Carla Bruni, diagnosticată cu cancer de sân. „Dacă nu făceam mamografia, azi aș fi rămas fără un sân”

Carla Bruni a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer de sân în urmă cu patru ani. Modelul în vârstă de 55 de ani le-a transmis femeilor un mesaj cu această ocazie.
  • Publicat:

Carla Bruni a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer de sân în urmă cu patru ani. Modelul în vârstă de 55 de ani a făcut mărturisirea într-un video postat pe contul ei de Instagram pentru a marca luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân.

În filmulețul publicat, Bruni folosește cartoane prin care dezvăluie diagnosticul.

„Am fost diagnosticată cu cancer de sân în urmă cu patru ani. Chirurgie, radioterapie, terapie hormonală, am trecut prin tratamentul obișnuit pentru acest tip de cancer”, a scris modelul pe cartoanele folosite.

Carla Bruni a recunoscut și că a fost norocoasă pentru că nu s-a confruntat cu un cancer agresiv, iar asta datorită faptului că l-a depistat în fază incipientă.

„Nu a avut timp să fie agresiv. În fiecare an, pe aceeași dată, fac o mamografie. Dacă nu o făceam în fiecare an, azi aș fi rămas fără un sân”, a spus Carla Bruni.

Soția fostului președinte francez, Nicolas Sarkozy, a ezitat mult timp să vorbească despre acest lucru, dar a simțit nevoia să le reamintească urmăritorilor ei importanța screening-urilor anuale pentru cancerul de sân.

„Nu fac această postare pentru a vă da detalii despre sănătatea mea. Motivul pentru care postez asta este pentru că vreau să transmit un mesaj. Este un mesaj fundamental pentru toate femeile care îl vor citi: faceți-vă mamografiile anual. Faceți-vă mamografiie. Viețile voastre depind de ea”, a scris Carla Bruni.

Mamografia, în România

În România se recomandă ca femeile trecute de 40 de ani, chiar și cele fără simptome, să se supună unei mamografii de rutină o dată la doi ani și anual ori la recomandarea medicului după vârsta de 50 de ani. La nivel mondial, 1 din 6 cazuri de cancer la sân sunt detectate în această decadă. Spre deosebire de ecografia de sân, la care orice femeie merge cu inima ușoară, mamografia este, în general, privită cu destul de multe rețineri din două motive: al disconfortului produs de procedura în sine și al riscului presupus de o investigație prin iradiere.

Citește mai mult aici despre mamografie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân