ACTOVEGIN 5%, unguent, 5%

Substanță activa
hemoderivat deproteinizat din sânge de viţel
Clasa ATC
D03AXN
Format
unguent
Afecțiuni
plăgi, inflamaţii cutanate, arsuri solare, escoriaţii, arsuri, regenerări tisulare după arsuri, ulcere torpide de diverse etiologii
Producător
Nycomed Austria GmbH
Acțiune terapeutică
cicatrizant, imbunatateste utilizarea oxigenului, favorizeaza aportul nutritiv sporit la nivel celular

Compoziţie

1 g unguent conţine hemoderivat deproteinizat din sânge de viţel sub formă de soluţie concentrată 0,05 ml (exprimat în substanţă uscată 2 mg) şi excipienţi: vaselină albă, alcool cetilic, colesterol, parahidroxibenzoat de metil, parahidroxibenzoat de propil, apă purificată.

Grupa farmacoterapeutică

Indicaţii terapeutice

  • Tratamentul plăgilor sau inflamaţiilor cutanate sau ale mucoaselor, cum sunt arsurile solare, plăgile/leziunile cutanate minore (de exemplu incizii, ragade), escoriaţiile, arsurile.
  • Facilitarea regenerării tisulare după arsuri sau leziuni determinate de contactul cu lichide fierbinţi.
  • Profilaxia şi tratamentul reacţiilor de iradiere sau a altor leziuni cutanate sau mucoase determinate de factori termici sau chimici.
  • Profilaxia şi tratamentul ulcerului varicos şi al altor ulcere torpide.
  • Profilaxia şi tratamentul escarelor de decubit.
  • Tratamentul proceselor nesupurative.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la hemoderivat deproteinizat din sânge de viţel sau la oricare dintre excipienţii produsului.

Precauţii

Deoarece Actovegin 5% conţine parahidroxibenzoat de metil şi parahidroxibenzoat de propil, poate determina reacţii alergice (posibil întârziate).

Interacţiuni

Nu se cunosc.

Atenţionări speciale

Nu sunt necesare precauţii speciale.

Sarcina şi alăptarea

Utilizarea unguentului Actovegin 5% la om nu a evidenţiat efecte negative asupra mamei sau fătului. Totuşi, avantajele terapeutice ale unguentului Actovegin 5% trebuie apreciate având în vedere eventuale riscuri pentru făt.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Actovegin 5% nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare

Unguentul Actovegin 5% se aplică pe tegumente şi mucoase.

În tratamentul ulcerelor de diverse etiologii şi al altor leziuni trofice în faza de epitelizare se aplică unguent Actovegin 5% în strat subţire, în ultima etapă a „tratamentului în trei etape” (după tratamentul cu gel Actovegin 20% şi cremă Actovegin 5%).

Pentru profilaxia escarelor de decubit, unguentul Actovegin 5% se aplică în strat subţire şi se masează uşor, pe zonele de risc.

Pentru profilaxia reacţiilor de iradiere, unguentul Actovegin 5% se aplică în strat subţire după radioterapie şi în intervalele dintre iradieri.

Se recomandă ca tratamentul plăgilor din ţesuturi cu capacitate de regenerare diminuată să fie asociat cu Actovegin soluţie injectabilă.

Supradozaj

Nu sunt disponibile date.

Reacţii adverse

În cazuri rare, pacienţii atopici pot dezvolta reacţii cutanate alergice.

Informatii suplimentare

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un tub din aluminiu a 20 g unguent Cutie cu un tub din aluminiu a 30 g unguent. Cutie cu un tub din aluminiu a 50 g unguent

Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă

Nycomed Austria GmbH

Peter Strasse 25, A-4020 Linz, Austria

Producător

Nycomed Austria GmbH, Austria

Data ultimei verificări a prospectului Iunie 2005

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?