Galstena, comprimate sublinguale

Substanță activa
Carduus marianus trit. D1, Taraxacum officinale trit. D6, Chelidonium majus trit. D6, Natrium sulfuricum trit. D12 şi Phosphorus trit. D12
Clasa ATC
A05
Format
comprimate sublinguale
Afecțiuni
afectiuni ale ficatului si vezicii biliare
Producător
Richard Bittner AG
Acțiune terapeutică
medicament homeopat

Ce este Galstena şi pentru ce se utilizează

Galstena este un medicament homeopat utilizat pentru ameliorarea unor manifestări asociate afecţiunilor ficatului şi ale vezicii biliare.

Galstena este un compus format din diferite remedii homeopate unice. Combinaţia specifică de componente care se completează unul pe altul în privinţa eficacităţii, conduce la o gamă mai largă de indicaţii, crescând siguranţa şi simplificând tratamentul.

Homeopatia trebuie înţeleasă ca o terapie de reglare care ameliorează simptomele afecţiunilor acute şi cronice.

Galstena comprimate sublinguale este indicat administrării la adulţi, la adolescenţi şi la copii cu vârsta între 6 şi 12 ani.

Inainte să utilizaţi Galstena

Nu utilizaţi Galstena

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale Galstena.

 

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Galstena

La începutul tratamentului cu medicamente homeopate poate să apară o înrăutăţire temporară a simptomelor

preexistente (agravare iniţială), datorită stimulării sistemului imunitar al organismului.

Această stare nu constituie un pericol. Un tratament continuu, inadecvat, poate determina apariţia unor noi

simptome. Eficacitatea medicamentelor homeopate poate fi influenţată de factori generali cu efect nociv asupra stilului de viaţă, de stimulente, alcool etilic şi tutun.

Dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile de utilizare a Galstena, vă rugăm sa vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru recomandări.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Până în prezent nu există informaţii cu privire la interacţiuni cu alte medicamente.

Utilizarea Galstena cu alimente şi băuturi

Pentru a asigura o eficacitate maximă, Galstena trebuie administrat fie cu 30 de minute înainte de masă sau cu cel puţin o oră după masă.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de lua orice medicament. Datele provenite din utilizarea Galstena la femeile gravide sunt inexistente sau limitate. Galstena nu este recomandată în timpul sarcinii şi la femei aflate la vârsta fertilă, care nu utilizează mijloace contraceptive. Nu se cunoaşte dacă substanţele active conţinute în Galstena se excretă în laptele uman. Trebuie luată decizia fie de a întrerupe alăptarea, fie de a se abţine de la tratamentul cu Galstena, având în vedere beneficiul alăptării pentru copil şi beneficiul tratamentului pentru gravide.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Galstena nu afectează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Galstena

Medicamentul conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi Galstena

Utilizaţi întotdeauna Galstena exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani

Doza recomandată este de un comprimat sublingual Galstena, de 2 ori pe zi, timp de 3 luni. La nevoie, se poate repeta ciclul de tratament.

Copii cu vârsta între 6 şi 12 ani

Doza recomandată este de % comprimat sublingual Galstena de 2 ori pe zi, timp de 3 luni. La nevoie, se poate repeta ciclul de tratament.

Pentru a asigura o eficacitate maximă, Galstena, comprimate sublinguale trebuie administrat fie cu 30 de minute înainte de masă sau la cel puţin 1 oră după masă. Comprimatul trebuie dizolvat încet sub limbă. Pentru a fi administrat la copii comprimatul poate fi dizolvat în apă.

Utilizarea Galstena, comprimate sublinguale nu este recomandată la copii cu vârsta sub 6 ani.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Galstena

Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj.

Dacă uitaţi să utilizaţi Galstena

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Galstena

Inainte de a înceta utilizarea Galstena cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Galstena poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Până în prezent, nu s-au raportat reacţii adverse.

Dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Galstena

A se păstra la temperaturi sub 30 °C. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Galstena după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului

Informaţii suplimentare

Ce conţine Galstena

– Substanţele active sunt: Carduus marianus trit. D1 7,4 mg, Taraxacum officinale trit. D6 37,2 mg, Chelidonium majus trit. D6 37,2 mg, Natrium sulfuricum trit. D12 37,2 mg şi Phosphorus trit. D12 37,2 mg.

– Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon de cartof şi stearat de magneziu. 

Cum arată Galstena şi conţinutul ambalajului

Galstena se prezintă sub formă de comprimate albe, rotunde, plate, cu pigmentări de culoare care variază de la slab galbenă până la slab brună, prevăzute cu o linie mediană pe una din feţe.

Este disponibil în cutii cu 1, 2, 3 sau 4 blistere din PVC-PVDC/Al, a câte 12 comprimate sublinguale.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul:

Richard Bittner AG,

Reisnerstrasse 55-57, Viena, Austria

Tel.-Nr.: +43/(0)1-50 30 972

Fax-Nr.: +43/(0)1-50 30 972-40

e-mail: [email protected]

Acest prospect a fost ultima dată aprobat în August 2012

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Prospecte medicamente din aceeași clasă
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being