Însărcinată în 3 luni, Larisa Drăgulescu se luptă cu un diagnostic dur. Viitoarea mămică are nevoie zilnic de injecții

  • Publicat:
Însărcinată în 3 luni, Larisa Drăgulescu se luptă cu un diagnostic dur. Viitoarea mămică are nevoie zilnic de injecții
Sursa foto: instagram

Fosta soție a lui Marian Drăgulescu este însărcinată pentru a treia oară, însă puțini știu cu ce boală grea se confruntă viitoarea mămică. Are trombolifie și este nevoită să își adminstreze zilnic injecții cu anticoagulant.

Larisa Drăgulescu se confruntă cu o boală deloc de neglijat

Larisa Drăgulescu, în vârstă de 38 de ani, va deveni mamă pentru a treia oară. Fosta soție a lui Marian Drăgulescu mai are doi copii, în vârstă de 18 respectiv 16 ani. Cea de-a treia sarcina însă a venit cu complicații pentru vedetă. Aparent, aceasta suferă de trombofilie și este nevoită să își facă zilnic injecții cu anticoagulant.

„Fac tratament cu Clexan deoarece sufăr de trombofilie”, a spus fosta soție a gimnastului.

Citește și: Trombofilia nu este o boală, ci un factor de risc în apariția cheagurilor de sânge

Ce este trombofilia și cum se manifestă aceasta în sarcina?

Trombofilia este un dezechilibru al proteinelor ce determină coagularea naturală a sângerului. Această afecțiunea creează o predispoziție pentru dezvoltarea cheagurilor nedorite de sânge. Acestea pot avea consecințe asupra sarcinii, motiv pentru care femeile însărcinate sunt nevoie să își facă injecții cu un anticoagulant.

Prevenirea hemofiliei este foarte importantă, mai ales în cazul gravidelor, pentru că acestea trebuie monitorizate, dat fiind faptul că afecțiunea poate pune în pericol viață mamei și a copilului. În astfel de cazuri, se interzic fumatul, dar și repausul prelungit. Medicul ginecolog, alături de hematolog, trebuie să monitorizeze sarcina.

Este dovedit statistic că trombozele, în special cu risc vital, sunt mai frecvente postpartum în primele săptămâni, astfel femeile cu trombofilii majore și care au necesitat heparine o mare parte a sarcinii trebuie să urmeze tratamentul cu heparine încă 4-6 săptămâni postpartum, chiar dacă alăptează.

Citește și: Despre diagnosticul și tratamentul trombofiliei în sarcină, cu dr. Minodora Cezarina Onisai, medic primar Hematologie

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân