What’s up, Janet?

In mai anul acesta, Janet Jackson a implinit 40 de ani. Pe care nu-i arata deloc, aparand recent pe coperta revistei americane „Us Weekly”. Cu un abdomen perfect, o talie de sirena si acelasi zambet fermecator, cea mai mica membra a clanului J
  • Publicat:
What's up, Janet?
What's up, Janet?

27 de kilograme in patru luni. Atat a slabit Janet Jackson din februarie pana in iunie 2006. Si, desi isprava aceasta nu prea intruneste acordul nutritionistilor din cauza masurilor drastice la care este suspus organismul, nu poti sa n-o admiri pe artista pentru vointa ei. E adevarat, a fost ajutata de o armata de oameni si era si sub presiunea sefilor de la casa ei de discuri. Janet a negat, dar se pare ca ei ar fi fost cei care, amintindu-i ca are de promovat un album in septembrie si ca sunt in joc milioane bune de dolari, i-au cerut in februarie sa revina urgent la silueta din vremurile bune. Cantareata s-a conformat, apoi a profitat la maximum de reusita ei, fotografiile si declaratiile ei aparand in mai toate revistele de celebritati. Mai mult, numarul din „Us Weekly” in care Janet a vorbit despre secretele dietei sale s-a vandut ca painea calda, doborand recordul de vanzari al revistei.

Mezina cu stea in frunte
Cea mai mica dintre cei noua copii Jackson isi dorea sa fie jocheu cand era doar o pustoaica! Cand a mai crescut un pic, a cochetat cu actoria si s-a apucat de muzica doar la insistentele tatalui ei. A dat lovitura in 1986 cu cel de-al treilea album al sau, „Control”, care a vandut 8 milioane de copii si pentru care a fost nominalizata la Grammy. Fire rebela, dorindu-si sa fie recunoscuta doar pentru meritele proprii, a facut un pas urias spre independenta cand si-a concediat tatal din postul de manager. De atunci a mai lansat sase albume si nici unul nu a trecut neobservat. Cantecele ei au fost intotdeauna sustinute de videoclipuri dinamice, in care Janet isi arata talentul de dansatoare incredibila, capitol la care l-a batut de mult pe fratele ei, Michael, fenomenul muzical al anilor ’80.

Inainte chiar ca acesta sa-si distruga cariera cu o serie de gesturi aberante, Janet il intrecuse si la capitolul bani: in 1996, semnase un nou contract cu compania Virgin, pentru suma de 80 de milioane de dolari, devenind cantareata cel mai bine platita a tuturor timpurilor (la acea vreme). Dupa ce s-a reinventat pe la mijlocul anilor ’90, Janet s-a transformat intr-una dintre cele mai sexy artiste ale lumii, prezenta in mod constant in topurile cu cele mai dorite femei (desi revistele de moda nu o au in mod special la suflet pentru felul in care se imbraca). Pe langa toate acestea, mezina Jacksonilor mai detine un record in randul rudelor sale: este singura dintre ei care a fost nominalizata la Oscar! S-a intamplat in 1994, in calitate de co-autor al cantecului „Again” de pe coloana sonora a filmului „Poetic Justice”.

Planul de bataie
Cand i-a fost clar ca nu poate sa faca filmul „Tennessee”, Janet avea 80 de kilograme si incepuse sa se simta ciudat in propria piele. „Soldurile mi se latisera considerabil si aveam o burta mare. Mi-era greu sa fac lucrurile pe care le faci in mod obisnuit. Ma dureau uneori gleznele. Unele inele nu-mi mai intrau pe degete, iar ceasurile erau prea mici pentru incheietura, asa ca am renuntat la bijuterii”, a declarat ea pentru „Us Weekly”. Procesul de ingrasare nu fusese deloc dificil (ok, ne-am imaginat si noi asta!), artista mancand dupa pofta inimii orice.

Dar acum trebuia sa piarda rapid cel putin 25 de kilograme. Pentru aceasta, a apelat la profesionisti, adica la firma nutritionistului David Allen, care i-a trimis mancare acasa, si la antrenorul Tony Martinez, cu care mai lucrase anterior. Procesul a fost unul dificil – „brutal”, dupa cum declara cantareata pentru un radio britanic. Janet a fost nevoita sa renunte la mancarurile favorite (paste si dulciuri), n-a mai mancat in oras si l-a urmat ascultatoare pe Tony Martinez peste tot, desi uraste din toata inima sa faca exercitii.

Adio, junk food!
Cat priveste alimentatia, Janet a trecut la dieta si a apelat la serviciile nutritionistului David Allen. Acesta a creat o companie care trimite mancare acasa persoanelor interesate sa slabeasca, pentru 40 de dolari pe zi. Este vorba de meniuri diverse si sanatoase, impartite in patru portii, care nu depasesc in total 1.450 de calorii pe zi. Iata regulile pe care le-a respectat vedeta: Aveti grija la portii. Portiile primite de Janet erau mici, dar suficiente pentru a potoli foamea. Manca regulat. „Eu am tendita de a sari peste mese”, marturisea artista revistei Us Weekly, „ceea ce nu e bine. In cazul asta, organismul are tendinta de a pastra grasimea”. Dormi suficient. Somnul este foarte important in timpul dietei, lipsa lui creste apetitul. Fara junk food, adica fara dulciuri, faina, alcool, bauturi gazoase, in schimb cel putin doi litri de apa pe zi.

Fara sport nu se poate
Cum un corp frumos nu se poate obtine fara sport, diva a apelat din nou la serviciile lui Tony Martinez, antrenorul ei de noua ani, avand incredere in el, ca acesta o va tari afara din pat atunci cand psihicul ei nu va fi suficient de puternic. Ceea ce s-a si intamplat in cateva ocazii. Tony a creat pentru Janet un set de exercitii pentru o saptamana intreaga: de doua ori pe saptamana exercitii pentru picioare si pentru partea de sus a corpului, exercitii pentru abdomen de trei ori pe saptamana si de cinci-sase ori pe saptamana exercitii cardio (kickboxing, baschet, tenis, baseball, saritul coardei si alergari).

Pentru a o motiva pe Janet si pentru a mentine eficienta exercitiilor, Tony are cateva principii: Schimba programul de sport in fiecare zi, astfel incat corpul sa nu se obisnuiasca cu un anume set de exercitii. Janet a facut de toate, de la alergat la box. Distreaza-te! Janet punea poza lui Tony pe o minge si apoi o lovea cu manusile de box. Atentie la ceas! E bine ca sedintele de cardio sa aiba 45 de minute pentru ca abia dupa primele 20 de minute incepe organismul sa arda grasimi. Ridica stacheta. Dupa ce Janet facea 30 de repetari ale unui exercitiu, Tony o punea sa munceasca in continuare, pretextand ca nu le-a facut bine initial.

Are gene bune
De-a lungul carierei sale, greutatea lui Janet (aici fotografiata in februarie 2005,
intr-una din perioada ei „heavy”) a fluctuat de mai multe ori. De fiecare data insa, vedeta si-a revenit rapid si relativ usor, pentru ca, zice ea, „am gene bune”. Dar in primavara acestui an, dupa doua luni de regim, n-a mai slabit deloc o perioada. „M-am panicat, am crezut ca asta e, corpul meu a imbatranit”. Insa Janet a perseverat si rezultatele nu s-au lasat asteptate.

Se marita Janet?

Insasi Janet s-a declarat uimita de cat de bine arata, avand pe ea doar acel bikini minuscul si topul roz, pe coperta de la Us Weekly. „Dumnezeule, chiar se vede diferenta”, ar fi zis artista, care repeta de cate ori are ocazia ca detesta sa se antreneze. In tot acest timp, Janet a fost sustinuta de iubitul ei, producatorul si cantaretul Jermaine Dupri (34 de ani), cu care este impreuna de cinci ani. „Nu s-a purtat niciodata diferit fata de mine.

Eu eram jenata, dar el se uita la mine si imi zambea si imi spunea ca ma iubeste. Pentru asta ii multumesc”, povesteste Janet. Recent, presa americana a relatat ca Jermaine ar fi spus unor prieteni ca perechea vrea sa se insoare pana la sfarsitul lui septembrie. Aflata in Germania pentru a-si promova ultimul album, „20 Years Old”, Janet a declarat ca a fost doar o gluma. Ulterior, intr-un interviu dat pentru un post de radio englez, a mentionat: „L-am auzit spunand ceva despre faptul ca ne casatorim pe 26 septembrie. Atunci iese pe piata albumul. Nu stiu. Toata lumea ma intreaba despre asta. Daca e menit sa se intample, se va intampla”.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Imi plac mult povestile
Imi plac mult povestile
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”