Ben Affleck a câştigat Oscarul cu filmul Argo

Lungmetrajul "Argo", produs de Ben Affleck, a primit premiul OSCAR pentru cel mai bun film, la cea de-a 85-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles, informează MEDIAFAX.
Ben Affleck a câştigat Oscarul cu filmul Argo

Lungmetrajul „Argo”, produs de Ben Affleck, a primit premiul OSCAR pentru cel mai bun film, la cea de-a 85-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles, informează MEDIAFAX.

Michelle Obama, prima doamnă a Americii, a fost cea care a prezentat cea mai importantă categorie a premiilor Oscar, „cel mai bun film”, cu ajutorul lui Jack Nicholson. De la Casa Albă, Michelle Obama a anunţat titlul lungmetrajului premiat cu Oscar anul acesta, „Argo”, în regia lui Ben Affleck.

Pe lângă Oscarul pentru cel mai bun film, Argo a mai primit trofeul şi pentru cel mai bun scenariu adaptat şi cel mai bun montaj.

Filmul lui Ben Affleck a concurat la categoria „cel mai bun film” cu „Amour”, de Michel Haneke, „Django Unchained”, de Quentin Tarantino, „Zero Dark Thirty”, de Kathryn Bigelow, „Lincoln”, de Steven Spielberg, „Les Miserables”, de Tom Hooper, „Life of Pi”, de Ang Lee, „Silver Linings Playbook”, de David O. Russell, şi „Beasts of the Southern Wild”, de Benh Zeitlin.

Cu şapte nominalizări la Oscar, thrillerul „Argo” prezintă misiunea de salvare a unor diplomaţi americani în timpul Revoluţiei iraniene din 1979. Anterior, filmul a câştigat toate premiile importante din sezonul hollywoodian din acest an – Globul de Aur şi premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (SAG), Sindicatul producătorilor americani (PGA), Sindicatul regizorilor americani (DGA) şi Sindicatul scenariştilor americani (WGA) -, dar şi prestigiosul trofeu britanic BAFTA şi premiul César.

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere