Dieta cu castraveți a Andreei Raicu | Ce trebuie să faci ca să dai jos 7 kg în doar o săptămână

  • Publicat:
Dieta cu castraveți a Andreei Raicu | Ce trebuie să faci ca să dai jos 7 kg în doar o săptămână

Se apropie vara și suntem din ce în ce mai presate de perspectiva de a petrece zilele pe plajă, în costum de baie, motiv pentru care tot felul de diete devin extrem de populare. Așa că în acest material îți vom spune despre dieta cu castraveți a Andreei Raicu. Și la cum arată vedeta, parcă îți vine să o încerci, nu-i așa?

Ce este dieta cu castraveți?

Așa cum îi spune și numele, dieta cu castraveți presupune să consumi o cantitate cât mai mare din delicioasa legumă bogată în apă. Regula principală a acestei diete este ca de fiecare dată când ți-e foame trebuie să mănânci un castravete. 

Dieta este extrem de eficientă (se pot pierde între 7 și 14 kg într-o săptămână, în funcție de metabolismul fiecărei persoane) pentru că fiecare castravete are foarte puține calorii și oricât ai mânca o să fii în deficit caloric, deci, vei slăbi. 

Pentru că este o dietă extrem de săracă în nutrienți, este indicat să nu o urmezi mai mult de două săptămâni, pentru a nu ajunge să ai probleme serioase de sănătate

Este sănătoasă dieta cu castraveți?

Castravetele este o legumă sănătoasă, care conține 90% apa, ceea ce îl face alimentul perfect pentru vară, menținând un nivel optim de hidratare a organismului.

Castravetele reprezintă o sursă bună de vitamina A, vitamine din complexul B, acid folic și enzime care ajuta digestia.

Dacă vrei sa slăbești rapid, trebuie să știi că dieta cu castraveți poate fi foarte eficientă, însă doar pe o perioada scurta de timp. După ce vei încheia dieta, este recomandat să păstrezi un stil de viață echilibrat, pentru a evita efectul yo-yo.

Ce poți să mănânci în afară de castraveți

Pentru a echilibra balanța, pentru că valoare nutritivă a castraveților nu este foarte mare, aceasta dietă permite și consumul de alte produse, bogate în proteine: ouă, pește, carne de pui și nuci.

Dacă simți nevoia, poți adăuga chiar și o cantitate mica de carbohidrați, precum orez brun, pâine integrală sau cartofi copți.

Idee de meniu pentru o zi

Mic dejun: două ouă fierte sau omletă, condimentate cu ierburi, sare și piper + castraveți

Gustare: doi castraveți

Prânz: o salată de castraveți cu roșii + o linguriță de ulei de măsline / o salata de castraveți cu brânză de vaci

Gustare: un măr verde / un castravete

Cină: file de somon cu salată de castraveți proaspeți

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân