Jennifer Garner o mamica in forma

Jennifer Garner a studiat saxofonul, baletul si ingineria chimica ca sa-si dea seama ca isi joaca prea bine rolul in viata reala pentru a nu performa si in fata camerei de luat vederi.
  • Publicat:
Jennifer Garner o mamica in forma
Jennifer: Sexy Mama

La 17 aprilie 1972, in Texas, se nastea una dintre cele care aveau sa devina o gratie a covorului rosu de la premiile Oscar, Jennifer Garner. Face parte dintr-o familie formata dintr-un chimist, o profesoara de limba engleza si doua surori. Spre deosebire de alte colege de breasla, Garner nu a avut revelatii despre meseria pe care o va practica. Ea a studiat in timpul liceului saxofonul si timp de noua ani a dansat balet.

Pentru a-si desavarsi studiile a ales ingineria chimica. Intr-un final, a inteles ca rolul ei pe aceasta lume nu este de a descoperi noi formule chimice, ci de a incanta ochiul publicului amator de filme. Prin urmare, a urmat si cursurile de actorie de la Universitatea Yale. Cariera artistica si-a inceput-o la New York, unde dubla o actrita pentru 150 $ pe saptamana. Usor, usor, face impresie buna la castinguri si numele ii apare pe genericul unor seriale: „Time of your life”, „Law and order”, „Felicity” etc.

Pe platourile de filmare de la „Felicity” si-a intalnit si primul sot, actorul Scott Foley. In 2001, culmea, tot la filmari, a dat cu ochii de Ben Affleck in „Pearl Harbour”, dar nu s-a aprins nici o scanteie intre ei. A trebuit sa apara un divort si sa se rupa o logodna, cea dintre Affleck si rasfatata Jennifer Lopez…

Rolul care i-a adus recunoastere lui Garner a fost cel din serialul „Alias” pentru care a primit si un Glob de Aur. Treptat, o data cu valoarea sa a crescut si remuneratia. Spre exemplu, initial actrita castiga 45.000 $ pentru un episod din „Alias” si a atins cota de 150.000 $/episod.

Cu Ben Affleck, s-a reintalnit pe platourile de filmare de la „Daredevil”, unde el juca rolul unui orb, iar ea pe cel al Elektrei, o agila luptatoare. Insa, de data aceasta nu a mai fost orb la farmecele ei, a remarcat-o, iar dupa ce a rupt lantul de iubire cu cealalta Jennifer, s-a casatorit rapid cu Garner (2004). Atat de compatibili sunt ca in decembrie 2005 a aparut in viata lor micuta Violet Anne Affleck.

Silueta subtire cu sport si dieta se obtine!
Nici Jennifer nu este una dintre femeile al caror trup nu suporta grasimile si le „topeste” ca prin magie dupa nasterea mostenitorilor (vezi Victoria Beckham care, la numai doua saptamani dupa ce l-a nascut pe Cruz, a afisat o talie de viespe intr-o pereche de blugi cu talie minuscula). La un moment dat, actrita si-a exprimat public nemultumirea (pe femalefirst.com) din cauza ca nu si-a recapatat formele dupa ce a nascut: „Am crezut ca grasimile se vor topi singure, pentru ca asa s-a intamplat in cazul mai multor prietene.

Surorile mele au fost mai slabe dupa ce au nascut decat inainte. Asa ca, in timp ce am asteptat sa se topeasca, am mancat linistita prajituri si am baut bere. In final, am inteles ca nu voi slabi de la sine si am fost nevoita sa incep un program de recuperare a formelor de dinainte de sarcina”. La inceputul lunii aprilie, au circulat zvonuri precum ca doamna Affleck ar fi din nou insarcinata. Insa au fost infirmate, vina apartinand stomacului balonat. O a doua sursa nu infirma zvonurile, ci mentioneaza ca familia Affleck doreste sa-si mareasca numarul membrilor. Ramane de vazut care este adevarul…

Fii in forma precum Elektra!
Pentru rolul Elektrei, unde trebuia sa fie in forma maxima, Jennifer a avut un program special de intretinere fizica. Il prezentam in continuare. Poate inspira amatoarele…

* 10 minute de incalzire a tuturor grupelor de muschi, urmate de stretching, exercitii pentru picioare, fandari, mersul piticului – program special creat de antrenoarea Valerie Waters. Garner oscila intre antrenamentele cardio si cele de forta. Exercitiile cardio durau in jur de 30 de minute: alergare la viteza mare (2 minute), urmata de un minut de mers alert si mers la pas.

* Dupa acest circuit, Garner combina serii de exercitii pentru partea superioara a trupului, cu cele pentru solduri, coapse si picioare si exercitii pentru abdomen. Repeta in serii de cate 3, urmate de alte 3 serii de exercitii diferite pentru aceeasi grupa de muschi. La final, stretching. Sedinta de sport dura intre 45 si 60 minute, 5 sau 6 zile pe saptamana.

* Alte exercitii preferate de Garner sunt cele cu mingea medicinala. Acestea ajuta la conturarea muschilor picioarelor, abdomenului si eliminarea surplusului de grasimi.

Dieta Elektrei
Regimul pe care l-a adoptat actrita alaturi de programul de sport de mai sus nu este foarte greu de urmat. Insa, el trebuie personalizat de un nutritionist. Iata ce reguli a respectat Garner. Consuma atat proteine, cat si carbohidrati la un interval de 3 ore, fara a tine cont de marimea portiilor (bineinteles, nu exagera). La micul dejun, de obicei alegea omleta cu legume si fructe, in special coacaze. Alte variante erau: cereale integrale cu lapte de soia sau terci de ovaz cu pudra de proteine.

Dupa 3 ore, consuma un mar si migdale sau un iaurt cu fructe. Masa de pranz: pui cu salata sau carne de curcan cu garnitura sau tortilla din grau integral si legume. La cina alegea pui sau peste cu multe legume. Jennifer si-a limitat consumul de paine sau paste. Rezultatul? Un corp suplu, bine proportionat, sanatos si puternic.  

Mama sanatoasa
Desi pentru o femeie silueta trasa ca prin inel este una dintre cele mai arzatoare dorinte, Jennifer nu a vrut sa renunte la alaptarea micutei mai devreme de termen pentru a putea incepe diete. „Am slabit alaptand! Bineinteles, am tinut si o dieta echilibrata si am facut exercitii fizice moderate. Ma intereseaza mai mult sanatatea fiicei mele, decat sa iau cel mai «rapid tren» pentru un trup super slab”, a incheiat ea.

Pe langa actorie si cresterea fiicei sale, Jennifer se mentine in forma gatind, avand grija ca gradina sa sa fie una dintre cele mai ingrijite si practicand kick-boxing. Fericita familie isi construieste o casa in LA in valoare de 12,1 milioane de dolari. Cu gradina!

Orzo cu creveti  – reteta à la Garner
„Imi place sa gatesc. Acesta este secretul meu vizavi de sanatate. Sa prepar o cina simpla, dupa o zi grea ma relaxeaza grozav. Deseori imi petrec noptile de duminica gatind, pentru a avea mai mult timp liber. Imi face o deosebita placere sa gatesc orzo, un tip de paste din orez, light. Se combina foarte bine cu creveti si legume.” Iata reteta pentru 4 portii:

Ingrediente: o cana de orzo; 2 lingurite de ulei de masline; 2 cepe maruntite; 3 catei de usturoi pisati, un sfert de cana de vin alb; 200 g rosii decojite din conserva; 2 lingurite de patrunjel maruntit; 2 lingurite de capere; oregano, busuioc, piper, boia de ardei; 450 g creveti medii; 125 g branza feta

Mod de preparare: Se fierbe orzo. Intre timp, se incalzeste uleiul la foc mediu, se adauga usturoiul si ceapa si se amesteca timp de 3 minute. Apoi, se toarna vinul si se mai lasa pe foc inca un minut. Se amesteca cu rosiile maruntite (se pastreaza 125 ml de suc). In sucul de rosii ramas se adauga condimentele si patrunjelul. Se fierb 5 minute. Se adauga crevetii si se fierb in continuare. Compozitia se amesteca cu orzo si se presara branza feta. Informatii nutritionale/portie: 385 calorii, 10 g grasime, 45 g carbohidrati, 27 g proteine. Pofta buna!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Avril Lavigne
Avril Lavigne
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân