Naomi Campbell se pregătește de menopauză, la 53 de ani. „Acum sunt bine și după un minut zici că sunt în cuptor”

Naomi Campbell nu se teme să vorbească deschis despre simptomele pe care le are la premenopauză. Celebrul model a vorbit despre bufeuri.
  • Publicat:

Naomi Campbell nu se teme să vorbească deschis despre simptomele pe care le are la premenopauză. Într-un episod din docuseria „The Super Models”, celebrul model în vârstă de 53 de ani, apare în timpul unei ședințe foto având bufeuri.

„Cred că intru la menopauză. E premenopauza asta”, a spus modelul.

Premenopauza face referire la perioada de tranziție dinainte de instalarea menopauzei, atunci când corpul marchează sfârșitul anilor de reproducere ai unei femei.

Văzută că nu se simte tocmai confortabil, supermodelul a fost întrebat dacă are nevoie de ajutor pentru a se răcori.

Nu ai ce să faci. Pur și simplu e ceva ce se întâmplă”, a răspuns Campbell, conștientă de situația în care se află. „Acum sunt bine, apoi după un minut mă simt ca într-un cuptor. De ce bărbații nu intră la menopauză?!”, a continuat vedeta.

Majoritatea femeilor intră la menopauză, confirmată după 12 luni în care nu au mai avut menstruație, între vârstele de 40 și 58 de ani, dar simptomele pot apărea mult mai devreme. Există și situații în care menopauza se instalează mai devreme decât ar trebui, cum ar fi cazul actriței Naomi Watts, care a intrat la menopauză la vârsta de 34 de ani și care mărturisește că de atunci viața sexuală i s-a îmbunătățit.

Pe lângă bufeuri, femeile la premenopauză se pot confrunta cu menstruație neregulată, probleme de somn, uscăciune vaginală, creștere în greutate, schimbări de dispoziție, pierderea densității osoase și modificări în nivelul colesterolului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân