What’s up, Kate?

Kate Moss este copilul teribil al modei. Popularitatea ei a depasit de mult granitele universului sau profesional. Este muza pentru creatorii de moda si diversi alti artisti, mana cereasca pentru revistele de femei (care ii lauda stilul perfect) si pentru
  • Publicat:
What's up, Kate?
What's up, Kate?

Cand Daily Mirror a publicat pe prima pagina poza cu Kate prizand cocaina, in septembrie anul trecut, mass-media britanice s-au cutremurat. Ziarele s-au aruncat asupra subiectului cu ferocitatea lor recunoscuta, si controversa inconjura inca o data numele lui Kate Moss, renumita pentru pasiunile sale deocheate, precum baietii rai si petrecerile pana dimineata, stropite generos cu alcool. S-a crezut atunci ca englezoaica a ajuns la sfarsit de cariera, mai ales ca Chanel, H&M si Burberry au anuntat destul de rapid ca rup contractele pe care le aveau in derulare cu ea.

Kate si-a cerut scuze public, s-a internat la o clinica de dezintoxicare din Arizona, SUA, si a disparut o vreme din viata publica. Sustinuta de numeroase celebritati (Sharon Stone, Naomi Campbell, Johnny Depp, Alexander McQueen, care a aparut pe podiumul de prezentare purtand un tricou pe care scria „We love You, Kate”), a revenit destul de curand la munca si, in noiembrie 2005, participa deja la o sedinta foto pentru Roberto Cavalli. In decembrie, editia franceza a revistei „Vogue“ ii dedica un numar special, iar in vara acestui an, Burberry a revenit asupra deciziei si a ales-o din nou pe Kate drept imaginea sa. Una peste alta, englezoaica castiga acum mai multi bani decat inainte de scandal, veniturile ei din 2006 depasind, potrivit site-ului wikipedia.org, 35 de milioane de dolari.

Kate, o adevarata profesionista
Probabil ca, in locul lui Kate Moss, nici un alt model nu ar fi putut trece asa usor peste un scandal de o asemenea amploare. Insa Kate este unica. „Peste tot in lume, ea este simbolul culturii tinere, al libertatii”, spunea Fabien Baron, directorul creativ de la „Vogue“ Franta, in numarul din decembrie 2005, despre modelul englez. „Face ce vrea, se duce oriunde pofteste si nu-i pasa de ce zic ceilalti. De asta o iubesc oamenii. Nu este un simplu model. Este un idol popular.”

Kate a impresionat-o cu puterea ei de munca (dar si cu talentul de dansatoare) pe Sofia Coppola, care a filmat-o pentru videoclipul „I Just Don’t Know What to Do With Myself” al celor de la White Stripes. A fost de un profesionalism desavarsit cand i-a pozat in 2002 lui Lucien Freud, unul dintre cei mai mari artisti contemporani englezi, recunoscut pentru exigenta fata de modelele sale. Tabloul, care o infatiseaza pe Kate goala si insarcinata, s-a vandut ulterior la Christie’s pentru o suma de peste 5,7 milioane de euro. Alexander McQueen o lauda pentru faptul ca niciodata, la vreo sedinta foto sau la vreo prezentare de moda, nu a avut capricii de diva. In 2003, a inregistrat cu Bobby Gillespie o varianta a clasicului „Some Velvet Morning”, pentru un album al trupei acestuia, „Primal Scream“.

Ronnie Wood, de la Rolling Stones, spune despre ea ca este DJ-ul lui favorit si ca are un gust incredibil pentru muzica. Si pentru haine la fel, ar putea jura cu mana pe inima toti stilistii din lumea asta. Orice ar purta, nici o combinatie nu da gres niciodata. Alegerile sale dau tonul pentru ceea ce va fi la moda in sezoanele urmatoare. Ea a reaprins pasiunea pentru balerini, pentru blugii pe picior, pentru fustele mini si veste. Tot Kate este responsabila pentru recenta aparitie pe catwalk a ghetelor pana la glezna. De altfel, in numarul din septembrie al revistei americane „Vanity Fair“, Kate (pusa pe coperta – a facut peste 300 de coperte in cariera sa) a fost numita vedeta cea mai stilata din lume.

Fata Calvin Klein
Kate Moss este incontestabil frumoasa. Insa este departe de a fi perfecta: nu-i asa de inalta ca celelalte modele (are un pic sub 1,70 m), dintii nu ii sunt drepti, are picioare putin cracanate, pete rosii pe fata si o multime de alunite pe corp. De altfel, atunci cand a inceput sa lucreze in bransa, la inceputul anilor ’90 (a fost descoperita la 14 ani, pe aeroportul JFK din New York), a provocat o revolutie. Intr-o perioada in care reginele catwalk-ului erau Naomi Campbell, Cindy Crawford si Claudia Schiffer, femei de o frumusete intimidanta, Kate era un adevarat antimodel, cu corp androgin si fata inocenta, insa cu o naturalete binevenita.

Privita initial cu reticenta de editorii revistelor de moda, Kate a cunoscut un succes ametitor dupa ce a fost aleasa de Calvin Klein pentru a face reclama blugilor sai. In aceeasi perioada, a inceput sa fie acuzata ca, fiind atat de slaba, da un exemplu prost adolescentelor, care ajung anorexice din dorinta de a fi ca ea. Au trecut de-atunci 15 ani si Kate Moss exercita aceeasi fascinatie dintotdeauna asupra profesionistilor din bransa si asupra publicului, desi intre timp a implinit 32 de ani si a devenit mama unei fetite, in 2002. Chipul ei sfideaza parca timpul si nici un rid nu strica armonia unei fete care a cunoscut totusi destule nopti nedormite. Se pare ca rebela Kate nu si-a spus inca ultimul cuvant.

Sexy motherhood

In octombrie 2002, Kate Moss a nascut o fetita, Lila Grace, rodul iubirii dintre ea si editorul Jefferson Hack. Cei doi se intalnisera in 2000, atunci cand Hack a intervievat-o pe Kate. Perioada pe care au petrecut-o impreuna a fost una relativ linistita pentru top-model, fara scandaluri sau petreceri zgomotoase. Kate si Jefferson s-au despartit in martie 2004, dar au ramas prieteni si el a ajutat-o in timpul scandalului cu cocaina, declarand ca frumoasa Kate a fost mereu o mama devotata.

Dark Kate

Kate Moss n-a fost niciodata usa de biserica. De altfel, aerul ei rebel, atitudinea mai degraba de vedeta rock’n’roll, decat de top-model, care petrece pana cade din picioare, constituie unul dintre motivele pentru care presa de scandal britanica este asa de obsedata de Kate. Aceasta a recunoscut ca, in anii ’90, a urcat de nenumarate ori beata pe catwalk. Numeroase fotografii de la petreceri sau din culisele show-urilor de moda o arata cu tigara intr-o mana si cu paharul cu alcool in cealalta. Este celebru episodul in care ea si Johnny Depp, iubitul ei intre 1994-1998, au distrus o camera de hotel intr-o cearta ingrozitoare. Nici unul nu era, se pare, prea treaz.

Suspiciunile ca se drogheaza existau cu mult inainte ca englezoaica sa fie impreuna cu rockerul Pete Doherty. Acesta, consumator inrait de droguri si client vechi al politiei, a avut o influenta negativa asupra lui Kate, care s-a certat din cauza lui si cu Sadie Frost, una dintre cele mai bune prietene ale sale. In vara lui 2005, chiar inainte de marele scandal, Moss castigase in instanta un proces impotriva ziarului „Sunday Mirror“, care publicase stirea ca, in iunie 2001, la Barcelona, Kate intrase in coma din cauza unei supradoze. Aceasta explica poate de ce toata presa britanica a aruncat cu pietre in cel mai bun model al Angliei.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Felicitari pentru promovare!
Felicitari pentru promovare!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”