Larisa Iordache, despre crizele renale care i-au dat viața peste cap: „Imediat după concurs am ajuns la spital, unde mi s-a spus că mă confruntam cu o infecție deja” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Deși s-a retras din gimnastică, Larisa Iordache reușește să se mențină într-o formă de invidiat. Și nu doar pentru a arăta bine, ci și pentru a sta departe de problemele medicale cu care s-a confruntat de-a lungul timpului.

Sportiva ne-a acordat astăzi un interviu exclusiv în care am vorbit despre un episod mai puțin plăcut din viața sa, și anume despre momentul în care s-a confruntat cu durerile de rinichi, diagnostic ce a adus-o pe masa de operație. Iată ce ne-a declarat aceasta!

Larisa Iordache a fost operată de urgență

CSID: Larisa, când te-ai confruntat pentru prima dată cu crizele de rinichi?

Larisa Iordache: Pentru prima oară cu o criză de rinichi m-am confruntat în 2018. A fost o experiență destul de urâtă, soldată cu dureri intense, cu salvare, șamd.

CSID: Care au fost simptomele care te-au trimis la medic și care a fost diagnosticul?

Larisa Iordache: În principiu aceste dureri insuportabile ce mă determinau să sun la salvare de fiecare dată.

(…) Țin minte că undeva în 2021, moment în care am concurat la Basel, m-am lovit de o altă criză majoră, unde timp de 2 ore am suportat durerile, ulterior ajungând la spital. Atunci simptomele resimțite au fost durerile de spate, durerile abdominale și cele din partea dreaptă jos.

Ulterior, după ce medicul lotului m-a verificat, mi-a spus că este vorba de o criză de rinichi.

(…) Eu la vremea aceea aveam calificarea pentru Jocurile Olimpice, astfel că a trebuit să concurez chiar și-n situația dată. Imediat după concurs am ajuns la spital, unde mi s-a spus că mă confruntam cu o infecție deja.

Am stat 4 zile în spital sub observația medicilor, căci din spusele acestora, în zona rinichilor mi se formase o punguță de puroi. Am luat preț de o luna și jumătate antibioc.

CSID: Care a fost planul de tratament? A fost nevoie și de intervenție chirurgicală?

Larisa Iordache: Da, pentru că medicii din Basel mi-au spus să merg la investigații și în țară, lucru pe care eu nu l-am mai făcut. Astfel că, într-o zi, în 2022, am făcut din nou o criză, cred că din cauza frigului, alimentației greșite, etc. Am ajuns iar la spital, de dată aceasta cu febra și dureri și mai intense lombare.

(…) Am fost băgată de urgență în CT și apoi în operație. Mi s-a montat un stent care se mă ajute să elimin lichidul cumulat, pentru că aveam deja formată o piatră foarte mare, o piatră care nu putea fi eliminată din prima.

După o luna de zile am fost operată din nou, mi-a fost scos stentul, piatra a fost și ea eliminată, iar eu, am urmat un tratament cu antibiotic și antiinflamatoare.

Acum mă simt bine, însă merg din 6 în 6 luni la control pentru că sunt predispusă la a face din nou pietre și trebuie să am foarte mare grijă!

CSID: În prezent, mai există factori de risc spre o posibilă recidivă?

Larisa Iordache: Da. O alimentație greșită, medicația care nu corespunde nevoilor corpului nostru, pastilele care formează calcar în corp, etc.

Probabil la mine pietrele acestea s-au format și pentru că eu am luat foarte multe antiinflamatoare, având și foarte multe afecțiuni ortopedice căci trebuia să susțin cumva pregătirea și să dau randament maxim la antrenamente.

Și, cel mai important! Trebuie să consumăm cel puțin 2 litri de apă pe zi, să ne hidratăm optim.

CSID: Ce trebuie să facem pentru a menține sănătatea rinichilor?

Larisa Iordache: În primul și în primul rând, să ținem stresul la distanță. Să încercăm să bem foarte multe lichide, foarte multă apă (2,5 litri+ dacă se poate) și desigur, să avem o alimentație sănătoasă, să mâncăm cât mai curat.

Citește și: George Zănoagă, despre fractura suferită în timpul unui meci de kickboxing: „Brusc nu am mai avut voie să fac sport deloc” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân