Christopher Cross, paralizat temporar din cauza virusului COVID-19

Cântărețul american Christopher Cross a vorbit despre experiența sa cu noul coronavirus, dar și complicațiile care i-au pus viața în pericol.
  • Publicat:
Christopher Cross, paralizat temporar din cauza virusului COVID-19
Christopher Cross, paralizat temporar din cauza virusului COVID-19

Cântărețul american Christopher Cross, în vârstă de 69 de ani, a vorbit deschis despre experiența cu noul coronavirus, după ce a fost la un pas să-și piardă viața. Câștigătorul premiului Grammy a povestit pentru CBS Sunday Morning că virusul l-a lăsat paralizat și la terapie intensivă pentru 10 zile.

Christopher Cross, la un pas de moarte

Este primul interviu acordat de artist de când a fost diagnosticat cu COVID-19, în primele zile de pandemie. Atât el, cât și iubita lui au fost testați pozitiv după ce s-au întors dintr-o vacanță din Mexic, iar timp de trei săptămâni au fost bolnavi. În aprilie, Cross s-a simțit suficient de bine cât să meargă la supermarket, dar odată ajuns acasă, picioarele l-au lăsat. Atunci a fost diagnosticat cu Sindromul Guillain-Bare, o boală autoimună care face organismul să-și atace propriul sistem nervos, de care medicii cred că a fost provocată de COVID-19.

”Au fost cele mai rele 10 zile din viața mea”, a spus Cross despre șederea lui la terapie intensivă. ”Nu puteam să merg, abia mă puteam mișca. A fost cea mai neagră perioadă pentru mine”, a continuat artistul.

În tot acel timp, Cross a spus că s-a confruntat cu momente în care simțea că-și pierde viața. Chiar dacă a fost paralizat temporat, încă mai simte și acum efectele. Inițial folosea un cărucior pentru a se deplasa, dar acum se ajută de un baston. De asemenea, memoria și vorbitul i-au fost afectate de boală.

”Sunt norocos că am supraviețuit în fața coronavirusului”

Cross a explicat că nu se consideră ”o mare celebritate” și nu din acest motiv împărtășește experiența lui cu COVID-19, ci pentru a-i ajuta pe alții.

”Este important ca oamenii să știe că poți face această boală. Am simțit că este obligația mea să împărtășesc cu toată lumea și să știe că trebuie să poarte mască și să aibă grijă de ei pentru că li se poate întâmpla și lor”, a explicat artistul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”