Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

Fenofibrat Teva 160 mg comprimate filmate

Companie: Teva Pharmaceuticals S.R.L.
Cuprins
Ce este Fenofibrat Teva şi pentru ce se utilizează
Înainte să luaţi Fenofibrat Teva
Cum să luaţi Fenofibrat Teva
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Fenofibrat Teva
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Fenofibrat Teva şi pentru ce se utilizează

Fenofibrat Teva aparţine unui grup de medicamente cunoscut sub denumirea de fibraţi. Aceste medicamente sunt utilizate pentru reducerea concentraţiilor de grăsimi (lipide) din sânge, de exemplu, grăsimile cunoscute sub denumirea de trigliceride.

Fenofibrat Teva este utilizat, alături de o dietă săracă în grăsimi şi alte tratamente non- medicamentoase, cum ar fi exerciţiul fizic şi scăderea în greutate, pentru a reduce concentraţiile de grăsimi din sânge.

sus

Înainte să luaţi Fenofibrat Teva

NU luaţi Fenofibrat Teva

•         dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la fenofibrat sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului

•         dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la arahide sau soia sau la produse asociate (vezi mai jos "Informaţii importante privind unele componente ale Fenofibrat Teva")

•         dacă aţi avut reacţii fotoalergice (reacţie alergică determinată de expunerea la lumină solară sau la lumină UV) sau reacţii fototoxice (leziuni ale pielii determinate de expunerea la lumină solară sau la lumină UV) în timpul tratamentului cu fibraţi (medicamente care modifică concentraţiile lipidelor) sau ketoprofen (medicament antiinflamator)

•         dacă suferiţi de boli ale ficatului, rinichilor sau ale vezicii biliare

•         dacă suferiţi de pancreatită (inflamarea pancreasului care conduce la durere abdominală)

Fenofibrat Teva nu trebuie utilizat la copii.

Aveţi grijă deosebită cu Fenofibrat Teva

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului:

•                dacă aveţi vârsta peste 70 de ani

•                dacă dumneavoastră sau o rudă de sânge aveţi sau aţi avut boli musculare

•                dacă aveţi insuficienţă renală

•                dacă aveţi o activitate diminuată a glandei tiroide (hipotiroidism)

•                dacă consumaţi alcool etilic în exces

•                dacă luaţi deja un alt fibrat sau o statină (alt tip de medicament care modifică concentraţiile lipidelor) sau dacă luaţi contraceptive orale ('pilula')

In timpul tratamentului cu fenofibraţi, aceşti factori pot determina un risc crescut de probleme musculare. Trebuie să contactaţi imediat medicul dumneavoastră dacă prezentaţi dureri musculare inexplicabile, sensibilitate sau slăbiciune musculară. Aceasta deoarece, în cazuri rare, problemele musculare datorate fenofibraţilor pot fi grave.

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda periodic analize ale sângelui pentru a monitoriza funcţia hepatică şi renală.

La pacienţii care folosesc fenofibraţi, poate apărea uneori pancreatita (inflamarea pancreasului care conduce la durere abdominală): vă rugăm să consultaţi secţiunea. "NU luaţi Fenofibrat Teva" de mai sus şi pct. 4. "Reacţii adverse posibile",.

Utilizarea altor medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi oricare dintre următoarele:

•                Anticoagulante, pentru subţierea sângelui dumneavoastră (de exemplu warfarină): riscul de hemoragie poate fi crescut

•                Ciclosporină, un imunosupresor: funcţia dumneavoastră renală poate fi afectată

•                Statine sau fibraţi, care reprezintă alte medicamente modificatoare ale concentraţiilor lipidelor: riscul de probleme musculare poate fi crescut (vezi mai sus "Aveţi grijă deosebită cu Fenofibrat Teva")

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea Fenofibrat Teva cu alimente şi băuturi

Fenofibrat Teva trebuie administrat în timpul mesei, deoarece nu va acţiona la fel de bine dacă îl luaţi pe stomacul gol.

Concentraţiile crescute de colesterol din sânge (hipercolesterolemie) necesită luarea unor măsuri speciale, chiar dacă acestea nu afectează felul în care vă simţiţi. In timpul tratamentului cu acest medicament, trebuie să urmaţi recomandările legate de dietă oferite de medicul dumneavoastră.

Sarcina şi alăptarea

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi, credeţi că aţi putea fi sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă. Deoarece nu există suficientă experienţă privind utilizarea Fenofibrat Teva în timpul sarcinii, trebuie să utilizaţi Fenofibrat Teva numai în cazul în care medicul dumneavoastră consideră că este absolut necesar.

Nu se cunoaşte dacă fenofibratul trece în laptele matern. De aceea, nu trebuie să utilizaţi Fenofibrat Teva dacă alăptaţi.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Fenofibratul nu are influenţă sau are influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Fenofibrat Teva

Acest medicament conţine lecitină din soia. Dacă sunteţi alergic la arahide sau soia, nu folosiţi acest medicament (vezi mai sus "NU luaţi Fenofibrat Teva").

Acest medicament conţine un glucid numit lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

sus

Cum să luaţi Fenofibrat Teva

Luaţi întotdeauna Fenofibrat Teva exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală pentru adulţi, inclusiv vârstnici, este de un comprimat filmat pe zi.

Dacă în prezent luaţi o capsulă de 200 mg fenofibrat, puteţi schimba la un comprimat filmat de Fenofibrat Teva 160 mg.

Dacă aveţi insuficienţă renală

Medicul dumneavoastră vă va prescrie o doză mai mică. Pentru doze nerealizabile/impracticabile cu această formă de prezentare, sunt disponibile alte concentraţii şi forme farmaceutice ale fenofibratului.

Copii

Acest medicament nu trebuie utilizat la copii.

Mod de administrare

Administrare orală.

înghiţiţi comprimate întregi, cu apă. Este important să luaţi comprimatele acţiona la fel de bine dacă le luaţi pe stomacul gol.

Pentru tratamentul concentraţiilor ridicate de colesterol din sânge, trebuie legate de dietă oferite de medicul dumneavoastră, în timpul tratamentului

Durata tratamentului

Pentru ca fenofibratul să fie eficient, nu uitaţi că trebuie utilizat la intervale regulate şi pentru atât timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră, chiar dacă această perioadă este foarte lungă. Nu încetaţi să luaţi medicamentul decât dacă medicul dumneavoastră vă spune acest lucru.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Fenofibrat Teva

Dacă luaţi din greşeală mai multe comprimate, sau credeţi că un copil a înghiţit comprimatele, mergeţi imediat la camera de gardă a celui mai apropiat spital sau spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

Dacă uitaţi să luaţi Fenofibrat Teva

Dacă aţi uitat să luaţi Fenofibrat Teva, luaţi doza în timpul mesei următoare, cu excepţia cazului în care este aproape timpul pentru doza următoare: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Fenofibrat Teva poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Adresaţi-vă imediat medicului dacă prezentaţi dureri musculare inexplicabile, sensibilitate musculară, crampe musculare sau senzaţie de slăbiciune. Aceste reacţii adverse sunt rare (apar la mai puţin de 1 din 1000 de pacienţi), dar uneori pot fi grave. Foarte rar (la mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi) poate apărea distrofia musculară (vezi mai sus pct.2 "Aveţi grijă deosebită cu Fenofibrat Teva").

Frecvente (apar la mai mult de 1 din 100 de pacienţi):

•            Tulburări digestive, cum sunt durere abdominală, greaţă (senzaţie de rău), vărsături (stare de rău), diaree, flatulenţă

•            Modificări în rezultatele testelor de sânge ale funcţiei hepatice.

Mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 de pacienţi):

•            Modificări în rezultatele testelor de sânge ale funcţiei renale.

•            Pancreatită (inflamarea pancreasului care conduce la durere abdominală).

•            Erupţii pe piele, mâncărimi, urticarie, reacţii de fotosensibilitate (sensibilitate la lumina solară, lămpi solare sau aparate de bronzat).

•            Cheaguri de sânge în vene (tromboza vaselor profunde) sau în arterele plămânului (embolism pulmonar).

•            Calculi biliari.

Rare (apar la mai puţin de 1 din 1000 de pacienţi):

•            Niveluri scăzute ale hemoglobinei (pigmentul care transportă oxigen în sânge) şi ale celulelor albe din sânge

•            Dorinţă sexuală redusă

•            Căderea părului

Foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi):

•            Boli cronice ale ţesuturilor pulmonare (pneumopatie interstiţială)

•            Reacţii de fotosensibilitate (sensibilitate la lumina solară, lămpi solare sau aparate de bronzat), însoţite de roşeaţă, formaţiuni veziculare sau umflături solide

•            Inflamaţia ficatului (hepatită), care poate determina icter (colorarea în galben a pielii sau a conjunctivei oculare), durere abdominală şi senzaţie de mâncărime.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Fenofibrat Teva

•            A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

•            A se păstra la temperaturi sub 25°C. Nu utilizaţi Fenofibrat Teva după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

•            A se păstra în ambalajul original. Păstraţi blisterele în cutie.

•            Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Fenofibrat Teva

•             Substanţa activă este fenofibrat.

•             Celelalte componente sunt celuloză microcristalină, povidonă K-30, povidonă K-25, croscarameloză sodică, crospovidonă, amidonglicolat de sodiu (tip A), laurilsulfat de sodiu, lactoză monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearil fumarat de sodiu, alcool polivinilic parţial hidrolizat, dioxid de titan (E171), talc, lecitină din soia şi gumă xantan.

Cum arată Fenofibrat Teva şi conţinutul ambalajului

•             Comprimate filmate de culoare albă până la aproape albă, de formă ovală, inscripţionate cu "93" pe una din feţe şi cu "7331" pe cealaltă faţă.

•             Fenofibrat Teva este disponibil în cutii a câte 1, 10, 14, 15, 28, 30, 50, 56, 60, 84, 90 & 100 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe Piaţă şi Producătorul

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe Piaţă

Teva Pharmaceuticals S.R.L.

Str. Domniţa Ruxandra nr.12, parter, sector 2, Bucureşti România

Telefon: 021 230 65 24 Fax: 021 230 65 23

Producătorul

TEVA UK Ltd

Brampton Road, Hampden Park, Eastbourne, East Sussex, BN22 9AG Marea Britanie

Pharmachemie B.V.

Adresa locului de producţie: Swensweg 5, Postbus 552, 2003 RN Haarlem

Adresa de corespondenţă: Postbus 552, 2003 RN Haarlem

Olanda

TEVA Santé SA

Adresa locului de producţie: Rue Bellocier, 89107 Sens

Adresa administrativă: Immeuble Palatin 1, 1Cour du Triangle, 92936 Paris La Défense Cedex Franţa

TEVA Pharmaceutical Works Private Limited Company

Pallagi ut 13, 4042 Debrecen

Ungaria

TEVA Pharmaceutical Works Private Limited Company

Tâncsics Mihâly ut 82, H-2100 Godollo

Ungaria

TEVA Czech Industries s.r.o

Ostravskâ 29, c.p. 305, 747 70 Opava -Komârov

Republica Ceha

Acest prospect a fost aprobat în Mai 2010

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Rac Rac 22 iunie - 22 iulie

În jurul dumneavoastră au loc schimbări al căror motiv vă scapă şi s-ar putea ca apropiaţii să se poarte într-un mod bizar, ceea ce vă va surprinde. În dragoste s-ar putea să nu fiţi prea...citește mai departe

×

Zf.ro
ATENŢIE dacă faceţi asta. Amenzile sunt extrem de usturătoare ATENŢIE dacă faceţi asta. Amenzile sunt...
Cum poţi câştiga un bonus de câteva...
Deficit MAJOR de personal. Joburi pentru...
BusinessMagazin.ro
Cum a ajuns O PIATRĂ găsită de un puşti de 12 ani pe care a folosit-o 9 ani ca OPRITOR DE UŞĂ valoreze azi 80 MILIOANE DE DOLARI Cum a ajuns O PIATRĂ găsită de un puşti...
Cel mai MARE oraş din România are mai...
Mediafax.ro
Marius Tucă Show. Gabriela Firea anunţă că va candida la Preşedinţie dacă va fi susţinută de PSD-ALDE-Pro România, dar analizează şi o candidatură independentă la Cotroceni Marius Tucă Show. Gabriela Firea anunţă...
După 30 de ani, în căutarea Revoluţiei...
Litigiul fraţilor Micula: Guvernul ia în...
Gandul.info
Fenomenul care poate aduce DEZASTRUL în România scapă de sub control. Legea care l-ar putea combate aşteaptă de o jumătate de an pe biroul preşedintelui Klaus Iohannis / Suntem deja pe locul 3 la nivel european în clasamentul ruşinos Fenomenul care poate aduce DEZASTRUL în...
Suntem condamnaţi la dispariţie? Este...
Doi tineri au plecat în vacanţă şi şi-au...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
De ce NU a stat noul iubit al Simonei Halep lângă părinţii campioanei pe Arena Naţională. Avem imaginile EXCLUSIVE de care vorbeşte toată România! De ce NU a stat noul iubit al Simonei Halep...
Un nou război cutremură din temelii formaţia...
IMAGINI BOMBĂ cu Simona Halep şi noul...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Detaliul BIZAR care apare într-un clip video cu Mike Tyson din 1995. Este aceasta dovada clară că este posibilă călătoria în timp? [VIDEO] Detaliul BIZAR care apare într-un clip...
Hackerii pot modifică notele de la BAC...
Liang Hua, chariman Huawei: „Nu am decis...
ProMotor.ro
CUM DAU SAMSARII KILOMETRAJUL ÎNAPOI la maşini cu TELEFONUL. Doar un minut durează - VIDEO CUM DAU SAMSARII KILOMETRAJUL ÎNAPOI la...
Declaraţia CONTROVERSATĂ a lui Clarkson...
Maşini de lux în Coreea de Nord. Este...
Descopera.ro
De ce este BINE ca bărbaţii să ATINGĂ sânii femeilor. Beneficiul uriaş a fost confirmat acum de ştiinţă De ce este BINE ca bărbaţii să ATINGĂ...
Un lucru extrem de SIMPLU te poate ajuta...
La 16 ani a devenit SCLAVĂ sexuală. În...
ULTIMA ORĂ
Meteoritul căzut la Iaşi în 9 iulie | Cercetător: A avut minimum 8 kg şi 16 cm în diametru/ Care a fost puterea exploziei

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.