Ileana Stana Ionescu și soțul său, Andrei Ionescu, au dezvăluit secretul longevității lor. Ce consumă de mai bine de 40 de ani

  • Publicat:

Actrița Ileana Stana Ionescu, cunoscută drept ‘Doamna teatrului și filmului românesc’, și soțul ei, actorul Andrei Ionescu (96 de ani), duc o viață liniștită, după ani buni petrecuți pe scena teatrului românesc. Cei doi actori au mare grijă la alimentație și au dezvăluit care este secretul longevității lor. 

Au același meniu de peste 40 de ani

Ileana Stana Ionescu și soțul său, Andrei Ionescu, au făcut dezvăluiri despre stilul lor de viață. Într-un interviu acordat recent pentru Playtech, marii actori au recunoscut că au o alimentație echilibrată vârstei lor.

Zilnic, de mai bine de 40 de ani, Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu consumă aceleași produse la micul dejun: cafea, apoi un amestec de cereale, măr ras, banană, nuci, semințe, peste care pun lapte proaspăt.

Nu consumă carne, iar ultima masă e la ora 19.00

În plus, cei doi soți evită produsele din carne, mezelurile și alimentele procesate. La prânz preferă să consume legume, iar ultima masă a zilei este la ora 19.

„Primul secret ar fi faptul că, în fiecare zi, de mai bine de 40 de ani, servim, dimineața, același meniu. Adică, bem cafeaua, apoi avem o combinație de cereale, cu măr ras, cu banană, cu nuci, cu semințe, peste care turnăm lapte. Așa mâncăm și eu și Ileana mea, nu ne abatem de la acest fel, cerealele și fructele îți dau energie pentru o zi întreagă, în plus, sunt și foarte sănătoase”, a spus Andrei Ionescu.

Evită alimentele procesate

 „Nu prea mâncăm, mie chiar nu-mi prea place carnea, ca să fiu sincer. Foarte rar mănânc niște aripioare fierte de pui, în ciorbă, îmi place să rod zgârciurile alea. Evităm salamul, parizerul, mezelurile, în general”, a mai completat actorul.

Citește și: Dieta de 5 zile care-ți resetează vârsta biologică. Dizolvă grăsimea de pe burtă și ficat și te face să pari mai tânăr

În plus, ambii încearcă să se odihnească cât mai mult și să evite supărările.

„Cred că cel mai important, ca să ai o viață lungă, este să nu te superi! E bine să fii înțelegător cu cei din jur, să îți vezi de viața ta, să nu ripostezi”, a mai completat actorul pentru sursa citată anterior.

Sursa foto: capturi TV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân