Neașteptat: Lisa Marie Presley a murit în urma ocluziei intestinale, o complicație a operației de micșorare a stomacului

  • Publicat:
Neașteptat: Lisa Marie Presley a murit în urma ocluziei intestinale, o complicație a operației de micșorare a stomacului

Potrivit CNN, fiica regretatului Elvis Presley a murit din cauza unei obstrucții a intestinului subțire, complicație ce a apărut în urma unei intervenții de natură bariatrică. Acest lucru a fost confirmat vineri, la șase luni de la moartea Lisei, de către medicii legiști din Los Angeles.

Cauza morții neașteptate a Lisei Marie Presley: ocluzia intestinală

Lisa Marie, singurul copil al lui Elvis şi Priscilla Presley, a murit pe 12 ianuarie, după ce a suferit un stop cardiac la doar două zile după ce a participat la gala Globurilor de Aur. Vestea morții acesteia a șocat însă, o lume întreagă.

La șase luni de la deces a fost finalizată și ancheta decesului neașteptat, iar medicii legiști au dezvăluit motivele care au condus la stingerea sa prematură din viață. În mod surprinzător, Lisa Marie a decedat din cauza unei ocluzii intestinale, mai exact a sechelelor obstrucționării intestinului subțire, scrie CNN, conform concluziilor medicale ale specialiștilor californieni.

O obstrucție a intestinului subțire este un blocaj în intestinul subțire, adesea din cauza unor lucruri precum un țesut cicatricial, o hernie sau cancer. Fără o intervenție chirurgicală, poate provoca moartea sau perforarea țesutului intestinal, ducând la moarte.

Raportul autopsiei a inclus opinia oficială a medicului legist adjunct dr. Juan M. Carrillo. Acesta a atribuit obstrucția intestinului subțire „adeziunilor (sau țesutului cicatricial) care s-au dezvoltat după o intervenție chirurgicală bariatrică cu ani în urmă. Aceasta este o complicație cunoscută pe termen lung a acestui tip de intervenție chirurgicală.”  Raportul medicului legist mai detalia faptul că ea se plânsese de dureri abdominale în dimineața morții.

Obstrucția intestinală – o complicație apărută în urma operației de micșorare a stomacului

Tot acesta a mai constatat că artista avea și antecedente de supramedicație, deoarece “uita că și-a luat medicamentele prescrise și își repeta dozele”. Raportul de toxicologie a arătat însă că nivelul de medicamente din sânge nu a fost considerat factor contributiv la provocarea decesului. 

Dr. Folasade P. May, profesor asociat de medicină la “David Geffen School of Medicine din UCLA” și director al “Programului Melvin și Bren Simon de îmbunătățire a calității gastroenterologiei”, a declarat pentru CNN cum el suspectează că Lisa Marie Presley „a dezvoltat un stop cardiac deoarece a avut o durere severă, cauzata de obstrucția intestinului subțire.”

Citește și: Lisa Marie Presley, fiica legendarului Elvis, a murit la vârsta de 54 de ani. Care sunt factorii de risc în moartea cardiacă subită

Conform specialiștilor, această afecțiune apare doar atunci când intestinul subțire este blocat, uneori că urmare a cancerului de colon, a medicației sau aderențelor care se formează în urmă intervențiilor chirurgicale.

În cazul artistei, raportul medicilor legiști arată că aderențele au fost cauzate de o intervenție chirurgicală bariatrică (micșorare de stomac) pe care artista a suferit-o în urmă cu câțiva ani.

Citește și: Ocluzia intestinală: cauze, manifestare şi tratament

Surse: CNN, BBC, TMZ

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân