Ginkgo Biloba Biofarm, adresaţi-vă imediat medicului. Pot apare simptome gastro-intestinale, incapacitate de concentrare şi dureri de cap.

Dacă uitaţi să utilizaţi Ginkgo Biloba Biofarm

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Ginkgo Biloba Biofarm poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

In cele ce urmează, reacţiile adverse posibile au fost enumerate în ordinea frecvenţei de apariţie: foarte frecvente (care afectează mai mult de 1 pacient din 10); frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi); mai puţin frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi); rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi); foarte rare (care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi); cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

Reacţii adverse mai puţin frecvente:

– flatulenţă;

– greaţă;

– varsături;

– diaree.

 

Reacţii adverse rare:

– dureri de cap;

– palpitaţii.

 

Reacţii adverse foarte rare:

– sângerări spontane;

– hemoragii la nivelul creierului, cu diferite localizări (subarahnoidiană, subdurală, intracerebrală);

– hemoragie la nivelul ochiului;

– sângerări prelungite după intervenţii chirurgicale.

– convulsii.

– mici hemoragii sub stratul superficial al pielii;

– sindrom Stevens-Johnson – o formă severă de afectare a pielii şi a mucoaselor, care se înroşesc, se umflă şi apoi formează vezicule care se pot rupe, lăsând loc apariţiei rănilor.

 

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Ginkgo Biloba Biofarm

Nu utilizaţi Ginkgo Biloba Biofarm după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Ginkgo Biloba Biofarm

-Substanţa activă este extract uscat din frunză de Ginkgo Biloba (35-45:1) [standardizat în glicozide ginkgoflavonice 9,6 – 11,6 mg şi terpene lactonice (ginkgolide şi bilobalidă) 2,4 – 3,6 mg] 40 mg pentru un comprimat filmat.

-Celelalte componente sunt: nucleu: lactoză, celuloză microcristalină silicifiată, amidonglicolat de sodiu tip A, acid stearic, stearat de magneziu; film: alcool polivinilic parţial hidrolizat, talc, macrogol 3350, polisorbat 80.

Cum arată Ginkgo Biloba Biofarm şi conţinutul ambalajului

Ginkgo Biloba Biofarm se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde, lenticulare, de culoare brun deschis, uniform pigmentate.

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 15 comprimate filmate Cutie cu 2 blistere din PVC-PVdC/Al a câte 15 comprimate filmate Cutie cu 4 blistere din PVC/Al a câte 15 comprimate filmate Cutie cu 4 blistere din PVC-PVdC/Al a câte 15 comprimate filmate

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

S.C. Biofarm S.A.

Str. Logofătul Tăutu nr. 99, sector 3, Bucureşti, România Telefon: 021 30.10.600 Fax: 021 30.10.605 E-mail: office @biofarm .ro

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2011

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?