BIG GIRLS DON’T CRY

Sfarsitul unei relatii este devastator. Lumea din jur se prabuseste vazand cu ochii si nimic nu mai are sens. Iti tot plangi de mila si te abandonezi amintirilor. De ajuns! Uita numarul restaurantului cu livrari la domiciliu care iti trimite zilnic pach
  • Publicat:
BIG GIRLS DON’T CRY
BIG GIRLS DON’T CRY

Poate ca din punctul tau de vedere lucrurile nu stau asa, dar finalul unei relatii poate fi o sansa extraordinara de a o lua de la capat. Scapa de durerea care te macina facand apel la actiuni pozitive si vei fi uimita sa descoperi cat de minunata poate fi viata. Acum, pe primul loc esti tu si toate amintirile care ti-ar putea face rau trebuie sa dispara. Curaj! Descotoroseste-te de fotografiile cu fostul partener, de scrisorile primite de la el, de cadourile pe care ti le-a facut si de hainele pe care inca i le tii in sifonier. Nu in ultimul rand, fa-ti planuri, aminteste-ti ce visai sa realizezi dar n-ai apucat pentru ca erai implicata in acea relatie sau pentru ca partenerul nu era de acord. Poate o cariera in alt domeniu? Sau un hobby? Ori un coleg sexy caruia nu i-ai raspuns la avansuri din cauza unui sentiment de vinovatie? Let’s go!

Nu-ti stavili sentimentele!
Daca vrei sa plangi in hohote – fa-o, daca vrei sa urli de durere – nu te cenzura, daca vrei sa zaci cateva zile – nimic nu te retine. Primul pas este sa constientizezi ca toate aceste sentimente ravasitoare nu aduc sfarsitul lumii, ci reprezinta inceputul procesului de vindecare. Cand vei fi pregatita, incearca sa faci o analiza „postmortem” a relatiei. Stabileste ce a mers bine, ce ti-a placut la partenerul tau, unde a scartait relatia, ce ai face daca ai fi pusa in situatii similare si, mai ales, care iti sunt acum prioritatile. Trebuie sa te concentrezi si asupra increderii in tine, care in urma despartirii a avut serios de suferit. Asa ca pune pe hartie toate lucrurile la care crezi ca te pricepi de minune. Astfel, totul va capata o coloratura noua.

Mananca sanatos, ca sa-ti pastrezi pofta de viata
Cel mai la indemana lucru pe care-ti vine sa-l faci dupa o despartire este sa nu mai tii cont de ce si de cat consumi. Alcoolul, cafeaua, mancarea de tip fast food iti pot parea in acele momente cei mai buni prieteni, dar lucrurile stau tocmai pe dos. Hrana sanatoasa este foarte importanta, iti mentine energia la un nivel ridicat, te ajuta sa dormi bine si chiar iti induce o stare de buna dispozitie. Ai grija ca regimul tau alimentar sa-ti asigure necesarul de vitamine B si C, deoarece corpul are mare nevoie de ele pentru a face fata stresului. Asa ca mananca multe cereale, alune, peste, carne de pui si citrice cat cuprinde. Asigura-te ca magneziul nu lipseste din alimentatia ta, pentru ca este o mana cereasca in cazuri de depresie.

La vremuri noi, look nou
Specialistii sustin ca satisfactia obtinuta din micile transformari de imagine are efecte nebanuite: intareste sistemul imunitar si reduce nivelul hormonilor vinovati de stres. Asta insa nu inseamna sa recurgi la schimbari drastice, pe care mai tarziu sa le regreti. Schimbarea culorii parului este cea mai simpla modalitate de a-ti transforma look-ul si de a da uitarii lucrurile care iti provoaca suferinta. O alta terapie care functioneaza de minune o reprezinta tratamentele faciale sau corporale. Si sa nu uitam de atat de placuta raita prin magazine. Rasfata-te si fa-ti timp in fiecare zi pentru ceva ce-ti produce placere: o iesire la cinematograf, o cina delicioasa, o sedinta la cosmetica.

Gata cu plansul de mila. Fii activa!
Ai suferit cat ai suferit, acum este momentul sa faci ceva numai pentru tine. De exemplu, sa-ti reinnoiesti abonamentul la sala, pentru ca, spun antrenorii de fitness, exercitiile fizice sunt fac minuni in perioada dificila care urmeaza ruperii unei relatii, datorita endorfinei eliberate in timpul exercitiilor, care are un efect asemanator antidepresivelor. Mersul la sala iti poate imbunatati si viata sociala, iar un alt efect, extrem de important, il au execitiile fizice care iti cresc libidoul si te fac sa te simti sexy, atragatoare, irezistibila.

Remedii sigure

Ai suferit o depresie in urma unei despartiri? Iti sar in ajutor doua terapii: acupunctura si reiki. Un soc emotional poate duce la o lipsa completa de energie, iar aici intervine acupunctura. Organizatia Mondiala a Sanatatii o recomanda in tratamentul impotriva problemelor digestive, a durerilor de cap, a insomniilor – toate simptome ale unor stari depresive. Reiki este o tehnica de masaj care, la fel ca si acupunctura, te va umple de energie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Karlovy Vary
Karlovy Vary
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân