Jennifer Lawrence şi Daniel Day-Lewis au primit Oscarul pentru cei mai buni actori

Jennifer Lawrence a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru prestaţia din "Silver Linings Playbook", în timp ce Daniel Day-Lewis a primit distincţia pentru cel mai bun actor în rol principal pentru rolul din "Lincoln".
  • Publicat:
Jennifer Lawrence şi Daniel Day-Lewis au primit Oscarul pentru cei mai buni actori

Jennifer Lawrence a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru prestaţia din „Silver Linings Playbook”, în timp ce Daniel Day-Lewis  a primit distincţia pentru cel mai bun actor în rol principal pentru rolul din „Lincoln”.

La categoria cea mai bună actriţă în rol principal au mai fost nominalizate Naomi Watts („The Impossible”), Jessica Chastain („Zero Dark Thirty”), Emmanuelle Riva („Amour”) şi Quvenzhane Wallis („Beasts of the Southern Wild”).

Pentru actriţa Jennifer Lawrence aceasta a fost a doua nominalizare la premiile Oscar şi prima dată când câştigă marele trofeu, motiv pentru care s-a emoţionat aşa de tare încât s-a împiedicat şi a căzut în momentul în care a urcat pe scenă pentru a-şi primi trofeul.

Daniel Day-Lewis a concurat pentru titlul de cel ai bun actor în rol principal cu Hugh Jackman („Les Misérables”), Denzel Washington („Flight”), Bradley Cooper („Silver Linings Playbook”) şi Joaquin Phoenix („The Master”).

Pentru Daniel Day Lewis, aceasta a fost cea de-a cincea nominalizare la premiile Academiei, în trecut primind alte două trofee Oscar pentru rolurile din „My Left Foot” (1990) şi „There Will Be Blood” (2008).

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân