Sharon Osbourne a slăbit 19 kilograme cu Ozempic. Ce se întâmplă după oprirea tratamentului. „Nu am vrut să slăbesc atât de mult”

Sharon Osbourne este una dintre vedetele care a povestit despre experiența ei cu Ozempic în procesul de slăbire.
  • Publicat:

Sharon Osbourne este una dintre vedetele care a povestit despre experiența ei cu Ozempic în procesul de slăbire. De curând, gazda emisiunii The Talk UK, în vârstă de 70 de ani, a mărturisit că a reușit să slăbească 19 kilograme, iar după aceste rezultate a renunțat imediat la medicament pentru că „nu am vrut să slăbesc atât de mult”.

Ozempicul este un medicament aprobat de FDA pentru pacienții cu diabet de tip 2. Este unul dintre brandurile care conțin semaglutidă și tirzepatidă, care acționează asupra creierului prin impactarea sațietății. Este ultimul trend la Hollywood în materie de slăbit, iar vedetele sunt în extaz, deși multe dintre ele nu anticipează cât de mult pot slăbi cu acest medicament.

Ce efecte adverse are Ozempic?

Injecția se face o dată pe săptămână în coapsă, stomac sau braț, dar asta nu înseamnă că nu vine la pachet cu efecte adverse precum senzația de greață, diaree și, uneori, constipație și vărsături.

Este foarte important să începi cu administrarea unei doze mici, pe care, ulterior, să o crești treptat. Dacă doza este crescută prea repede, efectele adverse nu întârzie să apară.

Ce se întâmplă după ce nu mai iei Ozempic?

Deși Sharon Osbourne a reușit să slăbească, vedeta a decis să renunțe să-și mai administreze medicamentul. Un studiu publicat în Journal of Pharmacology and Therapeutics arată că majoritatea persoanelor care folosesc semaglutida pentru a slăbi, ajung la greutatea inițială într-un an de la oprirea administrării medicamentului, ceea ce poate fi destul de greu de controlat.

De exemplu, un pacient cu hipertensiune are nevoie de antihipertensive pentru a-și îmbunătăți tensiunea arterială, iar dacă oprește tratamentul, tensiunea revine la valorile de dinainte. Același lucru se întâmplă și în cazul medicamentelor împotriva obezității.

Remi Bader, model și creator de conținut, a povestit că după ce a oprit tratamentul cu Ozempic, greutatea i-a revenit la normal, ba chiar s-a dublat. Același lucru se poate întâmpla și în cazul lui Osbourne care deja se așteaptă la aceste efecte: „Probabil voi pune totul înapoi curând”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân