Ghidul femeii independente

Nimic nu e mai atragator in ochii barbatilor decat o femeie care stie cine este si ce vrea- o femeie avand o viata a ei si capabila sa-l aleaga ea insasi pe cel cu care o va imparti. Tocmai de aceea, Jennifer Bawden, autoarea volumului "Ghidul femeii inde
  • Publicat:
Ghidul femeii independente
Ghidul femeii independente

Acest ghid, precum o harta, iti va indica noile cai de acces catre tine insati, noile directii care sa te ajute sa-ti implinesti scopurile. O relatie de cuplu trebuie sa te gaseasca stapana pe tine, puternica in forul tau interior, cu o viata fericita, cu prieteni proprii si scopuri bine definite. Indrazneala de a-ti exprima visurile va elibera toata increderea de sine, pasiunea si puterea ta. Iar atunci cand radiezi de fericire, exuberanta si dragoste de viata, toata lumea intoarce capul dupa tine. Nici un barbat nu poate sa-ti ofere, cu un gest magic, o viata de vis; de tine depinde cum arata viata ta. Sa o luam asadar pas cu pas…

Mai intai fii stapana pe viata ta…
In primul rand, construieste-ti un plan de viata! Intreaba-te care e lucrul pe care ai vrut dintotdeauna sa-l faci, ce ti-ar placea sa inveti, cine visezi sa fii… asculta-ti cele mai ascunse dorinte si gandeste-te ce poti face ca sa le vezi transformate in realitate. Apoi, organizeaza-te! Fa-ti o lista cu ce ai de facut, stabileste-ti prioritatile, economiseste timpul, ordoneaza-te. E crucial sa ai incredere in instinctele tale. O vorba spune ca daca poti visa ceva, acel ceva poate deveni realitate. Imagineaza-ti cum ar fi sa-ti atingi scopul, tine in minte aceasta imagine si convinge-te ca ea poate deveni realitate. Nu lasa pe nimeni, mai ales pe tine insati, sa te opreasca. Nici nu-ti trece prin cap pana unde poti ajunge si cate poti realiza. 

Unde-s mai multi optimisti, succesul creste
O data ce ai capatat incredere in fortele tale, trebuie sa te inconjori de oameni care gandesc pozitiv si sunt in stare sa te ajute si sa te incurajeze. Nu ai nevoie de cinismul gratuit al familiei, prietenilor sau iubitilor care nu cred in potentialul tau. Imagineaza-ti cat de bine ti-ar prinde in aventura ta compania unor oameni optimisti. Tine minte, insa, scopurile pe care ti le impui trebuie sa te ghideze, nu sa te orbeasca. Bucura-te de drumul spre implinirea lor, dar nu uita sa cultivi prietenia cu cei pe care ii iubesti.

Ce facem cu dificultatile?
Nimeni nu poate pretinde ca totul va merge ca pe roate, dar momentele de slabiciune pot fi depasite prin cateva strategii. Pasul 1: schimba-ti atitudinea – incearca sa privesti zilele bune si fericite, cat si pe cele negre si frustrante ca pe niste simple lectii la scoala vietii. Nu-ti ingadui sa ramai intepenita intr-o mentalitate de genul „biata de mine”. Multumirea vine cand treci peste hopuri cu usurinta cu care mergi pe drum drept. Pasul 2: concentreaza-te asupra solutiilor – niciodata nu vei rezolva ceva dandu-te de ceasul mortii. Daca treci la fapte si indepartezi una cate una piedicile din drum, poti rearanja lucrurile dupa voia ta. Pasul 3: fii perseverenta – e firesc sa-ti pierzi entuziasmul cand treci printr-o incercare dificila, insa nu trebuie sa renunti la hotararea de a-ti atinge scopul.

…Pe urma un barbat
Este esential sa inveti arta de a citi oamenii pentru ca acest lucru te va ajuta enorm nu numai in viata sentimentala, ci in orice situatie. Asadar, studiaza cu atentie oamenii. Nu uita ca ochii sunt ferestrele sufletului, fereste-te de idei preconcepute, fii empatica si cauta indicii privind personalitatea (ghidul propune o impartire amuzanta a barbatilor in diverse categorii: Dl. Café instant, Pescarul, Cameleonul, James Bond etc.). Femeia care se perpeleste acasa in asteptarea unui semn de la cel care ii face inima sa bata mai tare, nu mai e la moda. Se poarta „vanatoarea”, iar cea mai potrivita atitudine este: daca vrei un barbat, trebuie sa iesi din casa si sa-l gasesti. A venit vremea ca TU sa faci alegerea, pentru ca nimeni nu stie mai bine ca tine ce fel de partener iti doresti. Cele mai in voga locuri de vanatoare: barurile si cluburile, locurile legate de ceea ce te intereseaza pe tine, Internetul. Poate ar fi bine sa tii cont si de cele 15 lucruri despre care Jennifer Bawden crede ca ii plictisesc teribil pe barbati: barfa, goana dupa bani, cicaleala sau critica, legatura prea stransa, gelozia, vaicareala cronica, sa aduci mereu vorba despre relatiile trecute etc. 
Sa nu uiti nici sa dai comunicarii, ce-i al comunicarii.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Pana cand gelozia va va desparti...
Pana cand gelozia va va desparti...
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân