Sindromul ovarelor polichistice, diagnostic cu care s-a confruntat și Lili Sandu: „Nutriția m-a salvat”

  • Publicat:
Sindromul ovarelor polichistice, diagnostic cu care s-a confruntat și Lili Sandu: „Nutriția m-a salvat”
Sursa foto: instagram @lilisandu

Lili Sandu a suferit de ovare polichistice și a crezut că nu va mai putea fi mamă niciodată. Ce nu știu mulți este faptul că, la doar 28 de ani, vedeta de televiziune a fost diagnosticată cu acest sindrom necruțător ce duce în cele mai multe cazuri la infertilitate.

Diagnosticul crunt primit de vedeta de la Pro TV

Prezentatoarea TV a dezvăluit că atunci când a primit diagnosticul din partea medicilor, s-a speriat teribil. Vedeta Pro TV a căutat tot felul de soluții pentru boala sa. Ceea ce a salvat situația a fost, după spusele sale, dieta. Pentru a se vindeca și a duce o viață echilibrată, Lili Sandu a apelat la nutriție. Aceasta a reușit să scape de afecțiune prin adoptarea unui regim alimentar bazat pe produse vegane și eliminând complet lactatele din alimentație.

„Am fost diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice. Pe vremea aia se știa ceva despre asta. Dar nu foarte multe lucruri. Ideea este că asta a dus a faptul că am  fost diagnosticată cu o premenopauză. Exact la 28 de ani. Infertilitate și așa mai departe”, a spus Lili Sandu.

„Nutriția m-a salvat. Indiferent de medicamentele și de teoriile doctorilor la vremea respectivă, faptul că am devenit vegană, că am renunțat la lactate, la lactoză, asta pe mine m-a ajutat foarte mult”, a mai adăugat Lili Sandu cu privire la boala sa.

Citește și: Dieta care ar putea să combată infertilitatea provocată de sindromul ovarelor polichistice

Ce este sindromul ovarelor polichistice, boala de care a suferit Lili Sandu

Sindromul ovarelor polichistice reprezintă un dezechilibru hormonal care interferează cu ovulația normală. Femeile cu acest sindrom nu au un ciclu menstrual normal, regulat. Acest dezechilbru homonal afectează și alte sisteme ale corpului, cum ar fi sistemul metabolic și cel cardiovascular.

Netratat la timp, sindromul ovarelor polichistice poate duce la infertilitate, care apare că rezultat al absenței ovulației. Există însă cazuri în care femeile afectate de acest sindrom pot rămâne însărcinate, situație în care este nevoie de monitorizare continuă din partea medicului specialist deoarece ele se supun în continuare altor riscuri, precum avortul spontan.

Tratamentul sindromului ovarulelor polichistice nu poate elimina chisturile de pe ovare, însă poate ajută pacienta să țină mai bine sub control simptomele și să reducă riscul de complicații. De asemenea, tipul de tratament recomandat poate depinde și de dorința de a rămâne sau nu însărcinată.

  • Tratament medicamentos (anticoncepționale/medicamente pentru infertilitate)
  • Metodă chirurgicală (driling ovarian)
  • Remedii naturiste (produse naturiste pentru sistemul genito-urinar)
  • Alimentație și stil de viață sănătos

Concluzie

Ovarele polichistice sunt o problemă destul de des întâlnită la femeile aflate la vârstă reproducătoare și se numără printre cauzele principale ale infertilității. Deși chisturile nu pot fi eliminate complet, există diferite tratamente la care pacientele pot apela. Acestea le pot ajuta să își controleze mai ușor simptomele și pot contribui la creșterea fertilității, astfel încât acestea să poată rămâne însărcinate.

Citește și: De ce suferă una din 10 femei de sindromul ovarelor polichistice

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân