DUSPATALIN 200 mg, capsule cu eliberare prelungită

Producător: ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS
Substanță activa
clorhidrat de mebeverină
Clasa ATC
A03AA
Format
capsule cu eliberare prelungită
Afecțiuni
Duspatalin se administrează pentru tratamentul simptomatic al durerilor şi crampelor abdominale, disconfortului şi tulburărilor intestinale asociate sindromului de intestin iritabil la adulţi.
Producător
ABBOTT BIOLOGICALS
Acțiune terapeutică
antispastic

Ce este Duspatalin şi pentru ce se utilizează

Duspatalin este un antispastic cu acţiune directă asupra musculaturii netede a tractului gastro­intestinal, calmând spasmul fară a afecta motilitatea normală a intestinului.

Duspatalin se administrează pentru tratamentul simptomatic al durerilor şi crampelor abdominale, disconfortului şi tulburărilor intestinale asociate sindromului de intestin iritabil la adulţi.

Înainte să utilizaţi Duspatalin

Nu utilizaţi Duspatalin

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la mebeverină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Duspatalin

Este necesară prudenţă la pacienţii cu porfirie.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu se cunosc interacţiuni între mebeverină şi ale medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Studiile la animal nu au demonstrat efecte teratogene.

Nu sunt disponibile date clinice privind utilizarea mebeverinei la femeile gravide; de aceea medicamentul poate fi prescris la femeia gravidă doar după analiza raportului risc potenţial fetal/beneficiu matern.

Nu există date suficiente privind excreţia mebeverinei în laptele matern, la om sau la animal. Mebeverina se excretă în laptele matern iar riscul pentru sugar nu poate fi exclus; de aceea mebeverina nu trebuie administrată în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Medicamentul nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Cum să utilizaţi Duspatalin

Utilizaţi întotdeauna Duspatalin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi

Doza recomandată este de o capsulă Duspatalin 200 mg de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Capsulele vor fi înghiţite cu o cantitate suficientă de apă (cel puţin 100 ml de apă), cu 20 minute înainte de masă; nu se vor mesteca.

Copii şi adolescenţi

Duspatalin 200 mg, capsule cu eliberare prelungită nu este recomandat pentru utilizare la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani datorită insuficienţei datelor privind siguranţa şi sau eficacitatea.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Duspatalin

In caz de supradozaj, teoretic, se poate produce creşterea excitabilităţii nervoase. Nu se cunoaşte un antidot specific; se recomandă lavaj gastric şi tratament simptomatic.

Dacă uitaţi să utilizaţi Duspatalin

Dacă aţi uitat să utilizaţi o capsulă de Duspatalin, utilizaţi-o imediat ce v-aţi amintit. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, utilizaţi-o doar pe aceasta. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Duspatalin poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Foarte rar s-au raportat reacţii alergice cutanate (erupţii cutanate eritematoase tranzitorii, urticarie, angioedem).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului .

Cum se păstrează Duspatalin

Nu utilizaţi Duspatalin după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Duspatalin

–                Substanţa activă este clorhidrat de mebeverină 200 mg.

–                 Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei: stearat de magneziu, copolimer acrilat de etil- metacrilat de metil, talc, hipromeloză, copolimer acid metacrilic – acrilat de etil (1:1), triacetat de glicerol; capsulă: dioxid de titan (E 171), gelatină; cerneală de inscripţionare: shellac 47,5% (E 904), oxid negru de fer (E 172), propilenglicol.

Cum arată Duspatalin şi conţinutul ambalajului

Duspatalin se prezintă sub formă de capsule de culoare alb opac, inscripţionate cu „I ” şi cu „245″, conţinând o pulbere granulară de culoare albă până la aproape albă.

Este disponibil în:

-cutii cu 3 blistere din PVC/Al a câte 10 capsule cu eliberare prelungită -cutii cu 2 blistere din PVC/Al a câte 15 capsule cu eliberare prelungită.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V. C.J. van Houtenlaan 36, NL-1381 CP Weesp, Olanda

Producători

ABBOTT BIOLOGICALS B.V. Veerweg 12, 8121 AA Olst, Olanda

ABBOTT HEALTHCARE SAS. Route de Belleville, Lieu-dit Maillard 01400 Châtillon- sur-Chalaronne, Franţa

Acest prospect a fost aprobat în Aprilie, 2011.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Medicamente cu aceeași substanță activă