Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

Betaderm, 1 mg/g, unguent

Companie: EIPICO MED SRL
Cuprins
Ce este Betaderm 1mg/g unguent şi pentru ce se utilizează?
Înainte să utilizaţi Betaderm 1mg/g unguent
Cum se utilizează Betaderm unguent
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Betaderm unguent
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Betaderm 1mg/g unguent şi pentru ce se utilizează?

Betaderm 1mg/g unguent face parte dintr-un grup de medicamente numit steroizi topici.Topic înseamnă că se aplică pe piele. Steroizii topici reduc roşeaţa şi mâncărimea ce apare în anumite afecţiuni ale pielii.

Betaderm 1mg/g unguent are un efect asupra afecţiunilor pielii precum eczemele(zone rosii supraînălţate de mici vezicule lichidiene, însoţite de o senzaţie intensă de mâncărime a pielii), psoriazis(plăci îngroşate de culoare roşie acoperite cu scuame argintii care se desprind de piele) şi dermatite (boli de piele, care se manifestă prin inflamarea acesteia şi prin mâncărimi). De asemenea poate fi folosit pentru tratamentul de scurtă durată a înţepăturilor de insecte.

sus

Înainte să utilizaţi Betaderm 1mg/g unguent

Acest unguent v-a fost prescris pentru tratarea afecţiunii de piele diagnosticată de medicul dumneavoastră.

Nu utilizaţi Betaderm 1mg/g unguent:

 • Dacă sunteţi alergic la betametazonă sau la oricare dintre componentele medicamentului
 • Dacă aveţi orice altă problemă a pielii pentru că aceasta se poate agrava. In special nu folosiţi în tratamentul acneei (boală de piele caracterizată prin apariţia, mai ales pe faţă, a unor coşuri, care adesea supurează), al acneei rozacee (roşeaţa severă a pielii pe şi în jurul nasului), al leziunilor ulcerative(răni la nivelul pielii).
 • Dacă aveţi infecţii ale pielii determinate de diverse bacterii, viruşi, fungi sau paraziţi
 • Nu se foloseşte la nivelul pleoapelor datorită riscului de apariţie a glaucomului (creşterea presiunii din interiorul ochiului)
 • Betaderm 1mg/g unguent nu trebuie aplicat copiilor sub 1 an.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Betaderm 1mg/g unguent:

 • Aplicarea îndelungată a medicamentelor de tipul Betadermului la nivelul feţei poate duce la apariţia dermatitei corticodependente şi corticosensibile (caracterizată prin subţierea pielii), cu posibilitatea de revenire a simptomatologiei după fiecare întrerupere a tratamentului. Ca urmare, se recomandă întreruperea treptată a administrării.
 • Dacă pielea dumneavoastră se suprainfectează trebuie să opriţi tratamentul
 • Nu folosiţi Betaderm cremă pe suprafeţe mari şi sub pansamente, în special la nou nascuţi şi la copii mici deoarece creşte absorbţia medicamentului şi pot să apară manifestări ale excesului de cortizon în organism precum sindromul Cushing(creştere în greutate, rotunjirea feţei şi hipertensiune arterială) sau încetinirea creşterii. Aceste manifestări dispar după întreruperea tratamentului; întreruperea bruscă a tratamentului poate determina insuficienţă corticosuprarenaliană acută(insuficienţă a secreţiei glandelor corticosuprarenale)
 • În cazul apariţiei manifestărilor de intoleranţă locală precum senzaţie de arsură sau de exacerbare a mâncărimilor, sunt necesare întreruperea tratamentului şi stabilirea cauzei.

Dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Utilizarea altor medicamente

Pentru Betaderm 1mg/g unguent nu există interacţiuni medicamentoase raportate. Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului d-voastră sau farmacistului înainte de a lua orice medicament.

Nu există date privind siguranţa administrării topice în timpul sarcinii. Acest medicament se poate utiliza în timpul sarcinii dacă este necesar.

Betaderm se poate utiliza în timpul alăptării numai dacă este absolut necesar, pentru perioade scurte şi pe suprafeţe cutanate mici.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există date clinice care să demonstreze că Betaderm 1mg/g unguent ar putea afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Betaderm unguent

Betaderm unguent conţine:

 • propilen glicol care poate cauza iritaţii ale pielii
 • alcool cetostearilic care poate cauza reactii locale cutanate( de exemplu dermatită de contact).
sus

Cum se utilizează Betaderm unguent

Utilizaţi întotdeauna Betaderm 1mg/g unguent exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Medicul dumneavoastră vă va recomanda cât de mult şi cât de des trebuie să utilizaţi Betaderm unguent

Nu trebuie să utilizaţi mai mult decât doza prescrisă.

Nu trebuie să utilizaţi Betaderm unguent pe suprafeţe mari sau pentru o perioadă lungă de timp (de exemplu aproape în fiecare zi pentru mai multe săptămâni sau luni).

Dacă leziunile pielii nu se ameliorează după 2-4 săptămâni de tratament este bine să consultaţi din nou medicul.

Dacă medicul v-a prescris Betaderm unguent pentru psoriazis trebuie să consultaţi medicul cu regularitate, acest tip de tratament având nevoie de o atentă supraveghere.

Aceast unguent se utilizează numai la nivelul pielii însă dacă în mod accidental aţi înghiţit o cantitate mică aceasta nu vă face rău.

Indicaţii pentru aplicarea unguentului

Este important să aplicaţi Betaderm 1mg/g unguent aşa cum v-a explicat medicul dumneavoastră. În cazul în care nu vi s-au dat indicaţii, administrarea se va face precum urmează: de 1-2 ori pe zi, după ce v-aţi spălat în prealabil mâinile, întindeţi uşor pe piele cantitatea corectă de unguent până când aceasta se absoarbe complet. In cazul în care nu aveţi leziuni care trebuie tratate şi la nivelul mâinilor, trebuie să vă spălaţi pe mâini şi după utilizarea unguentului. De asemenea, dacă altcineva vă ajută la aplicarea unguentului, acesta trebuie să se spele pe mâini după utilizare sau să poarte mănuşi de unică folosinţă.

Atunci când observaţi că leziunile tratate încep să se vindece, puteţi folosi unguentul mai rar.

 1. Spălaţi-vă mâinile.
 2. întindeţi uşor pe piele cantitatea corectă de unguent până când aceasta se absoarbe complet.. Puteţi măsura cât de mult Betaderm unguent folosiţi utilizând vârful degetului. Aceasta imagine prezinta o unitate "vârf de deget".

3. Dacă nu trebuie să se aplice unguentul pe mâini ca o parte din tratament, spălaţi-vă din nou după folosirea unguentului. Pentru un adult Veţi constata că:

 • două unităţi "vârf de deget" de cremă vor acoperi ambele mâini sau laba piciorului
 • trei unităţi "vârf de deget" de cremă vor acoperi un braţ
 • şase unităţi "vârf de deget" de cremă vor acoperi un picior
 • paisprezece unităţi "vârf de deget" de cremă vor acoperi partea din faţă şi din spate a trunchiului. Nu vă faceţi griji dacă aveţi nevoie de un pic mai mult sau un pic mai puţin decât această cantitate. Este doar un ghid.

Pentru un copil

 • Betaderm unguent nu trebuie aplicat copiilor sub 1 an.
 • Cu cât este mai mic copilul cu atât cantitatea de unguent folosită va fi mai mică.
 • Un copil de 4 ani are nevoie de aproximativ o treime din cantitatea pentru adulţi.
 • Durata tratamentului la copii nu ar trebui în mod normal să depăşească mai mult de 5 zile decât dacă v-a prescris medicul d-voastră o durată mai îndelungată.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Betaderm 1mg/g unguent

Este important să respectaţi doza recomandată. Dacă în mod accidental aţi utilizat o doză mai mare decât cea recomandată, nu vă impacientaţi.

Dacă încetaţi să utilizaţi Betaderm unguent

In unele cazuri se recomandă întreruperea treptată a administrării (vezi pct.,,Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Betaderm unguent")

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Când şi cum se termină tratamentul cu Betaderm unguent

Medicul dumneavoastră va decide când se va opri tratamentul. Pentru unele afecţiuni (psoriazis, dermatita atopică, lichenificare etc) este necesară întreruperea treptată a tratamentului. Aceasta se poate realiza prin scăderea treptată a numărului de administrări şi/sau prin utilizarea corticoizilor cu potenţă mai mică.

întreruperea bruscă a tratamentului poate determina insuficienţa corticosuprarenaliană acută.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs adresaţi-vă medicului d-voastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Betaderm unguent poate provoca reacţii adverse cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului sau farmacistului dumneavoastră. Încetaţi să utilizaţi Betaderm unguent şi anunţaţi medicul cât mai curând posibil dacă:

 • Starea pielii dumneavoastră se înrăutăţeşte sau pielea se umflă în timpul tratamentului.Este posibil să fiţi alergic la Betaderm unguent, să aveţi o infecţie sau să aveţi nevoie de alt tratament
 • Dacă aveţi psoriazis pot să apară pe piele umflături cu puroi.Acest lucru se întâmplă foarte rar în cursul tratamentului şi este cunoscut ca psoriazis pustulos.

Alte efecte adverse pe care le puteţi avea în timpul tratamentului cu Betaderm unguent sunt:

Frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi)

 • arsuri, iritaţii şi mâncărimi pe locul unde a fost aplicată crema

Efecte adverse care apar dacă utilizaţi Betaderm unguent pentru o perioadă mai lungă de timp, dacă aplicaţi o cantitate mai mare decât cea corectă sau folosiţi crema sub un pansament:

Foarte  rare (care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi)

 • pot să apară striuri
 • se poate observa o evidenţiere a venelor de la suprafaţa pielii
 • pot să apară modificări în creşterea părului şi culoarea pielii
 • subţierea pielii care devine mai sensibilă
 • creştere în greutate, rotunjirea feţei şi hipertensiune arterială
 • infecţii secundare
 • dermatită periorală (puncte roşii pruriginoase în jurul gurii).
 • întârzierea cicatrizării plăgilor atone, escarelor, ulcerelor de gambă

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului sau farmacistului d-voastră.

Betaderm unguent conţine: - propilen glicol care poate cauza iritaţii ale pielii

 • alcool cetostearilic care poate cauza reactii locale cutanate( de exemplu dermatită de contact).
sus

Cum se păstrează Betaderm unguent

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Betaderm unguent după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Betaderm unguent

Betaderm unguent conţine

 • substanţa activă este betametazonă 1 mg sub formă de 17-valerat de betametazonă 1,21mg
 • excipienţi: Ceară albă, parafină solidă, alcool cetostearilic, vaselină albă, propilenglicol Cum arată Betaderm unguent şi ce conţine ambalajul

Unguent omogen, de culoare albă până la galben deschis.

Fiecare cutie din carton conţine 1 tub de 20 g de Betaderm 1mg/g unguent.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

EIPICO MED SRL

B-dul Unirii nr.6, Bl. 8C sc.1, ap 9

Sector 4, Bucureşti

România

 

Responsabil cu eliberarea seriilor

FELSIN Farm. SRL

Bd. Ion Mihalache nr.11, sector 1

Bucureşti

România

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2011

 

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Gemeni Gemeni 22 mai - 21 iunie

Cineva va interveni în planurile dumneavoastră şi acest lucru vă va enerva, dar nu este cazul să vă manifestaţi supărarea. Încercaţi să discutaţi nemulţumirile dumneavoastră cu persoana...citește mai departe

×

Gandul.ro
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul poate fi transmis și așa Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul...
Dezvăluiri incredibile! Cine este mama...
CORONAVIRUS. Nu gura este poarta de intrare...
ApropoTv.ro
Există vreo modalitate sigură de socializare în timpul pandemiei? Există vreo modalitate sigură de socializare...
Marilyn Monroe cântând “Happy Birthday,...
Ben Affleck şi Ricky Martin, protagonişti...
Go4it.ro
A mers la lift după carantină și a crezut că nu vede bine. Este uluitor ce a gasit in partea de jos FOTO, VIDEO A mers la lift după carantină și a crezut...
A luat telefonul soțului pentru a folosi...
A stat mult cu căștile în urechi și...
ProMotor.ro
Cum arată un conflict în trafic la Moscova. Și-au scos puștile de asalt KALASHNIKOV și au început să tragă în tot ce mișcă Cum arată un conflict în trafic la Moscova....
Ce este și cum funcționează cutia de...
Un bărbat şi-a urmărit soţia cu o dronă....
Descopera.ro
S-a uitat la acest FILM pentru adulţi timp de două ore. Ceva ŞOCANT s-a întâmplat apoi S-a uitat la acest FILM pentru adulţi timp...
LOCUL în care şi-ar dori să ajungă toţi...
De ce TREBUIE să FACI sex foarte des. O...
ULTIMA ORĂ
A mers la lift după carantină și a crezut că nu vede bine. Este uluitor ce a gasit in partea de jos FOTO, VIDEO

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .