Joburi in top

Un job foarte bine platit este un vis care poate deveni realitate, printr-o informare constanta si riguroasa asupra fenomenelor si tendintelor pietei de munca. Bineinteles, calitatea muncii, adaptabilitatea, profesionalismul, multe ore peste program, seri
  • Publicat:
Joburi in top
Joburi in top

Diverse studii efectuate recent arata ca romanii sunt mai dispusi ca niciodata sa faca ore suplimentare si sa accepte slujbe cu grad ridicat de stres pentru pachete salariale mai consistente. Iata care sunt tendintele pietei de munca din Romania in functie de remuneratii.

IT-ul e fruntea!

Cele mai bine platite joburi raman si la inceputul acestui an cele din domeniul IT. Piata de IT are o dinamica ametitoare, deseori o persoana trecand de la o companie la concurentul ei principal pentru oferte duble. La randul lor, angajatorii aflati in prag de a pierde un „creier” pretios fac contraoferte si astfel se ridica stacheta. IT-stii sunt oameni „de geniu”, care nu pun accent pe relatiile cu colegii si atmosfera de la locul de munca, de aceea principalul criteriu de alegere a unui job ramane pentru ei cel salarial. In general, IT-ul este un domeniu pentru „domni” deci, doamnelor, tineti cont si de cariera cand alegeti partenerul.

Vanzari si marketing
 
Un alt domeniu care ramane in topul celor mai bine platite este cel de „sales“. Salariile oamenilor de vanzari sunt rotunjite de comisioanele extrem de consistente. Femeile se descurca exceptional in domeniul vanzarilor. De asemenea, cele care isi construiesc o cariera in vanzari dovedesc foarte bune abilitati de „customer care” si de management strategic de vanzari, cu planificari si target-uri ambitioase si realizabile. Marketingul este un domeniu bine cotat din punct de vedere al veniturilor, iar femeile sunt bine reprezentate. In special femeile cu experienta in marketing sunt la mare cautare si bine remunerate, dar si analistii de cercetare cantitativa si mai ales calitativa. Daca te afli la inceput de cariera, poti opta pentru un job de asistent marketing sau reprezentant vanzari. Insa promovarea va depinde in mare parte de calitatile si abilitatile tale.

PR-ul, la moda

Un domeniu aproape exclusiv (si exclusivist) pentru femei este cel al relatiilor publice. In PR, femeile au posibilitatea sa-si exprime calitatile de comunicare verbala si non-verbala, precum si arta de a initia si pastra relatii profesionale de calitate. Este un domeniu aflat in plina ascensiune a salariilor, angajatorii punand accent pe felul cum sunt reprezentati in spatiul public. Deci si PR-ul poate reprezenta o varianta demna de luat in calcul la debutul sau la mijlocul carierei pentru femeile interesate de limbi straine si de comunicare armonioasa, dar in egala masura de fizicul agreabil si de bunul gust.

HR si audit

Alt sector in piata muncii, relativ nou si interesant, plin de provocari profesionale, dar si de oportunitati financiare este cel de resurse umane. In HR, femeile sunt mai bine reprezentate procentual si au posibilitatea sa parcurga cariere interesante, de la asistent HR sau recruter, la analist HR sau trainer.
Deoarece planificarea si antrenarea resurselor umane au inceput sa fie parte componenta a managementului strategic al companiilor, salariile specialistilor din acest domeniu sunt in continua crestere.

Daca ai terminat o facultate cu profil economic, nu ar fi rau sa te indrepti catre zona auditului, care ocupa o pozitie fruntasa in topul salariilor din Romania, pe fiecare nivel ierarhic.

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Fa-ti KO complexele!
Fa-ti KO complexele!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân