Cristina Bălan, despre celulită, vergeturi și kilograme în plus

Cristina Bălan a postat pe contul ei de Facebook un mesaj adresat femeilor, prin care le îndeamnă ca, indiferent de numărul kilogramelor, să-și poarte cu grație costumul de baie.

În urma declarațiilor făcute de vloggerul George Buhnici, în care critică siluetele femeilor aflate pe litoral a apărut un val de reacții în mediul online. Numeroase vedete și influenceri l-au criticat dur și au vorbit deschis despre normalitatea celulitei, a vergeturilor și a kilogramelor în plus, mai ales că nimeni nu este în măsură să jignească pe nimeni. La rândul ei, Cristina Bălan a postat pe contul ei de Facebook un mesaj adresat femeilor, prin care le îndeamnă ca, indiferent de numărul kilogramelor, să-și poarte cu grație costumul de baie. În plus, își povestește experiența cu kilogramele în plus, după sarcină și cum a fost afectată de prejudecățile oamenilor.

„Aveam peste 90 kg și o depresie cât Titanicul, după nașterea traumatizantă a gemenilor mei. Aveam și celulită și vergeturi. Și nu prea mai ieșeam din casă. Cum să mai ies, să mă vadă și să mă judece lumea, care habar n-avea prin ce trecusem și vedea doar o “balenă”, o obeză, o “nesimțită care băga 5 șaorme deodată”?!

Doar când eram nevoită s-o fac, atunci scoteam nasul în lume. Și atunci, cu capul în jos. Pentru că știu, știu atât de bine cum gândesc oamenii, care nu se gândesc la ce este dincolo de suprafață. Nu știu rănile omului pe care-l judecă la prima vedere. Și eram atât de vulnerabilă, încât mă afecta orice privire mai lungă sau plină de dispreț.

Aveam aproape 100 kg, știam că arăt rău, că sunt ceea ce se numește o grasă. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut să merg la plajă, să-mi arăt trupul. Nu pentru că nu tânjeam și eu… ci pentru că există atâția oameni care se uită cu scârbă, care se strâmbă și, eventual, fac comentarii, miștouri, încât am preferat să mă izolez până reușesc să slăbesc (ceea ce am și făcut, după doi ani).

Dar de vergeturi nu am scăpat (chiar și cu ani de mers la sală!), ele sunt semnele unei sarcini dificile, cu doi copii. Ele sunt rămășițele unei pieli întinse prea mult, în timpul unei depresii post-natale și post șoc traumatic. Ele sunt vestigiile unor răni emoționale foarte adânci, pe care cu greu le-am gestionat. Sunt amintirile unor vremuri foarte, foarte, foarte grele…

Ar trebui să-mi fie rușine? Ar trebui să nu mă mai duc la plajă? Să merg la clinici extrem de scumpe și să dau banii pe intervenții de tot felul? Ca să mulțumesc… pe cine? Pe niște superficiali, care se uită după ț… și b..?

Haideți, “domnilor”, doar nu credeți că ne pasă de aceste lucruri, nouă, celor cu vergeturi! Avem în suflete alte marcaje, mult mai grave și mai urâte decât niște dungi pe piele.

Foarte posibil ca acele declarații buhnicio-mârlănești să fie făcute fix pentru a stârni reacții, pentru a atrage atenția, însă subiectul este la fel de important, indiferent de motivație: femeile trebuie să satisfacă ochii masculilor, trupurile lor trebuie să fie perfecte, altfel degeaba au creier sau talent sau calități nenumărate. Dacă au vergeturi sau celulită, Doamne feri, să nu îndrăznească să-și arate pielea. Să-și pună burka sau să stea la ele acasă și să servească vreun boss.

❗️Fetelor, cu 70/80/100+ kg, dacă aveți și vergeturi și celulită, vă rog eu frumos: la plaja cu voi! Capul sus, zâmbetul pe chip și trupul în slip 👙
Ps. Aaa, uitasem: soțul meu mă iubea și mai pătimaș, așa, grasă și cu vergeturi. Abia el se poate numi Bărbat”, a scris Cristina Bălan în postarea sa.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Mihaela Sebeni: mamografia, o investigație de o importanță covârșitoare de peste 120 de ani