Clorocalcin, picături orale, soluţie, 12,2 %

Substanță activa
clorură de calciu
Clasa ATC
A12AA
Format
picături orale, soluţie
Afecțiuni
stări ce necesită un aport sporit de calciu, rahitism, spasmofilie, tetanie calciprivă, boli ale sistemului osos, hemoragii, hemoptizii, hemoragii postoperatorii, hemoragii cerebrale, epistaxis, albuminurii, stări alergice
Producător
S.C. Biofarm S.A.
Acțiune terapeutică
Preparate din calciu

Compoziţie:

Compoziţie:

100 g picături orale soluţie conţin clorură de calciu dihidrat 12,2 g şi excipienţi: glicerină, apă purificată.

Grupa farmacoterapeutică: Preparate din calciu.

Indicaţii şi contraindicaţii

Indicaţii terapeutice

Clorocalcin picături orale, soluţie este indicat în:

  • stări ce necesită un aport sporit de calciu: sarcina, alăptare, perioada de creştere rapida, copilarie, hipocalcemie datorată procesului de îmbătrânire;
  • rahitism – în asociere cu vitamina D;
  • spasmofilie, tetanie calciprivă;
  • boli ale sistemului osos – osteoporoza, osteomalacie;
  • hemoragii, hemoptizii, hemoragii postoperatorii, hemoragii cerebrale, epistaxis;
  • albuminurii;
  • stări alergice: urticarie, edem Quincke, boala serului.

Contraindicaţii

Este contraindicată administrarea produsului în: insuficienţa renală gravă, nefrolitiaza calcică, hiperparatiroidism, hipercalcemie, hipercalciurie, calcificări tisulare, hipervitaminoza D, metastaze osoase sau în ulcer gastro-duodenal.

Nu se folosesc săruri de calciu în tratarea hipocalcemiei cauzata de insuficienţa renală şi la bolnavi cu acidoză respiratorie.

Precauţii

Nu sunt necesare în cazul administrării corecte a produsului.

Interacţiuni şi atenţionări speciale

Interactiuni

S-au semnalat cazuri de hipercalcemie la administrarea concomitentă de săruri de calciu şi vitamina D (creşte absorbţia gastro-intestinală a calciului) sau diuretice tiazide (scade eliminarea urinară a calciului).

Sărurile de calciu scad absorbţia unor medicamente ca: fluoruri, unele fluorochinolone, tetracicline, fenitoina, estramustina, săruri de fer. Acestea se administrează la cel puţin trei ore diferenţa de clorura de calciu.

Atentionări speciale

Concentraţia de calciu în plasma trebuie atent monitorizată în cazul pacienţilor cu insuficienţă renală şi în cazul administrării concomitente a unor doze mari de vitamina D. Produsul se utilizează cu precauţie în caz de antecedente de ulcer gastro-duodenal. Imobilizarea prelungită poate fi însoţită de hipercalcemie, hipercalciurie; în acest caz tratamentul cu calciu poate fi administrat doar după restabilirea mobilităţii. Pentru informaţii suplimentare adresaţi-vă medicului.

Sarcina si alăptarea:

Nu sunt necesare precauţii dacă medicamentul este corect administrat.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare

Doza recomandată este:

La copii sub 10 ani:

-Recalcifiant: 1 picătura pe an de vârstă şi zi; -Hemostatic: 5 picături pe an de vârstă şi zi; -Antialbuminuric: 20 de picaturi pe zi; -Antialergic: 15 – 45 picături pe zi; -Spasmofilie: 20 picături de 3-6 ori pe zi.

La adulţi:

-Recalcifiant: 10 picături de 2 ori pe zi; -Hemostatic: 20 picături de 4 ori pe zi; -Antialbuminuric: 15 -35 picături pe zi; -Antialergic: 20 picături de 4 ori pe zi.

Un g soluţie conţine 16 picături, iar o picătură conţine aproximativ 2 mg calciu ionic.

Pentru informaţii suplimentare în privinţa dozelor a modului de administrare şi a duratei tratamentului adresaţi-vă medicului.

Reacţii adverse şi supradozaj

Reactii adverse

În cursul tratamentului cu Clorocalcin pot apărea următoarele reacţii adverse: constipaţie, greaţă, dureri epigastrice, diaree.

Supradozaj

Administrarea unor cantităţi excesive de Clorocalcin poate determina apariţia simptomelor de hipercalcemie: anorexie, greaţă, vomă, constipaţie, dureri abdominale, slăbiciune musculară, polidipsie, poliurie, calculi renali, şi, în cazuri severe aritmii cardiace şi comă. Supradozarea este favorizată de administrarea concomitentă de vitamina D. Hipercalcemia uşoară, asimptomatică, se tratează prin oprirea administrării sării de calciu, eventual, a vitaminei D şi ingerarea unor cantităţi mari de fluide. Simptomele severe de hipercalcemie necesită rehidratare prin perfuzare i.v. de soluţie 0,9% de clorură de sodiu pentru a creşte diureza calciului. În acelaşi scop se pot administra furosemid sau alte diuretice de ansă.

Alte informaţii

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din sticlă brună, prevăzut cu picurător a 50 ml picături orale, soluţie.

Producător

S.C. Biofarm S.A., România

Detinătorul Autorizatiei de punere de piată

S.C. Biofarm S.A.,

Str. Logofătul Tăutu, nr. 99, sector 3, Bucureşti, România

Data ultimei verificări a prospectului Mai, 2005

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Sandwich proteic și chifteluțe vegetale cu piure de cartofi și sos de ceapă