Dieta draconică cu alcool a lui Elizabeth Taylor. „A funcționat o vreme, apoi am renunțat la „dietă” și am continuat doar să bem”

Elizabeth Taylor a trăit o viață plină de exces și dramă, dar aproape întotdeauna cu un zâmbet și o sclipire în ochi.
  • Publicat:

Elizabeth Taylor a fost o femeie incredibil de frumoasă, iar dacă aruncăm o privire peste numeroasele articole care s-au scris despre ea, vedem că a fost descrisă ca o super vedetă internațională, o soție în serie, o supraviețuitoare a peste 100 de intervenții chirurgicale, o dependentă, o mamă, o activistă feroce pentru drepturile persoanelor cu SIDA și prima voce a lui Maggie Simpson. A trăit o viață plină de exces și dramă, dar aproape întotdeauna cu un zâmbet și o sclipire în ochi. Prietena sa, designerul Vicky Tiel, a spus într-un interviu că „I-a plăcut să fie izolată într-o suită de hotel imensă, cu toată mâncarea și vinul ei preferat și cu persoanele ei preferate aduse din toată lumea. Lucrurile care contau cel mai mult pentru Elizabeth erau să fie Planeta Mamă pentru cei dragi, sexul, mâncarea și băutura, dar și ajutorul celor nefericiți… Generozitatea ei era cea mai importantă calitate a ei.”

Dragostea pentru mâncare, transmisă din soț în soț

Această pasiune pentru viață nu a fost niciodată mai evidentă decât în dragostea ei pentru mâncare. Liz aprecia mâncărurile bogate, mâncărurile cu caracter și gust. După spusele unui biograf, „Nu doar că iubea caviarul de beluga și șampania, dar și mâncărurile americane ca cheeseburgerii, cartofii prăjiți și, bineînțeles, chili de la Chasen’s.” Obsesia ei pentru chili de la Chasen’s nu cunoștea limite și îl avea adus cu avionul peste tot în lume.

Ea și al treilea soț al ei, producătorul Mike Todd, obișnuiau să fie clienți fideli la Chasen’s în anii ’50, unde mâncau regulat cu cei mai buni prieteni ai lor, Debbie Reynolds și cântărețul Eddie Fisher. Mike Todd a murit într-un accident de avion în 1958, și un an mai târziu Liz și Eddie Fisher s-au căsătorit. Această căsătorie nebunească a cedat repede locul iubirii vieții lui Elizabeth și a presei tabloide a secolului XX. 

Sprinturi aventuroase printre cârnați de porc și cantități copioase de alcool

În 1961, pe platoul de filmare al filmului Cleopatra, Liz și-a întâlnit perechea în marele Richard Burton. Ei au început rapid o viață în care făceau tot ce își doreau: într-o noapte aveau cârnați de porc de la Fortnum and Mason trimiși la Paris, în alta se înfruptau din specialitatea gătită de Elizabeth, piept de pui la grătar cu sos de smântână, avocado și cognac.

În jurnalul său, Burton a povestit că „Amândoi, E și cu mine, am înnebunit aseară și am început să mâncăm Callard și Bowsers Licorice Fingers. Eu trebuie să fi mâncat vreo jumătate de kilogram și E ceva mai puțin. Și… E tocmai mi-a dat o descriere grafică a plăcerii de a mânca prea mult pește afumat și bucuria particulară a acestora. Ea este singura femeie care îți va povesti detalii despre funcționarea internă a corpului ei. Știe că mă îngrozește, de aceea, în mod pervers, îi place să-mi povestească.”

Desigur, ei se desfătau și cu altceva: cantități copioase de alcool. Elizabeth aprecia alcoolul în multe forme: Jack Daniels, mimoze, Bloody Marys… Fără a fi snoabă, ea susținea că cea mai bună băutură pe care a gustat-o vreodată era o combinație de sirop de ciocolată Hershey’s, vodcă și Kahlua.

Nu e de mirare că greutatea cuplului a crescut, ducând la remarca lui Liz: „Richard și cu mine am urmat „Dieta Omului care Bea”… A funcționat o vreme, apoi am renunțat la „dietă” și am continuat doar să bem.”

Cei doi au divorțat în 1974. Se zvonește că un an mai târziu el a cerut-o din nou în căsătorie în grotă la The Cellar din Fullerton, unde obișnuiau să mănânce des friptură cu sos hollandaise și mousse de ciocolată. De aici și titlurile care susțin că a fost femeia căsătorită de 8 ori cu 7 bărbați.

Singurătatea și refugiul în alcool, pastile și mâncare

Această încercare de căsătorie a eșuat în 1976, iar Elizabeth s-a căsătorit cu senatorul John Warner, în același an. Singură și nefericită în Washington D.C., s-a refugiat în alcool, pastile și mâncare.

„Căutam un înlocuitor pentru toate lucrurile care mă făceau să mă simt singură”, a explicat ea mai târziu. După ce a divorțat de Warner și a trecut printr-o perioadă de reabilitare, a început să țină dietă și a avut parte de o revenire în popularitate.

În 1988, o Liz mai suplă și strălucitoare a scris o carte de dietă hilar de contradictorie, „Elizabeth Takes Off”. În carte sugera să mănânci pâine prăjită uscată la micul dejun, sosuri pentru legume din iaurt, brânză Roquefort și condimente, pește-spadă cu lime, friptură și sandvișuri cu unt de arahide; și o combinație de smântână și brânză de vaci turnată peste fructe.

Partea ei hedonistică a făcut-o să recomande și o zi de „desfătare culinară” în fiecare săptămână. Când a fost întrebată ce mânca în acele zile, a răspuns, „Pui prăjit. Piure de cartofi. Cu mult sos. Dar apoi în următoarele două zile trebuie să fii foarte atent”. Sperase ca această carte să ajute oamenii, dar nu i-a lăsat cu nicio iluzie. A glumit cu un reporter: „Menținerea greutății este un chin!”

De-a lungul decadelor, Liz a fost patroana multor restaurante locale din Los Angeles. Îi plăcea Canter’s, El Cholo și Pink’s. În ultimii ani ai vieții sale, a fost o clientă iubită la The Abbey din West Hollywood. Venea cu ochelari de soare cu pietre prețioase, uneori în scaun cu rotile, cu câinele ei Daisy. Apoi se așeza în cabina ei preferată, bând martini cu mere, în timp ce discuta cu angajații și clienții faimosului bar de gay. Până la sfârșitul vieții, i-au plăcut băuturile tari, mâncărurile bune și prietenii noi.

The Drinking Man’s Diet sau dieta omului care bea

Dieta „The Drinking Man’s Diet” a apărut pentru prima dată în 1964, iar până în prezent au fost vândute peste 2,400,000 de copii în 13 limbi. 

Ginul, vodka, romul, brandy-ul, whisky-urile și alte băuturi spirtoase distilate conțin cel mult urme de carbohidrați, acestea fiind și ingredientele principale din dietă. Astfel, adepții dietelor low-carb pot bea, dacă doresc, și pot continua să piardă în greutate. 

Ce mânca Elizabeth Taylor într-o zi, când urma dieta omului care bea

Mic Dejun

  • 1/4 pepene galben sau 120ml suc de roșii 
  • Șuncă sau bacon, 2 felii 
  • Ou (prăjit, fiert sau poșat) și Cafea sau ceai

Prânz 

  • Martini sec sau whisky cu sifon 
  • Pește la grătar, friptură sau pui la cuptor 
  • 2 pahare de vin sec 
  • Fasole verde sau sparanghel
  • Salată verde și roșii cu dressing franțuzesc sau Roquefort 
  • Cafea sau ceai

Cină 

  • Martini 
  • Hors d’oeuvres din 2 tulpini de țelină umplute cu paté 
  • Cocktail de creveți
  • Carne de vită, porc, miel, vițel, pui sau curcan 
  • Fasole verde- 1 cană, varză de Bruxelles- 1/2 cană sau conopidă- 1 cană 
  • 2 pahare de vin sec
  • 1/2 avocado cu dressing franțuzesc 
  • Brânză: Roquefort, Camembert, Swiss sau cheddar  
  • Cafea sau ceai 
  • Brandy 

Foto: profimedia

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”