Florin Dumitrescu nu mănâncă niciodată ciorbă la restaurant: „E îngrozitor…”

Fostul jurat de la Chefi la cuțite a oferit sfaturi prețioase românilor.
  • Publicat:

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai renumiți bucătari din România. După plecarea de la Chefi la cuțite, bucătarul este mult mai activ pe rețelele de socializare, acolo unde interacționează cu fanii săi. Recent, el a dezvăluit un lucru neștiut până acum. De ce nu mănâncă niciodată ciorbă la restaurant? Răspunsul i-a uimit pe mulți. 

Bucătarul a oferit câteva sfaturi românilor

Florin Dumitrescu nu mai este la cârma emisiunii culinare de la Antena 1, însă acesta continuă să-i învețe pe români câteva trucuri în materie de bucătărie. De-a lungul timpului, Florin Dumitrescu a deprins câteva secrete pe care mulți nu le cunosc. Spre exemplu, el îi sfătuiește pe toți să mănânce doar la restaurantele care sunt pline.

„Mare păcat că trebuie să fac asta… Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. (râde) Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! Aia cu gramajul este o prostie și nu te arde mult.

Banii ăia nu intră în buzunarul cuiva, tot la firmă se duc. (…) Dacă e vorba despre un meniu a la carte, adică să te duci tu și să îți comanzi din 7-8 feluri de mâncare, există acest «astăzi vă recomand… coastele de porc». Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi?”, povestea Florin Dumitrescu, în urmă cu ceva timp la Antena1.

„Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină. (…) Atunci când carnea se acoperă cu sos înseamnă că se acoperă o greșeală. Eu dacă mănânc la împinge tava… mănânc chestii cât mai românești, cât mai de casă. Oamenii din spate sunt oamenii care fac mâncare și acasă”, a mai subliniat Florin Dumitrescu.

Nu mănâncă niciodată ciorbă la restaurant

El a mai adăugat faptul că evită să mănânce ciorbe la restaurant. În trecut, bucătarul a avut parte de o experiență neplăcută, așa că preferă să le evite dacă merge la anumite localuri.

„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără se se vadă.

Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie… e direct inflamație. Un sfert de oră am de la prima lingură când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a mai completat acesta.

Sursa foto: Facebook Chef Florin Dumitrescu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân