Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402): o viziune duală a performanței (P)

  • Publicat:
Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402): o viziune duală a performanței (P)

De la prima generație de laptopuri cu doua ecrane, ASUS a reușit să aducă o serie de îmbunătățiri acestor modele inovatoare, iar noul Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) se remarcă în premieră cu un ecran principal OLED cu rezoluție 2.8K, un aspect înalt 16:10, gândit special pentru creatori, o rată de împrospătare a imaginii fluidă la 120 Hz și un timp de răspuns surprinzător de mic, 0.2 milisecunde, pentru imagini în mișcare fără întreruperi.

Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) este un laptop care a fost proiectat de la bun început ținând cont de nevoile creatorilor și pentru cei care nu lucrează mereu de la birou, oferind un spațiu de lucru echivalent cu cel disponibil în cazul unui sistem desktop, fără compromisuri la capitolul performanță, un model foarte capabil ce poate finaliza și cele mai dificile fluxuri de lucru.

Piesa centrală: un display OLED care afișează imagini fluide la 120 Hz

Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) include nu unul, ci două ecrane cu caracteristici de top foarte asemănătoare. Spunem acest lucru pentru că afișajul principal OLED și cel secundar ScreenPad Plus împart toate caracteristicile importante: ambele rulează fluid la 120 Hz, oferă o rezoluție nativă ridicată 2.8K, pot afișa complet popularul spațiu de culoare DCI-P3 și sunt validate PANTONE din fabrică pentru a asigura o acuratețe ridicată a culorilor.

Afișajul principal are o diagonală de 14.5 inch are și un aspect 16:10, foarte compact, oferind, totodată, aceeași suprafață de lucru cu a unui laptop cu ecran de 15.6. În plus, afișajul este certificat Dolby Vision datorită excepționalului panou OLED care a primit cea mai importantă certificare HDR pentru un panou OLED: VESA DisplayHDR 500 True Black, lucru posibil datorită luminozității maxime ce depășește lejer 550 niți. Pentru că ne referim la un ecran ASUS OLED, acesta este certificat separat și de institutul TUV Rheinland, lucru care garantează emisii foarte scăzute de lumină albastră dăunătoare ochilor și, bineînțeles, somnului.

Contrastul superb de 1.000.000:1 și timpul de răspuns care măsoară 0.2 ms în cazul afișajului principal OLED îți vor permite să percepi chiar și cele mai fine detalii în timpul scenelor în mișcare și chiar în situațiile simple, în care nu faci altceva decât să derulezi textul într-o pagină web.

ScreenPad Plus: fluxuri de lucru pe care le poți personaliza după bunul plac

În continuarea ecranului principal, Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) dispune de un ecran secundar ScreenPad Plus, într-o nouă variantă care a fost actualizată, cu un nou sistem de îmbinare mecanică care poate crea acum un spațiu vizual neîntrerupt datorită înclinării optime a acestuia și diagonalei de 12.7 inch care acoperă toată lățimea șasiului. Caracteristicile principale ale acestui ecran îl fac imposibil de diferențiat de afișajul principal: rezoluție ridicată 2.8K, rată de împrospătare rapidă de 120 Hz și luminozitate ridicată de 500 niți.

ScreenPad Plus poate fi controlat nu doar din tastatură și mouse, ci și tactil, la fel ca și afișajul principal. Tot ca acesta ScreenPad Plus afișează culori foarte precise, putând fi configurat în detaliu pentru fluxuri de creativitate personalizate adaptate propriului tău stil de a lucra cu ajutorul Panoului de Control. Acesta este cea mai importantă componentă a aplicației ScreenXpert 3.

Panoul de Control este foarte personalizabil și permite controlul intuitiv, precis, rapid al uneltelor din aplicațiile compatibile prin utilizarea completă a spațiului celor două ecrane. Panoul de control poate fi utilizat în prezent împreună cu Adobe Photoshop, Illustrator, Lightroom Classic, Premiere Pro și After Effects, însă multe alte aplicații populare se află deja în lucru, cu suport așteptat foarte curând.

Performanță pentru orice situație, disponibilă în orice moment

Componentele de ultimă generație ale laptopului Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) sunt suficient de puternice pentru a putea aborda fluxuri de lucru care erau imposibile acum câțiva ani pe un laptop atât de compact. Ca să îți faci o idee despre puterea disponibilă, în configurația de top primești un procesor Intel Core i9-12900H din generația a 12-a și o placă video NVIDIA GeForce RTX 3050Ti cu TDP maxim total de 85 Wați.

Utilizarea componentelor de un asemenea calibru necesită bineînțeles și un sistem de răcire performant. Acesta este compus partial din Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra), un mecanism simplu dar extrem de ingenios care îmbunătățește răcirea și ergonomia prin înălțarea și înclinarea simultană a ecranului ScreenPad Plus la un unghi de 12 grade pentru a mări fluxul de aer rece care ajunge la componente 38%.

De răcirea propriu directă a componentelor laptopului Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) este responsabil ASUS IceCool, un sistem compus din două ventilatoare de 12 V cu 93 și 97 de lame subțiri, curbate, și un radiator cu lamele fine, străbătut de două conducte de căldură de 8mm grosime. Lucrând împreună, cele două subansambluri sunt capabile să răcească componentele în timp ce păstrează un nivel acustic scăzut, măsurat la doar 28 dB în modul Whisper.

Noul Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) este disponibil și poate fi comandat direct din eShop ASUS România.

La final îți semnalăm următorul lucru: dacă decizi să participi în campania Părerea ta contează care are loc tot în această perioadă, este necesar să publici o simplă recenzie de utilizare a noului tău laptop ASUS de cel puțin 200 de caractere pe oricare dintre platformele participante și vei primi gratuit, în mod automat, un an de extra garanție pentru produsului tău.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân