Alopecia, afecțiune de care suferă și Nicoleta Luciu

  • Publicat:
  • Actualizat:
Alopecia, afecțiune de care suferă și Nicoleta Luciu
Sursa foto: instagram @nicoletaluciuofficial

Deși alopecia la femei nu este atât de des întâlnită ca la bărbați, Nicoleta Luciu se numără printre femeile care au un astfel de diagnostic.

Nicoleta Luciu suferă de alopecie, iar tratamentele sunt extrem de costisitoare

La vârsta de 42 de ani, Nicoleta Luciu poate spune că este o femeie realizată din toate punctele de vedere. Cu toate astea, fericirea vedetei este umbrită de o problemă de sănătate destul de serioasă. Mama a patru copii, aceasta a fost diagnosticată cu alopecie.

Vedeta le-a dezvăluit internauților că, după aflarea diagnosticului, a mers la câțiva medici de specialitate pentru a se trata. Tratamentele dau rezultate, însă prețul nu este unul accesibil, asfel că actrița este nevoită să scoată din buzunare între 1.000 și 2.000 de euro, în fiecare lună.

„Nu am mai avut așa păr lung și frumos de zece ani. Este rezistent și are luciu. Ultima ședință. Părul și-a dublat volumul după opt luni de tratament. O dată pe săptămână, timp de 40 de minute.”, a scris Nicoleta Luciu pe rețelele de socializare.

Citește și: Dr. Felix Popescu: Tratamente pentru alopecia areata. Se mai pot vopsi doamnele cu alopecie areata?

De ce apare alopecia la femei?

Alopecia este o afecțiune dermatologică a foliculilor piloși și puțini știu că afectează și femeile. Aceasta este asociată cu factori ereditari, dar și cu modificări hormonale ce apar odată cu vârsta sau cu sarcina, dar și cu anumite boli sau cu unele tratamente.

Stresul, expunerea repetată la substanțe chimice, bolile imune sunt factori care favorizează instalarea alopeciei; totodată, aceasta poate fi determinată de medicamente menite să trateze boli de inimă, depresia, tulburări hormonale sau alte afecțiuni.

Alopecia poate apărea, în anumite situații, și ca un răspuns imun al corpului la anumite tratamente la care este supus. Administrarea de comprimate medicamentoase pentru vindecarea anumitor boli poate duce la pierderea excesivă a părului. Printre cele mai des întâlnite tratamente de acest fel sunt cele pentru cancer, depresie, afecțiuni cardiace, depresie sau anticoncepționale.

Pentru tratarea acesteia, multe femei aleg să urmeze proceduri non-chirurgicale cu laser, tratamente cu estrogen sau chiar produse naturiste sub formă de tincturi, sucuri sau geluri.

Citește și: Alopecia: cum o combatem cu succes cu tratamente profesioniste

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân