Vindeca-ti sufletul

Cel mai mare obstacol in calea relatiilor intime sunt ranile si tradarile nerezolvate din copilarie si experientele relationale negative.
  • Publicat:
Vindeca-ti sufletul
Vindeca-ti sufletul

Multe femei isi doresc sa aiba o relatie profunda cu un barbat, dar nu reusesc sa o sustina.  Ele pot avea succes in alte domenii, dar crearea unei relatii statornice ramane o problema evaziva. Ce le impiedica pe femei sa aiba ceea ce isi doresc?

Exista mai multi factori, dar toti se leaga de acelasi fir. Cel mai mare obstacol in calea relatiilor intime sunt ranile si tradarile nerezolvate din copilarie si experientele relationale negative.

Sabloanele tale sunt create in functie de primele relatii pe care le-ai avut. Poate ca ai plecat din casa parintilor de multa vreme, dar relatiile cu parintii raman imprimate in minte pana cand colturile aspre sunt slefuite de experiente noi si pozitive.

Modelul negativ de relatie
Din pacate, s-ar putea sa traiesti cu aceleasi modele toata viata, nedandu-ti niciodata sansa sa traiesti noi experiente pozitive. Astfel, te privezi de puterea interioara, crezand ca oricine altcineva iti va provoca aceeasi suferinta.

Asa ca pui capat relatiilor si schimbi partenerii, sperand ca lucrurile vor sta diferit data viitoare. Dar tu esti aceeasi si, prin urmare, atragi exact acelasi tip de barbati si creezi aceleasi situatii. La un moment dat, s-ar putea chiar sa renunti sa mai crezi ca vei gasi vreodata un barbat in care sa poti avea incredere.

Dorinta ta de intimitate indica faptul ca vrei un partener, dar te simti prea vulnerabila pentru a crea posibilitatea de a fi ranita din nou. Siguranta si controlul asupra starii de singuratate sau distanta emotionala fata de partener te tin izolata chiar si atunci cand isi doresti foarte mult o relatie. Daca nu ai avut niciodata o relatie deplina, de incredere, este o adevarata provocare sa crezi ca ea este posibila.

Neavand parte niciodata de aprecierea de care ai nevoie pentru a te simti increzatoare, iti protejezi cele mai frumoase si mai tandre parti din tine. Doar cu o jumatate de inima deschisa, atragi barbati nedisponibili care se potrivesc ambivalentei tale. Acest lucru reafirma convingerea ca nu exista barbati “buni”, asa ca te infranezi si mai mult.

Cum poate fi spart acest ciclu auto-destructiv? 
Este nevoie de incredere si de multi pasi mici pentru a construi incet o baza solida. Poti incepe prin a fi dispusa sa intalnesti si sa te apropii de barbati disponibili in cel mai sigur mod posibil – prin prietenie. Poate ca petrecand timp cu un barbat-prieten, vei deschide usa catre increderea intr-un partener.

 

Multe femei cred ca sunt pregatite si disponibile, cand ele de fapt nu sunt. Intelectual, inteleg relatiile si ar putea sa stie de ce este nevoie pentru a crea o relatie sanatoasa, dar ele sunt, de fapt, deconectate de la propriile experiente.

Respiratia lor este superficiala, corpurile lor sunt incordate, nici o miscare nu este permisa, pentru ca altfel s-ar deschide usa ce tine inchisa durerea care are nevoie de tandrete si atentie.

Si totusi, aceasta este usa spre libertate. Libertatea de a experimenta atat placere, cat si durere, libertatea de a fi complet vie in corpul tau. Atunci poti experimenta relatii la toate nivelurile: fizic, spiritual, intelectual si emotional.

Sa ai incredere in cineva inseamna sa cedezi, sa renunti la unele masuri de control. Iar pentru a renunta la masurile de control, ai nevoie sa stii ca esti in siguranta si ai incredere in tine sa-ti stabilesti limite corespunzatoare.

Renunta la trecut
Consuma-ti dezamagirile din trecut si lasa-ti inima ranita deschisa. Fii acolo pentru tine, indiferent cum te simti si inceteaza sa pretinzi ca ti-e bine. Lasa-ti garda jos si vindeca-te prin dragoste, acceptand pe altcineva care te vrea complet. Nu te mai feri din calea iubirii.

Iubeste-te pe tine

Decide-te sa faci loc pentru un nou barbat care sa intre in spatiul tau sacru. Acest lucru presupune sa crezi ca poti avea ce nu ai mai avut pana acum. Si inseamna sa te vezi si sa te apreciezi cu adevarat. Inseamna sa te expui si sa te increzi in propriile perceptii.

Inseamna ca trebuie sa stabilesti limite pentru oricine iti invadeaza spatiul. Inseamna sa te adori ca pe o zeita si sa atragi un barbat care sa faca acelasi lucru.

Femeile atractive sunt cele radioase si deschise ca niste flori, care emana viata. Miroase, gusta si simte viata cu fiecare clipa. Lasa femeia puternica din tine sa fie vazuta si apreciata.

Stabileste-ti propriile standarde pentru cum sa fii tratata – pentru ca esti inteleapta si puternica, nu pentru ca esti speriata si vulnerabila.

Intra pe forum si vorbeste despre relatia ta!

Citeste si Ce fel de dragoste creste apetitul sexual?
                 Ghid de supravietuire printre vampiri

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nu poti da timpul inapoi. Sau poti?!
Nu poti da timpul inapoi. Sau poti?!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”