Vedete iubitoare de animale mai…exotice

Nu mai vor să aibă grijă doar de un câine sau de o pisicuţă. Câteva staruri s-au gândit că ar trebui să participe şi la îngrijirea unor animale mari, frumoase şi, evident, costisitoare. Aşa că au angajat oameni, au construit ţarcuri, doar ca să poată vizita, spre exemplu, un struţ. Şi astfel susţin diversitatea!
  • Publicat:

Nu mai vor să aibă grijă doar de un câine sau de o pisicuţă. Câteva staruri s-au gândit că ar trebui să participe şi la îngrijirea unor animale mari, frumoase şi, evident, costisitoare. Aşa că au angajat oameni, au construit ţarcuri, doar ca să poată vizita, spre exemplu, un struţ. Şi astfel susţin diversitatea!

15.000 de dolari pentru lei

Christina Hendricks este cea căreia i-a venit ideea că o vizită în Africa trebuie însoţită şi de acte caritabile. Aşa că participă cu sume substanţiale la o rezervaţie de lei din Africa de Sud. ‘’Au nevoie cu adevărat de resurse ca să se înmulţească în mediul natural, dar controlat. Altfel, în câţiva zeci de ani nu se ştie dacă vom mai vedea lei. Poate doar în documentare’’, spune ea. Participă cu 15.000 de dolari lunar la această rezervaţie naturală. Banii se consumă pentru hrana animalelor şi pentru servicii medicale. ‘’Mi-aş dori să sensibilizez mai mulţi oameni astfel încât aceste animale superbe să îşi ducă genele mai departe. În rezervaţie sunt şi lei albi, consideraţi o raritate”, spune Christina.

Eva îngrijeşte cai 

Eva Longoria are grijă de o herghelie de cai. Din când în când, face echitaţie în acest loc, dar de cele mai multe ori doar priveşte exemplarele superbe. Costurile hergheliei depăşesc 20.000 de dolari lunar. ‘’Dacă stau şi mă gândesc că un costum de echitaţie complet poate depăşi 10.000 de dolari, nu mi se mai pare extravagantă suma destinată unor animale nobile’’, spune actriţa. Caii pot alerga pe 10 hectare, în libertate. Doar dimineaţa şi seara au parte de prezenţa oamenilor.

Kate Upton primeşte ouă de struţ

Kate Upton are în îngrjire un struţ, dintr-o rezervaţie naturală. ‘’De câte ori merg în rezervaţie primesc cadou un ou. Este imens, cântăreşte peste 1 kilogram. Îl păstrez acasă, ca să-mi amintesc că, pe acest pământ, nu doar oamenii sunt importanţi. De fapt, respectul pentru animale m-a determinat să am grijă, financiar, de un animal care necesită îngrijire specială. E crescut în libertate, alături de alte păsări de dimensiuni mari, în Australia. Şi am un motiv să merg mai des pe un alt continent.” Struţul o costă lunar 1.000 de dolari.

Şi Nicole Richie are herghelie

Nicole Richie se ocupă tot de o herghelie care îi scoate lunar din buzur 10.000 de dolari. În zilele libere, poate să alerge alături de calul ei, să îl îngrijească. În restul timpului, de cai se ocupă angajaţii, pe care îi plăteşte de mai bine de 10 ani. ‘’Responsabilitatea faţă de animalele mari este de fapt o responsabilitate socială. Sigur că ar fi fost mai uşor să am 2 câini şi 3 pisici, dar nu numai aceste animale există pe planetă şi merită atenţia oamenilor’’, îşi susţine ea cauza.

Sofia duce bani în Galapagos

Sofia Vergara este şi ea iubitoare de animale mari. Participă financiar la ajutorarea unei fundaţii care are grijă de broaştele ţestoase din Galapagos, o specie care, dacă nu e ajutată, nu va rezista mai mult de 20 de ani. }estoasele sunt vânate, aşa că actriţa alături de alte persoane, le-a construit un habitat protejat în care speră să se înmulţească în mod natural.

Tyra urmăreşte vulturi

Tyra Banks este şi ea pasionată de animale mari, aflate în pericol de dispariţie. Participă cu 15.000 de dolari pe lună la o fundaţie care a reuşit să înmulţească multe specii de vulturi aflaţi în libertate. Aceştia sunt luaţi în evidenţă şi au parte de monitorizare permanentă prin satelit.

Text: Ioana Georgescu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân