Marius Elisei a învins alopecia prin terapia cu râsete: „Lupta a fost foarte grea”

  • Publicat:

Marius Elisei a mărturisit, acum ceva timp, că s-a confruntat cu alopecie, o afecțiune tot mai întâlnită în ziua de azi. Și după mai multe tratamente încercate, fostul soț al Oanei Român a găsit soluția problemei sale: terapia prin râsete!

Marius Elisei a învins alopecia prin „râs”

Fostul partener al Oanei Român a avut alopecie, o afecțiune descrisă prin căderea excesivă a părului din cauza stresului.

Acesta a încercat diverse tratamente recomandate de medicii dermatologi, dar și tratamente naturiste, însă fără rezultat.

„Această boală apare treptat. Eu știu cum se declanșează. Stresul, supărările. Eu sunt o fire foarte… mie nu îmi place să îmi spun problemele și prefer să țin în mine”, a spus acesta într-un interviu.

Ulterior, Elisei și-a dat seama că singură soluție este să elimine stresul din viața sa, astfel că a apelat la „terapia prin râsete”: „Singura variantă care mi-a mai rămas în momentul respectiv era să nu mai acumulez stres, supărări, momente negative. Am început să fac această «terapie» cu râsete, cu nepăsare”, a încheiat el.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Marius Elisei (@eliseimarius)

Citește și: Alopecia, afecțiune de care suferă și Nicoleta Luciu

Alopecia: cauze, simptome, tratament

Alopecia este cunoscută drept o afecțiune autoimună a pielii. Aceasta se manifestă prin căderea părului, însă doar pe anumite suprafețe ale scalpului. De asemenea, se identifică și prin căderea genelor sau a sprâncenelor.

Cauzele pentru care afecțiunea poate apărea nu sunt pe deplin cunoscute. Există mulți factori, de la cei genetici și până la cei de mediu, care pot declanșa un răspuns radical al sistemului imunitar.

Alopecia nu prezintă o simptome definite, astfel că dacă pacientul va semnala mâncărimi sau usturimi la nivelul scalpului și nu numai, se va căuta o altă afecțiune a pielii care să le justifice.

Tratamentul poate consta în aplicarea de unguente sau soluții cu rol antiinflamator sau, dacă maladia se află într-un stadiu mai avansat, se recomandă implantul de păr sau tratamentele pentru căderea accelerată a părului.

Citește și: Tratament pentru alopecie – ce funcționează și ce nu?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân