Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

Bioparox, spray bucofaringian şi nazal, soluţie, 50 mg/10 ml

Companie: Les Laboratoires Servier
Cuprins
Ce este Bioparox şi pentru ce se utilizează
Înainte să utilizaţi Bioparox
Cum să utilizaţi Bioparox
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Bioparox
sus

Ce este Bioparox şi pentru ce se utilizează

Compoziţie

10 ml soluţie conţin fusafUngină 50 mg şi excipienţi: aromatizant 14868, etanol anhidru, zaharină, miristat de izopropil, norfluran (1, 1, 1, 2 - tetrafluoretan).

Flaconul conţine 10 ml soluţie presurizată ce corespunde la 400 de pulverizări (100 doze). O doză conţine 4 pulverizări. Fiecare pulverizare conţine 25pl soluţie, corespunzător la 125pg fusafungină

Grupa farmacoterapeutică: produse pentru zona oro-faringiană, antibiotice

Indicaţii terapeutice

Tratamentul local antibacterian şi antiinflamator în afecţiuni ale căilor respiratorii superioare: rinită, rinofaringită, amigdalită şi post-amigdalectomie, laringită, traheită, sinuzită.

sus

Înainte să utilizaţi Bioparox

Contraindicaţii

Antecedente de alergie la medicament.

Copii mai mici de 2 ani (30 luni) datorită riscului de laringospasm.

Precauţii

Tratamentul prelungit nu este justificat, ţinând seama de posibilitatea dezechilibrului florei bacteriene şi riscul de difuzare a infecţiei.

Interacţiuni

Este necesar să informaţi medicul sau farmacistul dacă utilizaţi alte medicamente şi care sunt acestea. Atenţionări speciale Sarcina şi alaptarea

Studiile efectuate la animale nu au evidenţiat potenţial teratogen.

La om, Bioparox spray bucofaringian şi nazal, soluţie nu este detectabil în plasmă în condiţiile folosirii topice. Nu a dovedit embriotoxicitate.

Medicamentul se poate utiliza în timpul sarcinii şi alăptării.

Capacitatea de conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Bioparox spray bucofaringian şi nazal, soluţie nu are efecte asupra capacităţii de conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

sus

Cum să utilizaţi Bioparox

Doze şi mod de administrare

Adulţi: 4 pulverizări oral şi/sau 2 pulverizări în fiecare nară la intervale de 4 ore.

Copii cu vârsta peste 30 luni: între 2 şi 4 pulverizări oral şi/sau 1 - 2 pulverizări în fiecare nară la intervale de 6 ore.

De regulă, durata tratamentului cu Bioparox spray bucofaringian şi nazal, soluţie, nu trebuie să depăşească 10 zile; după această perioadă este necesară reconsiderarea tratamentului.

În cazul în care pacientul prezintă semne clinice generale de infecţie bacteriană, este necesară administrarea unui tratament antibacterian pe cale generală.

Instrucţiuni de utilizare

Înainte de prima administrare se apasă de 4 ori partea de jos a flaconului presurizat, pentru punerea în funcţie a pompei dozatoare.

Flaconul trebuie ţinut în poziţie verticală între degetul mare şi arătător, cu aplicatorul în sus. În vederea folosirii se fixează în locul prevăzut în partea de sus a flaconului unul din cele două aplicatoare - de culoare albă pentru administrare bucală, de culoare galbenă pentru administrare nazală la adulţi sau cel transparent la copii.

Pentru a administrare orală, se apucă cu buzele apilcatorul, apoi se apasă puternic şi prelungit partea de jos a flaconului, inspirând adânc.

Pentru administrare nazală, se închide una dintre nări cu un deget, se introduce aplicatorul în cealaltă nară, apoi se apasă puternic şi prelungit partea de jos a flaconului, inspirând adânc.

Aplicatoarele trebuie dezinfectate o dată la 2 zile prin ştergere cu un tampon de vată îmbibat în alcool.

sus

Reacţii adverse posibile

Reacţii adverse

Sunt posibile reacţii locale trecătoare - uscăciunea mucoasei buco-faringiene şi nazale, înţepături, strănut - care, de regulă, nu necesită întreruperea tratamentului.

S-au raportat cazuri izolate de edem, eritem, bronhospasm, în special la pacienţii cu teren alergic. Asemenea fenomene obligă la întreruperea tratamentului şi consultarea medicului.

Este necesar să informaţi medicul despre orice altă reacţie adversă nemenţionată în acest prospect.

Supradozaj

Nu s-au semnalat cazuri de supradozaj cu Bioparox spray bucofaringian şi nazal, soluţie.

sus

Cum se păstrează Bioparox

 Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare. A nu se expune la temperaturi mai mari de 50°C. A nu se perfora flaconul. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un flacon presurizat din aluminiu, conţinând 10 ml soluţie şi 3 aplicatoare din polietilenă: un aplicator bucal (alb) şi două aplicatoare nazale (galben pentru adulţi şi transpatent pentru copii).

 

Producător

EGIS PHARMACEUTICAL GROUP LES LAB. SERVIER Kereszturi 30-38, 1106 Budapesta, Ungaria

LES LABORATOIRES SERVIER INDUSTRIE

326, rue Marcellin Berthelot, 45402 Fleury-Les-Aubrais, Franţa


Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Les Laboratoires Servier

22, rue Garnier, 92200 Neuilly sur Seine, Franţa

 

Data ultimei verificări a prospectului August 2006

 

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Berbec Berbec 21 March - 20 April

Luna aprilie este favorabilă întâlnirilor, discuţiilor de afaceri şi chiar schimbărilor, dacă le aveţi în plan. În cazul în care aveţi temeri legate de un examen, de orice natură ar fi acesta...citește mai departe

×

Gandul.ro
ULTIMA CINĂ. A murit  într-un spital, conectată la un aparat de ventilație, fără să știe că noul coronavirus îi răpise deja copiii. ULTIMA CINĂ. A murit într-un spital, conectată...
TRATAMENTUL pentru coronavirus care i-a...
ALERTĂ. Un nou studiu relevă care sunt...
ApropoTv.ro
Cumpărături „esenţiale” în timpul pandemiei Cumpărături „esenţiale” în timpul...
Reclamele adaptate perioadei de coronavirus
Alerta Sănătăţii: OMS trimite informaţii...
Go4it.ro
Aplicaţiile care nu trebuie să lipsească de pe niciun telefon în 2020! Merg şi pe iOS şi pe Android şi îţi pot salva mult timp Aplicaţiile care nu trebuie să lipsească...
Cum să îţi plăteşti facturile de la...
Dr. Ian Lipkin, EXPERT în epidemii la nivel...
ProMotor.ro
ȘOFERIȚA i-a tușit în față și l-a scuipat pe polițist. Reacția bărbatului este uimitoare ȘOFERIȚA i-a tușit în față și l-a...
Gestul care a INTRIGAT internetul. De ce...
Aceasta este cea mai BUNĂ mașină pentru...
Descopera.ro
De ce BULGARIA nu mai are morţi de CORONAVIRUS de o săptămână De ce BULGARIA nu mai are morţi de CORONAVIRUS...
EPIDEMIOLOG chinez: „Coronavirusul poate...
Un VIRUS mai fatal decât COVID-19 a apărut...
ULTIMA ORĂ
Prinţesa Maria Teresa a Spaniei, primul membru al unei Case Regale care a murit din cauza noului coronavirus

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .