Geanina Ilieş: dieta cu care se menţine: „Nu îmi chinuiesc organismul”

La 33 de ani, Geanina Ilieş are un trup demn de invidiat. Fosta vedetă TV nu a trecut niciodată de 59 de kg, nici măcar în timpul sarcinii. Iată care este secretul ei!
  • Publicat:
Geanina Ilieş: dieta cu care se menţine: „Nu îmi chinuiesc organismul''

A renunţat la pupitrul ştirilor pentru a-şi clădi un business legat de frumuseţe. A fost o mare provocare, dar astăzi nu regretă pasul făcut, mai ales că ofertele din TV continuă să vină. Despre viaţa ei de acum, dieta pe care o respectă şi ritualul ei de îngrijire, frumoasa Geanina Ilieş ne-a povestit într-un interviu CSID!

Ce se întâmplă, doctore?: Câte kilograme te-ai îngrăşat cel mai mult de-a lungul timpului? Cum ai reuşit să scapi de ele?

Geanina Ilieş: Am luat 7 kg în timpul sarcinii. Cel mai mult am avut 59 kg la sfârşitul trimestrului. Cred că alăptatul şi nedormitul din acea perioadă frumoasă m-au ajutat.

CSID: Crezi în diete?

Geanina Ilieş: Cred în sport, în Ergoslim Clinique şi o alimentaţie sănătoasă. 

CSID: Mergi la sală, alergi? Ce parte a corpului lucrezi cel mai des?

Geanina Ilieş: Sigur. Alternez,.picioare, fesier, braţe, picioare. Îmi place foarte mult cyclingul.

Geanina Ilieş, despre păcatele alimentare

CSID: Cum te menţii? Care sunt restricţiile?

Geanina Ilieş: Nu am un ritual anume. Am grijă la alimentaţie, fac sport şi profit de toate serviciile din clinica proprie, însă să nu credeţi că am timp să o fac zilnic. 

Zilele mele sunt foarte aglomerate şi am nevoie de foarte multe vitamine şi proteine care să mă ajute să fac faţă. Nu mănânc mult. În general, am doar mese regulate. Încerc să iau micul dejun cu foarte puţine grăsimi, la o oră după ce mă trezesc, astfel ard caloriile pe tot parcursul zilei. Ocolesc mâncărurile de la fast-food, consum cât mai multe fructe, chiar şi confiate, şi beau cel puţin 2 l de apă.

Ce-i drept, micile păcate alimentare vin şi pleacă, nu fac un caz din asta. Nu mi-am chinuit niciodată organismul, nu îi intezic să consume, spre exemplu dulciuri, atunci când îmi cere. Niciodată nu exagerez în consumarea unor alimente păcătoase. Recunosc, îmi place foarte mult ciocolata, dar asta nu înseamnă că o mănânc zilnic. La mine păcatul alimentar înseamnă să guşti, nu să te saturi din el, chiar dacă organismul îmi permite să mănânc orice. 

Să ai o viaţă sănătoasă nu trebuie să fie o provocare pentru nimeni. E ca atunci când ne hotărâm să mergem la sală, ne urnim cu greu, dar, după primele săptămâni, ne intră în reflex.

CSID: Ce i-ai recomada unei persoane care vrea să scape de 5-10 kilograme, ce ar trebui să facă?

Geanina Ilieş: În primul rând, mi-aş da întâlnire cu ea la clinică, pentru o diagnoză cu unul dintre terapeuţi, şi i-aş recomanda unul dintre cele mai bune tratamente pentru slăbit. Mai mult decât atât, i-aş spune că sportul este prioritar în viaţa noastră, indiferent dacă vrem să slăbim sau nu. Combinaţia tratament corporal, sport şi alimentaţie sănătoasă este soluţia câştigătoare. 

 

CSID: Care sunt alimentele pe care le-ai exclus din regimul tău de viaţă?

Geanina Ilieş: Zahărul şi băuturile carbogazoase.

CSID: Concret, ce mănânci într-o zi?

Geanina Ilieş:  Micul dejun e întotdeauna cu suc de portocale, omletă sau cereale. Îmi place foarte mult peştele, pastele şi ador supele.

CSID: Carne sau produse vegetarine?

Geanina Ilieş: Ambele.

CSID: Apă plată sau sunt permise şi băuturile accidulate?

Geanina Ilieş: Apă plată.

CSID: Care este desertul pe care nu îl refuzi niciodată? În general, mănânci prăjituri?

Geanina Ilieş: Pavlova. Micile păcate alimentare vin şi pleacă, nu fac un caz din asta. Nu mi-am chinuit niciodată organismul, nu îi intezic să consume, spre exemplu dulciuri, atunci când îmi cere. Niciodată nu exagerez în consumarea unor alimente păcătoase. Recunosc, îmi place foarte mult ciocolata, dar asta nu înseamnă că o mănânc zilnic. La mine, păcatul alimentar înseamnă să guşti, nu să te saturi din el, chiar dacă organismul îmi permite să mănânc orice.

CSID: Care a fost cea mai drastică schimbare de look la care ai recurs până acum?

Geanina Ilieş: S-a întâmplat pentru filmul Hellhounds. O interpretam pe Harlot, un personaj feminin, ostatică în Hades. Arătam perfect la corp, dar la faţă m-au transformat într-un zombie. 

Genina Ilieş: ritualul pentru păr

CSID: Ce foloseşti pentru păr?

Geanina Ilieş: Îngrijirea părului o fac cu mare atenţie , chiar ţin cont de sfaturile stiliştilor. Nu îl spăl mai mult de trei ori pe săptămână, folosesc şampoane speciale, pentru păr vopsit, cum sunt produsele de la L’Oreal Profesional şi Kerastase. Consider că părul vopsit are o şi mai mare nevoie de îngrijire,pentru hrănire, tratare şi strălucire. Masca de păr, de asemenea, este şi ea foarte importantă, atâta timp cât îţi hidratează parul.  Pe partea de stilizare îmi plac produsele din uleiuri orientale, amestecate cu microparticule de aur, care ajută la repararea firului de păr. 

Când îmi aleg culoarea de vopsea, optez întotdeauna pentru cea fără amoniac. Recomand L’Oreal, Icon şi Alter Ego, ca şi produs profesional. Culorile sunt vibrante, de durată, perfecte pentru o acoperire maximă şi o culoare strălucitoare.

CSID: Cum îţi protejezi tenul, mai ales atunci când este cald? Încerci vreun tratament special? 

Geanina Ilieş: Evit UV la faţă pe toată perioada anului. Fac oxigenare facială şi tratamentele profesionale de hidratare. 

CSID: Ce faci pentru celulită, vergeturi? 

Geanina Ilieş: Apelez din când în cand la diferite aparate profesionale împotriva celulitei, fac masaj şi sport.

Când ai fost ultima oară la medic? De ce? 

Geanina Ilieş: Îmi fac analizele la 6-8 luni. Controalele şi analizele regulate te pot ajuta să descoperi la timp eventualele probleme de sănătate. Astfel, le dau medicilor şansa să intervină la timp, înainte ca lucrurile să se agraveze. 

CSID: Ai trecut vreodată pe lângă moarte? Cum s-a întâmplat?

Geanina Ilieş: În trafic, din păcate. Îmi place foarte mult să conduc, cred că e lucrul care mă relaxează cel mai mult, dar, totodată, sunt şi foarte atentă. Cred că punctul meu forte este viteza de reacţie. Asta m-a salvat şi din calea unui tir venit pe contrasens. 
 
CSID: Care a fost cel mai greu moment din viaţa ta, unul care te-a şi marcat într-un fel?

Geanina Ilieş: Atunci când mama a fost depistată cu cancer. A fost un moment care m-a marcat şi care m-a şi întărit totodată. 

Geanina Ilieş şi trăirile de la 30 de ani

CSID: Ai suferit vreodată o depresie?

Geanina Ilieş:  Momentele de tristeţe şi melancolie sunt normale în viaţa fiecărei persoane. Sigur că am trecut şi eu prin ele. Sunt o persoană cerebrală şi am grijă să nu ignor niciodată stările pe care le am. Nu am permis niciodată să ajung în imposibilitatea de a mai gândi, am învăţat singură să am un antrenament emoţional, mi l-am format pe parcursul vieţii. 

CSID: Care au fost trăirile care te-au marcat la 20, 30 de ani?

Geanina Ilieş:  La 21 de ani a fost mometul care m-a împlinit cel mai tare ca femeie, naşterea lui Patrick, clipa în care am devenit mamă. La 30 de ani, faptul că am avut curajul şi încrederea că pot face şi altceva din punct de vedere professional, plecarea de la pupitrul ştirilor şi dezvoltarea propriului business.

CSID: Trec femeile printr-o criză la 30 de ani. Tu ai simţit-o? 

Geanina Ilieş: Totul depinde de starea afectivă pe care o ai la vârsta respectivă, ce lucruri ai realizat până atunci Iubirea este cea mai mare forţă a omenirii, iar o femeie, prin sensibilitatea ei, o simte şi mai puternic. Eu nu am avut vreo criză la 30 de ani, mă simt mai bine cu mine cu fiecare an care trece.    

CSID: Care sunt intervenţiile la care ai recurs până acum?

Geanina Ilieş: Am făcut tratamente noninvazive. Îmi place foarte mult oxigenarea facial,  o recomand tuturor femeilor pentru estomparea ridurilor fine, hidratarea şi luminozitatea tenului. 

CSID: Care a fost cel mai nebunesc gest pe care l-ai făcut în această viaţă?

Geanina Ilieş: Am intrat la trei filme consecutiv, pentru Patrick. Nu vă recomand. El s-a distrat, însă eu am adormit la cel de al treilea.

 

CSID: Care este cel mai costisitor dar pe care ţi l-ai făcut de curând?

Geanina Ilieş: Maşina personală. 

CSID: Care este accesoriul de care nu te poţi despărţi?

Geanina Ilieş: Cerceii.

CSID: Când gâteşti, ce îţi iese cel mai bine?

Geanina Ilieş: Clatitele, pastele, peştele. 

CSID: Care a fost preparatul culinar cel mai ciudat pe care l-ai mâncat în viaţa asta?

Geanina Ilieş: Ardeiul umlut. O să râdă cititorii, e un preparat traditional, însă urăsc acel miros. 

CSID: Îţi lipseşte televiziunea? În ce proieste eşti implicată?

Geanina Ilieş:  În prezent, mă bucur de tot ce am realizat în ultimul timp, clinica de remodelare corporală şi studioul de bronzat. Recunosc că sunt în discuţii cu anumite posturi TV, însă vreau să cântăresc foarte bine aceste oferte. Decizia pe care o voi lua trebuie să se potrivească cu mine, cu personalitatea şi experienţa mea ca om de televiziune. Este foarte important să te reprezinte ceea ce faci şi ce vrei să transmiţi publicului.     
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”