Cum a afectat-o pe Ileana Badiu menopauza timpurie: „Să mă acomodez cu acest cu dezechilibru hormonal”

Vedeta a vorbit cu sinceritate despre menopauză.
  • Publicat:

Ileana Badiu, în vârstă de 49 de ani, a făcut mărturisiri inedite despre menopauză. Vedeta a povestit experiența sa, în speranța că va ajuta și alte femeii care se confruntă cu acest fenomen fiziologic. Iată declarațiile sale!

Primele simptome ale menopauzei

Pe măsură ce înaintează în vârstă, corpurile femeilor produc mai puțin estrogen și progesteron, adică cei mai importanți hormoni în reproducerea feminină. Această condiție se numește menopauză. În mod normal, menopauza ar trebui să înceapă la femei în perioada 50-51 de ani. Însă menopauza precoce se poate instala înainte de vârsta de 45 de ani și afectează 1% dintre femei.

Ileana Badiu, în vârstă de 49 de ani, a vorbit deschis despre menopauză. În cazul ei, acest fenomen fiziologic natural s-a instalat destul de devreme, mai exact la vârsta de 43 de ani.

Cum a afectat-o pe Ileana Badiu menopauza timpurie

„O mare parte a vieții unei femei este petrecută în stadiile de perimenopauză și postmenopauză. Singura soluție viabilă este acceptarea menopauzei și informarea și adaptarea vieții și a societății la această stare de fapt. Menopauza nu este o boală, ci o etapă firească în viața unei femei, iar ea nu afectează doar individual și familial, ci impactează întreaga piață de muncă, deoarece femeile lucrează în prezent mai mult decât oricând, conduc și dețin funcții de conducere. Occidentul ia deja măsuri în acest context în care femeile, ajunse în punctul lor culminant profesional, au de suferit din cauza simptomelor menopauzei și tind să se retragă din câmpul muncii, debalansând astfel companiile din toate domeniile.

Se derulează programe speciale de susținere activă a acestora, conferințe de informare, workshopuri și soluții clare, care vin în ajutorul femeilor de carieră. Conform fertifa.com există deja un top al companiilor care oferă cele mai bune pachete de beneficii angajatelor aflate la menopauză, precum: servicii de consiliere, ventilatoare de birou, camere liniștite și camere răcoroase, concedii medicale plătite suplimentar și program de lucru flexibil, programe pentru manageri care să înțeleagă toate problemele legate de acest subiect și să vină mereu cu soluții”, a declarat Ileana Badiu.

Ia constant suplimente de colagen

Când a constatat că a intrat la menopauză, Ileana Badiu a mers la medic pentru analize. Așa a descoperit că are anumite probleme, printre care și lipsa de vitamina E. Pentru a-și păstra echilibrul, vedeta ia suplimente de colagen și este atentă la alimentație.

Citește și: Regimul care atenuează simptomele menopauzei

„Pentru că la mine a intrat foarte devreme menopauza, extrem de devreme și totalmente neașteptat, la 43-44 de ani, m-am analizat si am făcut toate demersurile pentru stopez și să mă acomodez cu acest cu dezechilibru hormonal pentru a cât mai ușor și să nu îl resimt a fi ireversibil, groaznic si traumatizant. M-am investigat si am observat carențe de vitamine. De vitamine D, am reglat asta. Am avut carențe de vitamina E. Am luat Omega si iau acum în cicluri de câte 3 luni, pauză… Ai nevoie când nu mai ai bariera de estrogen, colesterolul crește. Colagen iau, efectiv nu mă mai opresc. Eu mănânc foarte sănătos, iar colagen iau. Beau multa apă. Mănânc conștient. Câteodată plec in vacanță si nu mai țin cont, dar in rest, sunt atentă”, a spus Ileana Badiu în emisiunea EGO Life.

Sursa foto: instagram Ileana Badiu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân