Negocierea salariului

Finalul de an te-a condus la bilanturi pe toate planurile: personal, profesional, relational. Capitolul care a acumulat cel mai mare numar de nemultumiri a fost cel financiar. Vrei buzunare pline in 2006? Ia notite!
  • Publicat:
Negocierea salariului
Negocierea salariului

Te-ai autocriticat destul! Acum fii mai indulgenta cu tine si incearca sa asezi intr-o lumina favorabila realizarile anului care s-a incheiat. Apreciaza-ti reusitele, chiar daca sunt putine la numar, si lasa-i pe cei din preajma ta sa le remarce si sa inteleaga ca iti apartin!

Impresioneaza-ti seful
Nu se poate sa nu fi existat, din punct de vedere profesional, si ceva bun in 2005, altfel nu ai mai avea acest job si acum. Alege un moment prielnic si asigura-te ca seful tau direct stie si el asta. Moment prielnic? Daca nu se iveste, creeaza-ti-l dupa urmatorul model: „Oh, cum s-a dus si 2005 si prin cate am mai trecut impreuna… iti amintesti…” – dupa care „strecori” exemplul favorabil tie si reincalzesti un pic momentul. Atentie! Nu exagera! Dimensioneaza emotia pentru a nu friza penibilul. Oamenii uita de multe ori sau poate nu acorda importanta cuvenita unui eveniment care pentru tine a necesitat mult efort si staruinta. Acum ai ocazia sa repozitionezi situatia, creand astfel o punte favorabila negocierii. Ca se face pentru salarii si beneficii sau pentru pozitia ta in companie, negocierea isi are radacinile in afirmarea brandului personal (ceea ce tu ai creat in jurul tau ca imagine care te reprezinta). Folosita intelept, negocierea poate accelera procesul de definire/accentuare a brandului tau.

Mici trucuri
La locul de munca, orice ar spune „bugetele” pe noul an, important este sa ai posibilitatea de a-ti imbunatati imaginea. Deci fii optimista in ceea ce te priveste si incearca sa sondezi terenul pentru o negociere de venituri clasica. Adica, daca esti pe val, nu rata momentul si discuta despre aportul tau in firma in anul care tocmai se incheie si despre succesele tale – acum este momentul pentru o propunere de marire a salariului. Chiar daca nu vei obtine un spor semnificativ, cel putin vei primi o prima proportionala cu activitatea prestata.

Foarte important! Pentru ca este inceput de an, nu uita sa-ti inchei interventia cu intrebari despre ce se asteapta de la tine in lunile urmatoare si in ce directie e mai bine sa te dezvolti. Asta le va sugera celor care iau decizii financiare in privinta ta ca nu esti interesata doar de bani, ci si de cariera, de progresul profesional. Daca, dimpotriva, treci printr-o perioada de relative insuccese, macar subliniaza-ti bunele intentii, pastreaza-ti optimismul si centreaza-ti atentia asupra solutionarii problemelor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
BIG GIRLS DON’T CRY
BIG GIRLS DON’T CRY
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”